Iværksætter af nødvendighed

Den gode ide kommer ofte af en nødvendighed eller et behov, man falder over – et såkaldt hul i markedet. Anne Jette Kulmbach startede sin virksomhed Moves4You, fordi hun fandt en passion og så et behov for at denne kom ud til folket. Med et primær fokus på ældre og handicappede, tilbyder Anne Jette zumba og bokwa på netop deres præmisser. 

For nogle år tilbage arbejdede Anne Jette i butik, men hun var så uheldig, som så mange andre danskere, at blive ramt af stress. Hun blev derfor sygemeldt af sin læge og blev af lægen bedt om at gå til zumba. Og det blev starten på en ny begyndelse for Anne Jette.

– Året efter var jeg selv zumba instruktør. Jeg var helt væk i det. Den musik, den måde at bevæge sig på, den måde at få glæder, den måde at få sved på panden. Den er jo fantastisk. At kunne kombinere de ting og så give det videre til andre. Jeg er sælger, og det er jeg helt ud til fingerspidserne, og det kan jeg bruge i min virksomhed. Fordi jeg så gerne vil andre mennesker det godt, og det er en god måde at gøre det på. Det gør mig glad, og jeg smitter helt vildt.

Blod på tanden

Ideen om at starte eget op, begyndte omkring december 2013. Især fordi der kom mere og mere efterspørgsel på Anne Jette og hendes zumba kundskaber

– Det udviklede sig ligeså stille. Der var flere, som syntes, det var en god ide, “kom nu bare i gang, du vil det jo gerne”, sagde de. Så var jeg i erhvervspraktik på Horshøj (værksted for handicappede). Der fik jeg rigtig blod på tanden, for de var jo fantastiske altså. Det var simpelthen en super oplevelse at lave zumba med dem. Det giver masser af livsglæde at se dem røre sig, at se dem bevæge sig, at se dem smile. At se dem ha’ det sjovt til det her super gode musik, som zumba nu en gang står for.

Da Anne Jette så tog beslutningen og valgte at starte egen virksomhed, tog hun først et iværksætterkursus, så hun kunne blive bedre rustet til at opstarte og have egen virksomhed. Til trods for at Anne Jette er ordblind, hoppede hun ud i det med oprejst pande og et mål for øje om, at Moves4You skulle startes op. Hun fik her sit livs første 12 tal og med det i baggagen, sprang hun ud som iværksætter.

“Jeg er desværre ordblind. Det er mit handicap. Udfordringerne ved at starte egen virksomhed op har været rigtig rigtig svære, fordi jeg har så mange læsevanskeligheder. Min folder er lavet på produktionsskolen i Hørning. Jeg har haft en fra Koldning til at lave min hjemmeside. Jeg er ved at få en fotograf til at lege lidt med mine billeder, som jeg har fået taget rundt omkring. Jeg har købt mig til nogen af de ting som er svære, og så har jeg taget små skridt hele tiden, for ikke at blive bonet.”

- du skal have sved på panden, men du skal have det sjovt!

For Anne Jette handler det meget om, at der skal være plads til alle, og måske særligt dem, som der ikke er plads til andre steder. Da hun selv har været igennem en periode med stress, har hun netop også en forståelse for, hvordan man kan have det i sådan en situation, og at man derfor måske ikke altid kan overskue en hel time zumba.

– Jeg føler ikke, at jeg passer ind i et fitness. Jeg passer ind alle mulige andre steder. Jeg passer ind med alle dem, der ikke kan komme til et fitness center. Derfor vil jeg rigtig gerne ud og have fat i alle dem. Mine øvelser er meget enkle og meget nemme, og vi laver altid skæg og ballade under selve timen, fordi det nu engang er den vinkel, jeg har til det. Det skal være let og brugbart, og vi skal have det sjovt. Du skal selvfølgelig have sved på panden, men du skal have det sjovt. Du skal være glad, når du går derfra. Det er det, der driver mig, fortæller Anne Jette og tilføjer:

– Den dag, der ikke er plads til alle, hver med deres udfordringer, så skal jeg ikke lave zumba mere. Fordi det er det, jeg gerne vil – at give plads.

Anne Jette ser dagens Danmark som værende meget konkurrencepræget – rent arbejdsmæssigt, hvilket kan blive en stressfaktor for mange. Hun påpeger, at det er vigtigt at være sammen om tingene i stedet for. Derfor er en af hendes ydelser, også at komme ud til virksomheder og give dem et afbræk i den travle dagligdag – at give dem noget, de alle kan samles om, uanset om man er chef eller rengøringsdame.

– Det er egentlig også det, mit budskab lidt går ud på – få nu den der stressfaktor væk og vær sammen om tingene i stedet. Det har vi meget brug for i vores lille samfund.

Anne Jette kommer med sin højtaler og sin musik ud til alle og til alle slags arrangementer, det være sig hos virksomheder eller bosteder, det være sig til julefrokoster eller tøseaftner, ja det er sådan set kun fantasien der sætter grænser. Det er det, som driver Anne Jette, mere end det at være iværksætter:

“Min ambition er at komme ud med det her. Der hvor du er, der hvor du arbejder, der hvor du trives.”

Ud med zumba til folket

Som mange iværksættere nok kan nikke genkendende til, så er det ikke altid, at man bare kan køre på fuld kraft med sin nystartede virksomhed. Det tager tid at få bygget den op, og det samme gælder for Anne Jette og Moves4You. Derfor er hun også på udkig efter et deltidsjob ved siden af – det skal jo kunne hænge sammen med mand og to børn.

– Lige så snart jeg synes, min virksomhed er klar, så melder jeg mig ud af mit andet job. Jeg skulle gerne op på 15 timer om ugen, inden det sker. Jeg vil gerne have nogle daghold, da alle mine hold ligger om aftnen.

Derudover har Anne Jette også mål for længere ud i fremtiden.

– Min mission er, at jeg får nogle ansatte under mig, som gør det samme som mig. Men det er selvfølgelig ude i fremtiden. Jeg kunne ikke tænke mig at have mit eget sted og være bundet af det. Hvis jeg skulle ud og leje et lokale koster det en bundegård, og det kræver, at jeg får rigtig mange mennesker ind. Så er det nemmere at komme ud med zumbaen til folket.

Anne Jette håber på, at andre, som også har handicaps på den ene eller anden måde, alligevel tør springe ud i at være selvstændig.

“Bare fordi du er ordblind, er det jo ikke en hindring for at blive selvstændig, hvis der er noget du brænder for.”

Så længe viljen er der, kan man overvinde meget, og det må man sige, at Anna Jette er et godt eksempel på. Og med de ord ønsker vi her fra Vi Starter Sgu .dk Anne Jette held og lykke med fremtiden og ønsket om at komme ud med zumba til folket.

Vil du vide mere så tjek hjemmesiden ud.

bubble