Iværksættere løber lidt længere på literen

Du skal afprøve det, du brænder for – og husk at ha’ det sjovt

Iværksættere skal mødes. Iværksættere skal støttes. Men først og fremmest skal iværksættere ha’ det sjovt.

Målsætningen bag vistartersgu.dk er den relativt enkle: Det skal være sjovere at være iværksætter i Horsens. Men for at det kan blive rigtig sjovt, skal der både inspiration, netværk og gode historier til.

Der findes masser af små iværksættere, som har en drøm, der set udefra kan virke helt umulig, men deres passion er så stor, at de bare må prøve ideen af i virkeligheden. Dem vil vi gerne fortælle om og lade dem mødes, så de kan inspirere og informere hinanden, siger Daniel Bach fra Den Seriøse Kaffeklub.

 Væk med papirdyngerne

Inspirationen kan have mange formål:

Udfordringerne ved at forfølge sin egen drøm kan være mange. Alt for mange oplever at dø i administration og dynger af papirer, der skal læses eller udfyldes. Vi vil gerne være et alternativ. Vi kender til flere, der af diverse rådgivere har fået at vide, at de hellere måtte finde en anden idé. Men de brændte så meget for det, at de heldigvis gik i gang alligevel, supplerer Pia Schildknecht.

For Sabina Svane er det også en pointe, at vistartersgu.dk er mindre formelt end mange andre iværksættertilbud.

Selvfølgelig er alle iværksættere ikke lige unge, men omvendt kan man sagtens være iværksætter i mere end de tre år, som man normalt taler om. Det kan være en proces, der varer længe og hvor man har brug for mange input undervejs. Vi vil være første trin på skamlen til vækst og til at realisere ideerne, siger hun.

Jeg gør det sgu – alligevel…

Den Seriøse Kaffeklub vil gerne have de mange iværksætterhistorier frem i lyset. Ikke kun for at fortælle om mylderet af skæve ideer, men også for at fortælle, at iværksætterlivet ikke kun er pakket ind i lyserødt tyl. Det kan også byde på modgang og mavepustere.

Hver enkelt iværksætter har ikke kun sin egen idé, man har også sit eget kriterium for succes. Nogle drømmer om en virksomhed med flere ansatte, andre vil være glad for blot at leve delvist af ideen, og der kommer altid nogle afbræk i ruten. De første planer holder aldrig helt. Også derfor har vi døbt siden ”vistartersgu.dk”, for den fandenivoldskhed er der brug for, mener Kevin Refvik.

På lidt længere sigt skal vistartersgu.dk også udvikle sig til et fysisk mødested, måske som en iværksætter-café med foredrag, netværk og inspiration på kryds og tværs.

Som iværksætter er du næsten altid alene om at begynde og du løber langt på literen. Der kan være masser at hente, også i form af andres erfaringer med det offentlige system, med finansiering, med jura osv. Der vil vi gerne ikke bare være en platform, men en trampolin til et større overblik, siger Thomas Jacobsen.

Pia Schildknecht

Født 1986
AP, Brand & Marketing, TEKO
Iværksætter siden 2010; stifter og partner i Stormsalen og Phucisme.dk, bestyrelsesmedlem i Business Horsens

Jeg blev iværksætter på grund af friheden og lysten til at skabe. Jeg er ikke specielt autoritetstro og stiller spørgsmål ved alt omkring mig. Samtidig kommer jeg fra en iværksætter-familie, og har derfor altid vidst at jeg ville gå mine egne veje. Jeg har nok en lidt krøllet hjerne, der insisterer på at se tingene på en anden måde end de fleste. 

Sabina Svane

Født 1984
Professionsbachelor i Brand Management, TEKO
Marketingkoordinator på Tagarno, Horsens

Jeg brænder for iværksætteri, fordi de er enormt inspirerende at følge små ideer tage form og vokse. Store produktionsvirksomheder er også vigtige, men vi har brug for begge ender af skalaen i mange forskellige brancher, hvis Horsens skal fortsætte med at udvikle sig. Derfor er det vigtigt, at nye ideer får så god plads og så gode betingelser som muligt.

Daniel Bach

Født 1985
Professionsbachelor i international salg og marketing.
Iværksætter siden 2010; stifter og partner i webbureauet bubblemedia samt det kreative laboratorium bubblelabs

Jeg egner mig slet ikke til at arbejde 8-16 i alt for stive rammer. Jeg elsker f.eks. at bygge Lego, men bygger aldrig det, der er billede af på æsken. I det hele taget nyder jeg selv at ha’  indflydelse på min hverdag, og det må aldrig blive for firkantet. Min målsætning er både at udvikle forretningen – og så skal det være sjovt samtidig.

Kevin Refvik

Født 1987
It-ingeniør
Iværksætter siden 2010; stifter og partner i webbureauet bubblemedia samt det kreative laboratorium bubblelabs

Jeg har altid vidst, at jeg skulle starte mit eget – jeg vidste bare ikke hvad. Der er masser af iværksættere og selvstændige i familien, og den frihed og selvbestemmelse ville jeg også opleve. Jeg havde talt med Daniel om at starte noget sammen, og pludselig bød chancen sig. Vi har lært en masse – og heldigvis er der stadig sjovt.

Thomas Jacobsen

Født 1978
Cand.mag. i informationsvidenskab og erhvervsøkonomi
Selvstændig siden 2006; stifter og medindehaver af bricksite.com

Noget af det fedeste ved selv at bestemme er, at der er meget kort fra tanke til handling. Får jeg en ny idé, kan jeg sætte den i gang med det samme. Desuden har jeg altid haft en stor trang til at skabe noget nyt, som hurtigt kan komme ud i verden – og her passer mit arbejde perfekt.

bubble