Godt første år for iværksætterportal

Det skal være lettere at være iværksætter. Det var læresætningen for projekt Startup Central, der i disse dage omdannes til en fordelsklub og kan fejre ét års fødselsdag.

Det kan være svært at tage springet ud i iværksætteri, hvis du står med en idé, der ikke er slebet helt til. Måske er du ikke helt sikker på, hvordan markedet ser ud for det produkt eller den ydelse, du vil satse på. Måske har du brug for en makker, eller måske har du brug for kapital for at kunne komme i gang. Hvor henvender du dig?

Egne vanskeligheder gav idé

Anders Fogh fra Brædstrup fik øje på problematikken for nogle år siden. Han havde selv overvejet at bytte arbejdet som sælger ud med et iværksætterprojekt, men han havde svært ved at finde vej. Det fik ham til at udvikle Startup Central, og med hjælp fra en lokal investor, der skød én million i projektet, var ideen en realitet i de første måneder af 2018.

Iværksætterportalen startupcentral.dk blev den direkte adgang til både investorer og rådgivere. Derudover kunne medlemmer også få adgang til regnskabsprogrammer og anden støtte, der kan hjælpe en iværksætter.

Forbindelse mellem investorer og iværksættere

Gennem en abonnementsordning kan medlemmer få adgang til mentorhjælp og sparring, så forretningsudviklingen glider bedre. Samtidig har flere professionelle mentorer og investorer set Startup Central som en fin kanal til at finde nye iværksættere og nye iværksætterideer. De fleste investorer ville f.eks. gerne have fundet Just Eat, da det bare var en vild idé blandt nogle unge iværksættere.

Startup Central har siden fået kontakt til over 300 investorer, og 20 coaches er tilknyttet mentorholdet på fast basis, mens 75 står på stand-by.

– Vi har helt sikkert opnået det, vi ville: At bringe iværksættere og erfarne kræfter sammen, så de kan profitere af hinandens styrker, siger Anders Fogh.

Tæt på 2500 medlemmer

I løbet af det første år har portalen fået 2000 medlemmer, og det foreløbige mål på 2500 abonnenter er tæt på at være opnået, da disse linjer skrives. Og segmentet er blevet bredere.

– Da vi startede, var det typisk de 18-25-årige, der meldte sig ind. Men nu ser vi meget mere modne iværksættere følge trop, siger Anders Fogh.

Iværksætter Days med Michael Mortensen

Succesen gav Anders mod på mere. I november prøvede Startup Central at være arrangør af en sammenkomst for iværksættere på Hotel Pejsegården. Iværksætter Morten Larsen var trækplastret, da der blev holdt Iværksætter Days på Pejsegården. Det tiltrak omkring 70 iværksættere, og succesen forsøges gentaget den 28. marts, hvor Michael Mortensen fra CASA er hovedtaler på Iværksætter Days 2.0.

Se mere om fødselaren på hjemmesiden.

Anders Fogh fra Startup Central har god grund til at smile i denne tid.
bubble