Ny satsning på bygge- og konstruktionsindustrien

Til sommer flytter VBI Park til nye lokaler på Campus ved Banegården. I samme ombæring etableres en ny, stor satsning på udvikling inden for bygge- og konstruktionsindustrien.

Mere end 8000 horsensianere er beskæftiget i bygge- og boligbranchen, og lokale virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen har oplevet en vækst på 21 pct. de seneste år. Det er med andre ord et område, hvor Horsens allerede står stærkt.

Innovationshub

Nu skal positionen cementeres (undskyld ordspillet) med en såkaldt innovationshub på Campus. En samling af fagspecifik viden kan styrke Horsens’ position på området i fremtiden, ligesom der ligger et enormt potentiale for iværksætteri gemt i området. Hvis en iværksætter f.eks. har en god idé til et nyt, bæredygtigt isolationsmateriale, vil det være indlysende, at virksomheden finder plads på Campus og udnytter samarbejdet med lokale virksomheder.

– Innovationshubben vokser ud af Horsens’ identitet som førende inden for bygge- og konstruktionsindustrien samt den talent- og vidensbase, der eksisterer ved VIA University College. Vores ambition er at påvirke industrien på landsplan med den nyeste viden, unikke kompetencer og forretningsskabende initiativer, siger Jakob Søndergaard, der er leder af Vitus Bering Innovation Park og ankermand på det nye initiativ.

Innovationshubbens fremmeste opgave bliver at skabe rammerne for udvikling og bæredygtige løsninger inden for bygge- og konstruktionsbranchen. Virksomheder, iværksættere og studerende kan arbejde sammen, trække på byens faglige netværk og få adgang til den nyeste forskning og tekniske faciliteter på Campus. Dermed kan der komme turbo på udviklingen af innovative og bæredygtige virksomheder inden for feltet.

Bæredygtig forretning

Netop forretningsperspektivet er væsentligt for innovationshubben, der lægger vægt på, at innovation skal løse reelle udfordringer og skabe bæredygtige løsninger og ditto virksomheder.

– Vi har adgang til den nyeste viden, brancheindsigt, et erfarent netværk, det unge talent og en lokal tradition inden for feltet, der alt sammen gør det muligt for os at hjælpe virksomheder til de bedste innovative og bæredygtige løsninger på morgendagens udfordringer. Sammen bliver vi en stærk aktør, der kan påvirke den nationale dagsorden, debat og udvikling på feltet, siger Jakob Søndergaard.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Jakob Søndergaard på 6060 5280 eller jakob@vitusbering.dk.

Jakob Søndergaard er ankermand på den nye innovationshub.
bubble