Liv i gamle pelse

Designer Thilde Jensen måtte lukke sin forretning i Hospitalsgade. Nu er hun i stedet gået online med accessoires af pels og pelstasker. Det meste er genbrug.

For fire år siden skrev VI STARTER SGU om Thilde Jensen, der på det tidspunkt gik med planer om at flytte fra små lokaler i Hospitalsgade 8 til et større showroom på Søndergade 49. Hun forhandlede eksklusivt tøj og valgte på det tidspunkt at satse helt og holdent på sit eget brand. Thilde Jensen er færdiguddannet fra Danmarks Designskole i 2001, og hun har en forkærlighed for at arbejde med tøjdesign udført i skind og pels.

Men butikken kunne ikke hænge sammen, flytningen blev ikke til noget, og Thilde blev tvunget til at erklære forretningen konkurs.

– Jeg havde et fantastisk lokale og en god beliggenhed, men huslejeniveauet for butikslokaler er ret højt. Oveni er der udgifter til forsikringer, alarm, personale m.v. Der skal omsættes en del, før det hænger sammen, siger Thilde.

Da sivegaderne samtidig blev lukket, og parkeringsforholdene under renoveringen af Søndergade blev vanskeligere, var der ikke omsætning til at lønne medarbejdere. Dermed stod Thilde med både design, produktion og butikken alene, og det hang ikke sammen.

Taske i brugt persianerpels.

Taske i brugt persianerpels.

Gammelt skuffeprojekt

Hun måtte lukke forretningen og fortsatte i stedet for arbejdet som freelancedesigner for bl.a. Saga Furs. Men nu trækker rollen som iværksætter atter.

– Jeg har i flere år haft en idé om at genbruge gamle pelse. Et skuffeprojekt. Mange mennesker kan have en gammel persianer eller brun mink hængende i skabet. Måske i et gammelt design med brede skuldre. De kan sys om i et nyt design, men de kan også anvendes til tasker eller accessoires, siger Thilde.

Hun har fået doneret et par pelse, der er blevet brugt til at lave prototyper på pelstasker, og hun modtager gerne flere. En pelsdonation resulterer i et gavekort til webshoppen, så pelsen fra bagerst i skabet kan veksles til noget nyt og brugbart.

Med tiden også jakker og frakker

I øjeblikket er der mest halstørklæder i pels, tasker i pels og accessoires i webshoppen, men der er ambitioner om meget mere.

– Jeg arbejder på at få flere varer på hylderne i det kommende års tid, også gerne flere pelstyper. Jeg vil gerne tilbyde både jakker og frakker lavet af genanvendt pels. De brugte pelse renses, splittes ad og syes om til langtidsholdbare designs, siger Thilde.

Keyhanger i lækker, blød pels.

Keyhanger i lækker, blød pels.

Tanken er også, at kunder med en gammel pels kan finde et design i butikken og få syet pelsen om i de nye linjer.

Husk de lokale butikker

Thilde ser mange fordele i webshoppen, men hun vil ikke afvise at vende tilbage med en fysisk butik på et tidspunkt, hvis webshoppen får godt med vind i sejlene.

– Der er en skøn diversitet i butikslivet i Horsens lige nu. Det er fantastisk at se caféer som 31E og La Vie blomstre op, og specialbutikker som Kontinué og Dr. D har deres helt egen sjæl. Selvom nethandel er blevet stort, kan vi ikke undvære de fysiske butikker. De tilfører livskvalitet til borgerne og bylivet, siger Thilde Jensen.

Du kan se Thildes webshop på thildejensen.dk. Giv også gerne et thumbs up til hendes iværksætteri på Facebook.

bubble