Bobler i to etager

Opdatering, oktober 2020: Bubblelabs er nedlagt og erstattet af Propelhuset, Søndergade 41E i Horsens. Værdierne er de samme, og det nye fællesskab drives af de samme kræfter.

Bubblelabs lå førhen på adressen Rådhusgade 3, stuen. Fremover kan ”stuen” udelades, da hele bygningen, der udgør nordfløjen af den gamle arrest- og retsbygning i Rådhusgade, er blevet laboratorium for selvstændige.

Kontorfællesskabet Bubblelabs åbnede i november 2013 med webbureauet Bubblemedia som første lejere og ankermænd på foretagendet. I begyndelsen af det efterfølgende år blev kontorfællesskabet kendt som et sted, hvor der var plads til boblende iværksætteri. I ”boblelaboratoriet” fik alle lejere en kittel og en professortitel som ekstra branding til det projekt, de selv medbragte.

Rum til mange typer virksomheder

“Det var vores overvejelse, om vi kunne fastholde magien og kulturen i Bubblelabs, hvis vi fordelte det på to etager”

Den nye og friske tilgang til iværksætteri har siden vist sig at have en særlig tiltrækkende kraft på selvstændige indenfor reklame, medier og kommunikation. Bubblelabs er blevet lidt af et mediehus med en række selvstændige cvr-numre. Da denne artikel skrives, huser kontorfællesskabet tre journalister, én fotograf, en grafiker, en salgsagent, en SEO-specialist og webbureauet Bubblemedia, der p.t. beskæftiger seks sjæle. Men der er naturligvis plads til andet end mediefolk – og navnlig nu, hvor antallet af kvadratmeter er blevet mere end fordoblet.

– Vi har fået så mange nye rum, at vi langsomt skal finde ud af, hvordan vi bedst udnytter pladsen. Vi har mulighed for at lave små, lukkede kontorer til to eller tre mand, og vi har mulighed for at lave flere åbne kontorer, hvor flere firmaer kan deles om pladsen, siger Daniel Bach, der sammen med makkeren Kevin Refvik står bag kontorfællesskabet.

Kunsten at fastholde magien

De to sprang efter nøje overvejelser til, da overboen, designhuset Stormsalen, valgte at lukke ned, så lokalerne blev ledige.

– Det var vores overvejelse, om vi kunne fastholde magien og kulturen i Bubblelabs, hvis vi fordelte det på to etager, men vi kunne også godt se, at pladsen var ved at blive trang. Så i samråd med de øvrige ”professorer” blev vi enige om, at det kunne blive godt med mere plads og flere folk i huset, siger Kevin.

Foreløbig har man gjort meget ud af at få det til at fungere som ét hus. Kaffemaskinen og loungen med den bløde sofa står stadig i stuen, så Bubblemedia-folkene, der foreløbig er de eneste i de højloftede retslokaler på første sal, har en naturlig gang i stuen. På samme måde er der aftalt fællesspisning klokken 12 hver dag i det nye, store køkken på første sal. Det sidste er den tydeligste forbedring lige nu.

– Førhen kunne vi slet ikke spise sammen. Vi kunne måske lige klemme seks eller otte ind i det lille køkken i stuen, men nu får alle set hinanden, og ingen skal sidde og spise ved deres arbejdsplads, siger Daniel.

De rette lejere

“Vi er et kontorfællesskab for folk, der bliver inspireret og finder arbejdsglæde i at være sammen med andre mennesker”

Udfordringen bliver at få skabt ”Bubblelabs”-udtrykket i hele bygningen. Det skal være klart for gæster, når de træder ind i forhallen, at de er kommet ind i et særligt kontorfællesskab, hvor der er plads til skæve ideer og højt humør. Hvor nogle kontorfællesskaber mest er en samling skriveborde og et fælles tekøkken, gør Bubblelabs meget ud af skabe en følelse af at være en del af noget større – også i hverdagen.

– Derfor vurderer vi også, om interesserede passer ind i fællesskabet. Det kan lyde forkert, for vi er yderst rummelige, og vi har i princippet plads til alle typer virksomheder og alle aldre, blot de har det rette mindset, siger Daniel.

Kevin Refvik supplerer:

– Vi er et kontorfællesskab for folk, der bliver inspireret og finder arbejdsglæde i at være sammen med andre mennesker. Hvis man mere har brug for ro og et mødelokale i ny og næ, er der andre gode muligheder rundt i byen, siger han.

Reception, når alt er på plads

Med udvidelsen har Bubblelabs omsider fået plads til nye lejere.

– Vi har oplevet en ret stor efterspørgsel på en plads hos os, og nu kan vi omsider give plads til nye ansigter, der vil være en del af fællesskabet, siger Daniel.

Den officielle åbningsreception af det nye hus vil ske, når indretningen er på plads.

– Vi vil helst ikke fremvise en reprise af Bubblelabs med en ekstra, halvtom etage. Vi vil gerne vise et Bubblelabs i to etager – et nyt og fascinerende kontorfællesskab i Horsens, slutter Kevin.

Beboerne i Bubblelabs pr. 12. januar 2018:

DSC_3006

A-partner Aps

Mads Daugaard Sørensen

SEOspecialist

Brian_nonbo

Brian Nonbo ApS

Brian Nonbo Lauridsen

Fotograf og videograf

Bubblemedia

Bubblemedia ApS

Daniel Bach, Daniel Nielsen, Mette Sørensen, Thomas Jacobsen, Anne Hedegaard og Kevin Refvik

Webbureau og grafisk design

Din_Journalist_Thomas_la_Cour

Din Journalist

Thomas la Cour

Kommunikation & journalistik

DSC_2999

Nordic Hunters

Jacob Vase Rasmussen

B2B-salg

Lena_hellström

Nudgecase

Lena Hellström

Nudging, kommunikation og journalistik

DSC_3007

PG Kommunikation

Per Gregersen

Kommunikation og journalistik

DSC_3003

Steglers

Rikke Stegler

Freelancegrafiker

Bubblelabs, som de så ud en tilfældig onsdag - med en smule fravær.
bubble