18-årige Frederik lever af at købe og sælge populære spillekort

Frederik Lee var kun 13 år, da han sammen med sin far begyndte at købe og sælge Magic: The Gathering-spillekort – i daglig tale MTG eller Magic kort. Det startede som en fælles hobby og interesse for spillekortene og det magiske univers, men i dag driver 18-årige Frederik millionforretningen MTG Webshop, hvorfra han køber og videresælger de populære kort.

For mange kan det virke som en fagre ny verden, men for Frederik har Magic kort været en stor del af hans liv, siden han var blot 13 år. Her udviklede han en fælles hobby for spillekortene, som han dyrkede sammen med sin far. Frederiks far, Kim Lee, har selv været iværksætter i sine unge dage, og han introducerede og hjalp Frederik med opstart af firma til at købe og sælge spillekortene til en favorabel pris.

Magic kort udspringer af det strategiske kortspil Magic, som har eksisteret siden 1990’erne, og som i dag har titlen som Most Played Trading Card Game. Interessen for kortene lever nemlig fortsat i bedste velgående – også i Danmark, hvor der bl.a. findes flere klubber, som er dedikerede til spillet.

Spillekort solgt for 80.000 kr.

I dag har Frederik overtaget ejerskabet og driften af virksomheden, hvor det meste af handlen foregår via kortportalen Cardmarket, forskellige Facebook-grupper og events rundt om i landet.

”Jeg bruger rigtig meget tid på at tage ud og opsøge potentielle handler og finde de helt unikke kortsamlinger. Sommetider kan det gøres via billeder, men jeg foretrækker at besøge sælgeren fysisk og vurdere kortenes værdi ved at stå med dem i hænderne,” siger Frederik.

Hvis der er tale om de rigtige kort, opkøber Frederik samlinger for op til 85% af værdien. Et kort kan dog være alt fra et par kroner til flere tusinde værd, hvor det dyreste kort, Frederik har haft mellem hænderne, blev solgt til 80.000 kr.

Det er naturligvis ikke uden risiko, at Frederik køber og sælger Magic kort, da det hele afhænger af, om han vurderer kortenes værdi korrekt, og hvordan markedet udvikler sig. Noget tyder dog på, at Frederik har en særlig sans for forretning og branchen, da han i dag lever af sin virksomhed, der omsætter for over 2 mio.kr. om året.

Motivationen for at blive selvstændig kommer ikke fra fremmede, og Frederik drives og motiveres især af det fleksible arbejde, hvor han er sin egen chef og selv kan tilrettelægge sin hverdag.

”Jeg har altid syntes, det var spændende at opbygge noget og se det vokse. Det handler ikke kun om pengene for mig, men snarere om, at mine investerede timer og penge giver et afkast. Jeg lægger rigtig mange timer og energi i virksomheden til dagligt, men jeg nyder, at jeg kan gøre det ved siden af mit studie eller på sofaen, imens jeg ser Netflix.”

Man behøver ikke altid opfinde den dybe tallerken

Også i folkeskolen udfordrede Frederik sine lærere med sit iværksætter-gen, da han i 7. klasse under et iværksætterorienteret valgfag kom op med virksomhedsidéen om at sælge og købe gamle spillekort – præcis ligesom han gør i dag.

Begejstringen var dog ikke stor blandt lærerne, der havde en anden definition af ordet 'iværksætter':  

”Mine lærere mente ikke, at dét at købe og sælge varer var en ’rigtig’ forretningsidé, som ville holde i den virkelige verden. Det er i min optik en generelt misforstået tilgang, da iværksætteri ikke nødvendigvis altid behøves at indebære opfindelsen af den dybe tallerken,” lyder det fra Frederik.

I dag er Frederik 18 år, bor i Aarhus og studerer HHX, men Horsens-drengen har planer om at flytte tilbage til byen, når han har færdiggjort studiet. Hans plan er at gå all-in på MTG Webshop i to år efter studiet, inden han måske vil læse videre, afhængigt af hvor godt det går med det ”lille hobbyprojekt”.

Besøg MTG Webshop her.

bubble