Drømmer du om at blive iværksætter?

Iværksætterpakken HorsensHar du en iværksætter gemt i maven og en drøm om at starte op som selvstændig? Så bliv klar til at tage springet og skabe dit eget job. Mange har ønsket herom, men møder udfordringer på deres vej. En barriere kan være manglende afklaring og fokusering på de valg, der skal træffes, før man springer ud som iværksætter. En vigtig forudsætning for at kunne tage springet er mod og den nødvendige viden, der skal til for at få succes. Vil du gøre din drøm til virkelighed, så kunne løsningen meget vel være IVÆRKSÆTTERPAKKEN.

Bagmanden, eller nærmere bagkvinden er iværksætter, Lene Lundquist, som til dagligt driver HR bureauet, Lundquist Human Resource, på Strandkærvej. Hun siger om konceptet:

”På IVÆRKSÆTTERPAKKEN har vi sammensat et målrettet og intensivt uddannelsesforløb, der forbereder dig til din karriere som selvstændig. Uddannelsen tilfører dig inspiration, viden og værktøjer, som du kan bruge, når du skal omsætte din drøm til handling.”

Til iværksættere – fra iværksættere

Instruktørerne på IVÆRKSÆTTERPAKKEN er alle selv iværksættere, hvilket giver deltagerne mulighed for at lære af instruktørenes erfaring. Når du starter på uddannelsen, kommer du med en forretningside, som der igennem hele forløbet udvikles på. Man arbejder altså med sin egen forretningsplan under hele forløbet, så man til sidst står med en konkret handlingsplan som udgangspunkt for opstart af sin virksomhed.

Uddannelsen strækker sig over seks uger og er en kobling mellem teori og praktiske øvelser. Dette samspil tager sit udgangspunkt i hver deltagers forretningside og giver dem muligheden for at få konkret feedback samt udvikle og planlægge, hvordan netop deres virksomhed skal sættes i værk.

”Jeg styrer ikke længere i blinde eller på pludselige indskydelser. Jeg har fået redskaber til at gøre mit fundament endnu mere realistisk og stabilt og så er det jo bare derud af over stepperne. Og det gør jeg så” . Kirsten Adler, Kirsten Adler fotografi.

Netværk som kickstarter

På IVÆRKSÆTTERPAKKEN vægtes endvidere en stærk netværkskultur på tværs af brancher og forretningsområder. Man tror på, at videndeling og erfaringsudveksling styrker deltagernes forretningsgrundlag.

Tidligere deltager på IVÆRKSÆTTERPAKKEN Gitte Brøndum, FOOD.IS.MORE, udtaler: ”Det var herligt at opleve andre kursister, som har nøjagtigt samme udfordringer som en selv – det gav en god sparring”.

Tidligere deltager Malene Klim Hansen, Liv-Lean Aps, er enig i dette: ”Sparringen med de andre deltagere var uvurderlig. Kombinationen af at arbejde med teorien på mine egne ideer og modtage feedback fra de øvrige deltagere, flyttede mig fra ”bare” at have ideer til pludselig at have velovervejede beslutninger”.

Iværksætteri i praksis

IVÆRKSÆTTERPAKKEN er en uddannelse, der fungerer som facilitator for din personlige udvikling. Du uddanner dig til at være iværksætter med et stærk mindset. Instruktør Birgitte Feldborg brænder for iværksætteri og for at hjælpe iværksættere på vej:

”Den udvikling jeg ser i deltagerne på uddannelsen, giver en stor tilfredsstillelse. Her gør vi en forskel og ændrer kursen for deltagernes forretningsliv”.

For at give deltagerne et dybdegående overblik over deres forretningplan, har man valgt at benytte VækstHjulet som udgangspunkt igennem hele forløbet. Det konkretiserer forretningsplanen og gør den mere anvendelig i praksis. VækstHjulet anvendes også af de lokale erhvervskontorer i deres rådgivning af iværksættere, så det er en stor fordel, at man kender til at arbejde med VækstHjulet, når man efter uddannelsesforløbet kan fortsætte sin rådgivning i fx Business Horsens.

Næsten halvdelen er i dag iværksættere

Siden 2010 har mere end 162 personer gennemført uddannelsesforløbet. Den seneste statistik viser, at 46% stadig er selvstændige med eget CVR-nummer og 25% er efter deltagelse på IVÆRKSÆTTERPAKKEN kommet i arbejde.

”Vi kommer hele vejen rundt om livet som iværksætter”, fortæller projektleder Lene Lundquist og fortsætter: ”På IVÆRKSÆTTERPAKKEN træffer du beslutninger, udarbejder planer og jonglerer med tal. Efter 6 uger har du fået et solidt afsæt til start af din virksomhed”.

Som afslutning på forløbet har du mulighed for at præsentere din handlingsplan for et Erhvervspanel, der giver dig konstruktiv feedback. Dermed får du en professionel vurdering af din virksomheds bæredygtighed.

”Jeg har fået gjort drømmen til virkelighed, og jeg er langt bedre rustet, end hvis jeg bare havde gået direkte i gang uden det grundlag, jeg har i dag”, fortæller tidligere deltager på IVÆRKSÆTTERPAKKEN Charlotte Kristensen, Clinique Ckom4ort.

Vil du med?

Har du et ønske om at blive en del af succesraten, så kan du læse mere om uddannelsen på www.iværksætterpakken.dk. Uddannelsen henvender sig til alle ledige, der går rundt med en iværksætter i maven. Der starter nyt hold igen den 3. november 2014 i Horsens. Vi hjælper dig med at gøre din iværksætterdrøm til virkelighed.

bubble