Borgmesteren besøgte boblerne

Der var udstrakte hænder og anerkendende nik til iværksætteriet, da borgmester Peter Sørensen denne formiddag besøgte kontorfællesskabet Bubblelabs.

Peter Sørensen er løbende på rundtur til byens virksomheder og erhvervsknudepunkter med sin leder for erhvervsudvikling, Jeppe Keller Jensen. I dag var turen kommet til kontorfællesskabet Bubblelabs i Rådhusgade, hvor VI STARTER SGU også har redaktion. Næsten samfulde 22 beboere i fællesskabet var dukket op for at drøfte iværksætteri med borgmesteren. De kunne bidrage med viden om, hvor skoen trykker og hvilke potentialer, der ligger uudnyttet hen.

– Jeg er meget inspireret af stedet her, men jeg tror, det er vigtigt, at vi som kommune holder os på afstand. Jeg kender ikke nogen kommunalt drevne iværksættermiljøer, der er succesfulde. For vi er en myndighed, og der sker bare noget, når en myndighed kommer ind over, sagde Peter Sørensen til forsamlingens bekræftende nik.

DSC_4359Iværksætteri er andet end Løvens Hule

Da alle deltagere havde haft mulighed for at præsentere egen forretning og de udfordringer, der pukles med i hverdagen, blev der tid til en spørgerunde.

René Kok Lyskjær efterspurgte øget fokus på de iværksættere, der ikke drømmer om at komme i Løvens Hule. Iværksættere, der bare vil have til dagen og vejen. Peter Sørensen ville vide, hvad kommunen kunne gøre i den sammenhæng.

– Det gælder om, at I er bedre til at sætte fokus på, at iværksætteri ikke kun er for ambitiøse startups, og så er det vigtigt at have for øje, hvad et sted som Bubblelabs kan gøre. For jeg kan se, at folk løfter sig 10-20 pct, når de kommer ned og sidder her. Der er brug for, at I husker den del af iværksætteriet, sagde René.

Udnyt de lokale

Lena Hellström fra NudgeCase ærgrede sig over, at hovedparten af hendes kunder befinder sig uden for Horsens, fordi lokale virksomheder og kommunen var for ringe til at bruge lokal arbejdskraft. Hun mente, at en del af problemet kunne løses, hvis f.eks. BusinessHorsens blev bedre til at bringe det etablerede erhvervsliv sammen med iværksætterne, så de lokale virksomheder fik øjnene op for de kompetencer, der eksisterer i vækstlaget.

– Vi kan jo ligeså godt arbejde for at holde skattepengene i Horsens, sagde Lena Hellström.

DSC_4353Hun fik opbakning af Roar Amundsen fra MayDay Music, der godt kunne bruge et erhvervsliv, der havde mere øje for lokale musiktalenter, når de hyrede musik til fester og konferencer.

– De vælger i stedet et eller andet kendt navn udefra. Men der findes masser af talentfulde musikere i lokalmiljøet, der laver deres egen musik. Fordi det er lokalt, behøver det ikke være dårligt, sagde Roar Amundsen.

Den rette rådgivning

Snakken faldt også på BusinessHorsens, hvor flere efterspurgte en lidt bredere pallette, når vordende iværksættere henvender sig.

– Da jeg var derude, var det meget noget med forretningsplan og den slags, hvor jeg måske mere havde brug for en snak om mig, og hvor jeg skulle hen. Måske en indgangsvinkel til iværksætteriet, der var lidt mere flyvsk, sagde Kamilla Stilling, der arbejder med coaching.

Det fik Daniel Bach fra Bubble til at efterlyse en anden form for mentorprogram, hvor iværksættere fra starten kan udvælge den mentor, der passer. For der er forskel på at ville arbejde med mennesker eller sparke en tech-startup i gang.

– Det skal vi helt sikkert have gjort noget ved. Men det hænger måske sammen med, at BusinessHorsens har fået nogle redskaber til at håndtere vækstiværksættere, men de skal også kunne håndtere de andre, sagde Jeppe Keller Jensen.

Støtte til VI STARTER SGU

Det var en meget åben og interesseret borgmester, der lyttede og ping-pong’ede med de fremmødte iværksættere. Han udtrykte også vilje til at bakke op om VI STARTER SGU, hvis mediet kunne spille en rolle i nogle af de opgaver, der kom på bordet. Det er tanker, der arbejdes videre med.

bubble