Et flygtigt år for iværksætteriet

2018 blev endnu et år med masser af iværksætterhistorier, der skulle fortælles. Når man kigger på artikellisten fra hele året, springer flygtigheden i øjnene.

Iværksætteriet i Horsens er heldigvis præget af mange gode idéer, hvor nogle viser sig bæredygtige, mens andre omtænkes eller skrottes. Nogle gange er der kort tid fra det ene til det andet. Når man kigger på de ti mest læste artikler på vistartersgu.dk i 2018, er der flere, der allerede er aldeles uaktuelle.

Slut med iFix

På en tiendeplads finder vi historien om Nichlas, der havde kastet sig ud i et nyt iværksætterprojekt efter at have

iFIX Apple Mac iPhone Horsens reparationforsøgt sig med import af bambussokker på abonnement. Det nye projekt var et værksted for iPads og iPhones. Butikken, der hed iFix og lå i Smedegade, åbnede i februar og er ti måneder senere allerede historie. Konkurrencen var givetvis for hård til at brødføde de to investorer bag butikken, Nichlas og makkeren Tensho. Nichlas er ifølge sin LinkedIn-profil allerede videre med et nyt projekt, der handler om digital marketing. Det kan du sikkert læse meget mere om på VI STARTER SGU i det nye år.

På niendepladsen finder vi historien om Akvarie Hobbyen, der var i færd med at gøre et IVS til et ApS. Det var ikke helt problemfrit for de to gutter med fiskene på Uthvej.

Den ottende mest læste historie handlede om kontorfællesskabet Bubblelabs, der havde udvidet med en ekstra etage. Da artiklen blev skrevet, var det svært at forudsige den succes, udvidelsen skulle vise sig at være. I dag er der 22 beboere i fællesskabet fordelt på 17 forskellige virksomheder.

olli1Ambitiøse burgeraficionadoer

Syvendepladsen indtages af Olli’s Burger Spot i Nørregade. Egentlig skulle de unge, ambitiøse gutter bag den sublime burgeroplevelse allerede have fejret ét års jubilæum nu, men en del prøvelser udskød åbningen til april. Det var heldigvis ventetiden værd for såvel iværksætterne bag som burgersultne horsensianere.

På sjettepladsen finder vi et referat fra et foredrag med CASAs Michael Mortensen, der fortalte, hvordan man uden de store armbevægelser får smækket et firma sammen, der omsætter for knap to milliarder kroner årligt.

Femtepladsen går til en historie fra Gedved, hvor en psykolog og en fysioterapeut har forstået at udnytte hinandens faglige kompetencer i et fælles behandlerhus.

Motorcykler og tatoveringer

Den fjerde mest læste artikel handler om Kasper Høfde, der med KH-Custom og Ink Fillers havde gang i to meget forskellige iværksætterprojekter på samme tid. Dels laver han de såkaldte clean handlebars til motorcykler og dels arbejdede han med en makker om at få et socialt medie for tatovører og tatovørernes kunder i luften. I dag kan det ved selvsyn konstateres, at sidstnævnte er oppe at køre.

dddPå tredjepladsen finder vi atter en historie, der minder om iværksætterprojekternes potentielle flygtighed, selvom den er tilbage fra 2017.  Men historien om fire Learnmark-elever, der sidste år ville lave en ”dating-app” for iværksættere, viser også iværksætterprojekters potentielle uforudsigelighed. At en god idé kan ende et helt andet sted, end man først have tænkt. Jonathan, Sebastian og Aksel fra StartupMate.dk havde lavet en animationsvideo for at levendegøre ideen, og der viste sig siden et marked for evnerne bag selve animationsvideoen. Så da StartupMate.dk blev opgivet, skabte de tre i stedet CreatedBy.dk.

Den næstmest læste artikel blev givetvis læst mere i Aarhus end Horsens. Den handler om en iværksætterplatform, IVN.dk, der åbnede med storstilet reception i nye lokaler i Højbjerg. Platformen skulle være et tilbud til iværksættere over hele landet, men ambitionerne stemte ikke overens med virkeligheden få måneder senere smækkede investoren kassen i, og IVN.dk var fortid. Siden eksisterer stadig, men der er tilsyneladende ikke lavet nyt siden maj måned.

Pitabrødrene i Nørregade

Årets mest læste historie handler om to halvbrødre, der fandt sammen om et iværksætterprojekt. I lighed med historien om Olli’s Burger Spot var høj kvalitet og tårnhøje ambitioner det bærende i projektet. De åbnede butikken med gourmet-pita i februar og trak overskrifter, da det hele futtede af efter pita nummer 12. Men i bedste iværksætterstil rengjorde de brandskaderne, smed maden ud, købte en ny grill og begyndte forfra. Og ti måneder senere har de ikke opgivet ævred. Tværtimod har Pita King fået et godt ry for kvalitativ fastfood, der kan spises med god samvittighed.

VI STARTER SGU vil gerne ønske alle læserne et godt nytår. Vi vender tilbage med flere gode iværksætterhistorier i 2019.

bubble