En opgave som skulle løses

På torsdag d. 16. april bryder Iværk&Vækst messen ud! Fængslet åbner dørene op for et brag af en inspirerende dag i iværksætteriets tegn.

Der kommer til at ske en masse spændende ting denne dag – fede talks, masser af inspiration og kåringen af de tre iværksætterpriser. Da VI STARTER SGU så, at en virksomhed fra Horsens’ omegn, nærmere betegnet Østbirk, var nomineret, tog vi os selvfølgelig lige en snak med virksomheden.

Bo Eskerod Madsen er nomineret med virksomheden ReMoni i kategorien Bedste Immaterielle Produkt. ReMoni er navnet på virksomheden, men også navnet på det apparat, som hele virksomheden er bygget op om.

Fun Fact

Navnet kommer af en sammensætning af de to engelske ord – REsource MONItoring.

 Bo startede virksomheden d. 1. februar 2014 – halvandet år efter opfindelsen af det smarte apparat egentlig fandt sted. Der gik så lang tid, fordi der først skulle søges fonding, hvilket, Bo erkender, tager sin tid. Men pengene kom ind, og ReMoni kunne starte op. I dag er de 10 ansatte i virksomheden – nogen fuldtid og nogen deltid. De ansatte kommer fra forskellige steder i Danmark og arbejder disciplineret hjemmefra. Bo er prisgivet med et stort hjem på landet og arbejder derfor også bekvemmeligt hjemmefra.

Ikke iværksætter for iværksætteriets skyld

ReMoni er et apparat, som på en nem og tilgængelig måde overvåger energiforbruget i diverse apparater. Oprindeligt er Bo forsker, og ideen til ReMoni kom fra et behov for at skaffe diverse data om energiforbrug, på en nem og billig måde.

– Det er noget man i industrien har gjort de sidste 25 år, men det har kun været indenfor de store industrielle fabrikker, da det er en kostelig affære. Vi vil gøre det tilgængeligt for alle, både i industrien og i det private. Vi så et problem og fandt en løsning på det, fortæller Bo.

Helt præcist består ReMoni apparReMoni sensoratet af nogle små sensorer, som kan aflæse energiforbrug og dermed hjælpe til at forebygge ressource spild. Med ReMoni er det også muligt at finde ud af, om et apparat er ved at gå i stykker, hvilket er ligeså forebyggende – både ressourcemæssigt, men også økonomisk. Men det mest banebrydende ved apparatet er, at DU kan sætte apparatet udenpå kabler, rør osv. Altså bliver teknikere overflødige, og det er til en meget overkommelig pris.

– I virkeligheden er det dataerne, der er det vigtige for mig. Prisen skulle ned, derfor lavede jeg måleren. Vi gør ikke noget, som ikke er gjort før, vi har blot gjort det tilgængeligt for alle, både anvendelsesmæssigt og prismæssigt. Hvis en virksomhed kunne gøre det, havde jeg nok ladet dem, men det er da helt klart sjovere, at have det selv, siger Bo og tilføjer:

– Jeg er ikke blevet iværksætter, bare for at være iværksætter. Jeg er iværksætter, fordi jeg ville noget med det – der var en opgave, som skulle løses. Jeg er glad for at være iværksætter, det er sjovt, og det er et spændende miljø at være i – iblandt så kreative og innovative mennesker.

Og det miljø kommer han bestemt i d. 16. april til Iværk&Vækst messen. Herfra VI STARTER SGU ønsker vi Bo og ReMoni held og lykke, både med foretagendet, men selvfølgelig også med prisen.

Til slut skal vi lige høre, hvordan det er at være nomineret til en pris til årets Iværk&Vækst messe?

– Der er meget travlt i ReMoni lige nu, så jeg har nok ikke rigtig haft tid til at tænke så meget over det. Men det er da dejligt at blive anerkendt for ens hårde arbejde.

Ja, Bo har travlt i ReMoni, og der sker mange spændende ting disse uger. Det bliver interessant at følge ReMoni overtage ressource-overvågnings-verdenen.

bubble