Højt tempo og sitrende innovation

Denne artikel er nummer 7 i artikelserien om Horsens’ kontorfællesskaber. Husk også at læse artiklen der kommer næste fredag – du kan få hele overblikket her. Hvis vi har overset et ledigt skrivebord, må du ikke tøve med at give os et tip. Se, hvor kontorfællesskaberne befinder sig … her.

Tjekliste/det får du for lejen
  • Internet
  • Kaffe  (kan tilkøbes)
  • Mødelokale
  • Skrivebord
  • Rengøring (fællesarealer)
  • Adgang 24-7

Kontorfællesskabet i VitusBering Innovation Park er stedet for de innovative og internationalt orienterede iværksættere.

Hvis du leder efter et kontorfællesskab, hvor luften nærmest sitrer af innovation, hvor tempoet er højt, og hvor du kan fange brudstykker af alverdens sprog på trapper og i korridorer, er VitusBering muligvis stedet for dig.

VitusBering hænger sammen med VIA University College i den nordøstlige udkant af Horsens. VIA er hjemsted for både ingeniøruddanelserne, en række forretningsorienterede uddannelser og uddannelser møntet på pædagogik og sundhed. Omkring 5000 studerende – heraf 2000 udenlandske – gør VIA University College til en smeltedigel for international innovationskultur.

Sparring på tværs

VIA og VitusBering er bygget sammen, og den fysiske sammenhængskraft understøttes af sparring på kryds og tværs af uddannelses- og erhvervsdelen.

– Samarbejdet herude mellem uddannelse og iværksætteri slår vist i praksis indholdet på en lang række uddannelser i entrepreneurship. Og vi gør en del ud af at få sparringen til at fungere begge veje, siger direktør for VitusBering, Ulla Sparre.

I parkens par terre-plan har omkring 25 studerende plads i studentervæksthuset. Det er et sted, hvor studerende kan få lov at starte deres egen virksomhed og få arbejdet godkendt med ECTS-point. Det er primært udenlandske studerende, der har tiden og overskuddet til at knokle løs i lokalerne efter skoletid, og det er typisk socioøkonomiske eller teknologiske ideer, der vækster til små virksomheder.

Parløbet med VIA viser sig også i en udpræget brug af praktikanter i virksomhederne. Det er ikke ualmindeligt, at en virksomhed med to ansatte kan have tre eller fire praktikanter tilknyttet. Disse praktikforløb giver de studerende smag for iværksætteri, og virksomhederne får engageret arbejdskraft, ny viden og inspiration.

En by i byen

VitusBering ligger ikke centralt i forhold til midtbyen, men til gengæld er kontorfællesskabet en by i byen. Du kan både finde erhvervsrådgivning og revision, og den bemandede reception er klar til at hjælpe med at modtage eller afsende dine pakker og breve.vitusbering-innovation-park-5-kontorfaellesskab

Overfor receptionen har Business Horsens til huse, og det virker helt indlysende, at byens virksomhedsrådgivning har til huse midt blandt byens mest innovative iværksættere.

Få meter fra Business Horsens samles VitusBerings mange beboere og besøgende til frokost, og her er et overblik over bygningens imposante panoptikon på seks etager. På hver etage sidder en blanding af iværksættere og etablerede virksomheder. Fonden Insero, der har bekostet 35 pct af etableringsudgifterne til VBI Park, har lagt beslag på en del kvadratmetre på flere af etagerne. Insero arbejder med en bred vifte af fremtidens grønne, teknologiske løsninger, og de er helt bevidst blevet fordelt til mindre enheder i bygningen, så de lettere kan sparre med iværksættere, der arbejder indenfor samme felt.

Lejekontrakten vurderes efter tre år

Der er 35 virksomheder af meget forskellig størrelse indlogeret i kontorerne lige nu. En del af dem har været her i en del år, enkelte fra begyndelsen for fem år siden – men hvert år er der alligevel en udskiftning på omkring 30 pct.

– Nogle flytter ud, fordi de er blevet for store til vores rammer. Vi har jo plads til alt fra enkeltmandsfirmaer til virksomheder med små ti ansatte. Vi plejer at sige, at hvis de er vækstet til mere end ti medarbejdere, er de klar til at flytte hjemmefra, siger Ulla Sparre.

En lejekontrakt løber i tre år, og når de tre år er gået, skal det vurderes, om virksomheden stadig lever op til VBI Parks profil og fortsat er en innovativ og internationalt fokuseret virksomhed. Det sikrer, at lokalerne ikke pludselig er fyldt op med små og mellemstore virksomheder, der lukker døren og undgår deltagelse i fælles arrangementer. En nystartet advokat kan f.eks. godt få et kontor, hvis vedkommende ønsker at opdyrke en niche i erhvervsrådgivning. Hvis advokaten efter et par år er slået helt over på traditionel familierådgivning, er det måske på tide at finde andre lokaler.

Fællesskabet betyder nogetvitusbering-innovation-park-7-kontorfaellesskab

Fælles arrangementer er der masser af. Mange spiser sammen ved frokostbuffeten, der holdes fælles sommersammenkomst og julefrokost, og der er “breakfast club” den første fredag i hver måned med rundstykker og foredrag. Derudover holder Business Horsens en del gå-hjem-møder, og parken tilbyder sammen med partnere 10-15 infomøder/konferencer omkring iværksætteri, innovation, forretningsudvikling og kapitalfremskaffelse om året. Disse arrangementer er åbne for alle områdets iværksættere.

Har du brug for at ideudvikle, kan du gøre det med byens flotteste udsigt over Horsens og Horsens Fjord. På taget af VBI Park er der plads til fordybelse og ilt til hjernens kreative centre.

Fra et skrivebord til 120 kvm

Du kan leje alt fra et skrivebord i et fælleslokale til lukkede kontorer fra 14 kvm til 120 kvm. Prisen for et skrivebord er knap 2700 kroner excl moms. For den pris får du en internetforbindelse, der sparker bagdel (1 Gbit op/ned), adgang til ti forskellige mødelokaler, reception, hvor dine kunder og samarbejdspartnere kan få hjælp til at finde dig, og hvor din post bliver sorteret, kopi- og printerrum på alle etager (forbrugsbetaling), mulighed for at tilkøbe frokostbuffet og forplejning til møder, adgang til VIA’s bibliotek og boghandel og p-plads tæt på. Der betales et depositum svarende til tre måneders leje.

Læs mere på hjemmesiden.

bubble