For to år siden fortalte vi historien om musikiværksætteren, Anders Boysen, som både har lærer, forfatter, sangskriver og selvfølgelig musiker på sit CV. Den gang havde Anders netop nået en milepæl i sin musikkarriere – børnesange skrevet af ham og spillet af hans band Ørehængerne kunne høres på Ramasjangs radio, hvilket må siges at være den optimale platform, hvis man ønsker at komme ud med børnemusik. Desværre lukkede Ramasjangs radio kanal ned d. 31. december 2014, men trods det, er der stadig fuld gang i Anders og hans musikiværksætteri.
Fra folkeskole til musikskole
Hvor meget kan man nå på to år? Når man hedder Anders Boysen er svaret; rigtig meget. Hvis vi skulle nævne det hele, ville denne artikel blive alenlang, så det gør vi ikke. Noget af det, som har betydet meget for Anders’ iværksætteri, har været hans skift fra folkeskolen til musikskolen. Det blev til en 80% stilling i musikskolen i Horsens, som indebar en masse spændende projekter for Anders og muligheden for rigtigt at udnytte det spil der er mellem hans iværksætteri og hans undervisning.
– Det er vigtigt at have begge dele kørende – det ene ville ikke fungere uden det andet. Det giver mega meget ping pong imellem. Og så synes jeg, det er super fedt at komme på musikskolen og møde folk ligesom mig – det er også derigennem, at jeg har fået skabt noget netværk, især til musikmiljøet i Horsens, fortæller Anders.
I weekenderne bliver der spillet koncerter og det i hele landet – Bornholm den ene weekend, Skagen den næste. Derudover har Anders også haft gang i en masse andre projekter ved siden af, hvilket til sidst var ved at blive for meget for ham, så det tog han konsekvensen af, og fra d. 1. december 2015 gik han ned på halv tid i musikskolen.
– Jeg vil godt beholde det som det er nu, hvor jeg stadig underviser en masse børn 50% af min tid, og hvis jeg så kan få det andet til at fylde 50% så ville det være fedt. Det er ikke et spørgsmål om økonomi – man skal ikke lave børnemusik hvis man gerne vil være rig, det er verdens dårligste idé, fortæller Anders og fortsætter:
– Når jeg engang imellem tænker, at vi ingen vegne kommer og det slet ikke flytter sig, så skal jeg nogen gange prøve at tænke: okay, du spillede for 400 børn, hvor de sang med på en sang du har skrevet, det har sgu også en værdi. Så der sker alt i alt gode ting, synes jeg.
Netop udgivet 6. bog
Henover de sidste to år, har Anders tilføjet tre bøger til de i forvejen eksisterende tre. Den sidste udkom netop her d. 1. juni, en bog med titlen Månedernes Morgensange, med morgensange til skolen.
– Nu har jeg lavet seks bøger, de har været lidt bredt ud på paletten, så jeg skal ligesom finde ud af hvor skal det hen nu. En af de ting, som jeg synes har været rigtig interessant at lave, er undervisningsmateriale – så der skal jeg på en eller anden måde finde en ny vej.
En anden ting som Anders også ønsker at bruge sin tid på er høreteater. Til krimimessen i 2014 havde Anders sammen med sit band premiere på et høreteater med det passende navn Halløj på Politistationen.
– Det var en kort historie på 20 minutter, hvor dialog og musik blev afviklet på en gang. Det har vi så siden været ude og optræde med og lavet en cd, som faktisk solgte fint, primært til biblioteker. Vi har flere gange siden været ved at tage tiltag til at lave nogle efterfølgere – for det første er det rigtig sjovt at lave, og for det andet så er det ikke omkostningstungt, så det tror jeg kunne blive noget af det næste jeg laver.
Anders mener selv, at han er blevet klogere på de sidste to år. Der er kommet mere fokus på hvor meget energi han kan tillade sig at putte i projekter, og han har fundet en vis indre ro.
– Jeg tror, jeg er kommet frem til en eller anden indre ro – at det er i orden, at sige: det her er jeg faktisk god til, det her er jeg ikke sindssygt god til, og det her i midten kan jeg godt finde ud af til husbehov. Altså her kan jeg spare nogle penge, her skal jeg betale nogen, og her skal jeg tjene nogen, slutter Anders.
Og den indre ro vil Anders nu bruge til at finde ud af hvad det næste i hans musikiværksætteri skal være. Her fra VI STARTER SGU skal der i hvert fald lyde et fortsat held og lykke med det hele.