Bedre plads i Vinylbiksen

Mange tvivlede sikkert på ideen, da Jesper Bowman i februar 2016 åbnede Vinylbiksen i Borgergade. For få uger siden kunne han udvide butikken til det tredobbelte, og visioner for fremtiden er der masser af.

Vinylpladernes genkomst? Er det ikke bare en døgnflue? En fiks idé for hipstertyper og gamle, ensomme mænd?

Det er i så fald en meget sejlivet døgnflue, og de gamle, ensomme mænd bliver yngre og yngre.

– Jeg har elever fra Sct. Ib, der kommer ind og køber plader med Dylan og Doors, siger Jesper Bowman, indehaver af Vinylbiksen.

Rodekasser med guldkorn

Han har kunnet udvide sortimentet af plader ganske betragteligt, da han flyttede fra Borgergade 5 til Borgergade 3. Flere nye plader og bedre plads til det righoldige sortiment af brugte. Selve butikslokalet er omtrent tre gange så stort som det tidligere, og i kælderen er der plads til rodekasserne, hvor de ihærdige kan være heldige at finde guld. Det kan skam ske, at en kunde løber med noget for en tyver, som er en del mere værd, bedyrer Bowman.

- Der skal være nogle guldkorn imellem, ellers er der ikke noget ved rodekasser, siger han.

Brugt HiFi

Med de ekstra kvadratmeter er der blevet plads til lidt t-shirts og andet fanrelateret merchandise. Der er også lidt HiFi-genbrug til den trængte økonomi.

– Jeg skal jo ikke gå HiFi-butikker i bedene, men for en studerende på VIA kan det give god mening af købe en funktionsdygtig pladespiller til 3-400 kroner her. Det er en fin begynderpakke, siger Jesper Bowman.

Der bliver formentlig også plads til en smule cd’er, ligesom en hylde allerede er indtaget af kassettebåndene. For der udgives skam kassettebånd af enkelte kunstnere med nostalgiske hjerter. Amerikanske Lana Del Reys nyeste ”Lust For Life” kan eksempelvis fås på kassette i Vinylbiksen, hvis du har købt en bil fra 80’erne med vintage-car-fi.

En institution i byen

Men den øgede gulvplads giver også andre muligheder. Da VI STARTER SGU var forbi skulle en lokalpolitiker spille nogle af sine vinyler om eftermiddagen, så borgerne kunne komme til et anderledes vælgermøde.

- Jeg ønsker ikke at være politisk på nogen måde, men det er fint, hvis butikken kan blive en lille institution i bylivet. Et sted, der kan bruges til små arrangementer, der handler om musik, siger Jesper.

Der er etableret små siddepladser rundt i butikken – også omkring grammofonen, hvor pladerne kan sniglyttes. På barstolene er der sågar mulighed for et slag bilkort, hvis mænd over 40 vil mindes de glade dage før iPads. Dengang alle raske drenge vidste, at en Lamborghini Countach snildt slog en Porsche 911 på topfart.

Trofaste kunder

Jesper glæder sig over trofaste kunder og god opbakning. Omkring 80 pct. af kunderne er stamkunder, så stemningen i butikken bliver let familiær og hyggelig.

– Der har faktisk ikke været en eneste dag, hvor jeg stod op og tænkte, at jeg ikke gad på arbejde, siger Bowman, der dagligt glæder sig over, at han skippede arbejdet som kok for at forfølge sin viden om og passion for vinylskiver.

Du kan give Jespers butik et like på Facebook.

Jesper Bowman.
bubble