Ny vidensbank for iværksættere

Savner du faktuel viden om iværksætteri? Erhvervsstyrelsen står bag virksomhedsguiden, der er et hjælpsomt værktøj for nystartede og mindre virksomheder.

Uanset om du tager del i en ambitiøs startup eller blot går med overvejelser om at blive selvstændig, kan der være masser af emner, du kunne have gavn af at vide mere om. Heldigvis har vi internettet og Google, så det er er ret ukompliceret at søge viden om eksempelvis selskabsdannelse eller udvalgte skatteregler.

Fællesoffentligt initiativ

Men af og til kan det være svært at vide, hvad du skal søge på, ligesom det kan være vanskeligt at afgøre en kildes upartiskhed og lødighed. Det problem er en saga blot, når du henter informationer på virksomhedsguiden.dk, der også har en omfattende eventkalender med arrangementer målrettet iværksættere og ejere af små virksomheder. Virksomhedsguiden.dk er en ”fællesoffentlig digital erhvervsfremmeplatform”, så hvis du eksempelvis finder oplysninger om skatteregler, kan du regne med, at det stemmer overens med virkeligheden.

Deltag i arrangementer over hele landet

Det er i eventkalenderen, at du lige nu kan se, at Erhvervshus Midtjylland arrangerer masterclass i vækstmål og vejen til kapitalindsprøjtninger. Det sker på FÆNGSLET den 13. november, og det er gratis at deltage. Men det spændende ved eventkalenderen er, at du får et overblik over alle landets erhvervshuses åbne aktiviteter, og det hele er gratis at deltage i. Så hvis afdelingerne i Aarhus, Vejle eller Slagelse har noget spændende på tapetet, kan du vælge at deltage her.

Omfattende vidensbank

Men frem for alt er virksomhedsguiden.dk en vidensbank, hvor du kan finde oplysninger om det meste – både i forbindelse med etablering af virksomhed, konsolidering og udvikling. Et aktuelt tema får ekstra fokus, hvilket i øjeblikket er Brexit. Det emne vedrører næppe mange horsensianske iværksættere, men det kan artikler om skat, moms, forpligtelser som arbejdsgiver, digital markedsføring og produktudvikling derimod.

Du kan også finde hjælpsomme skabeloner til både selskabsvedtægter, budget og forretningsplan på hjemmesiden.

Danmark er tidligere kåret som et af de europæiske lande, hvor det er allernemmest at etablere en ny virksomhed. Med Erhvervsstyrelsens nye hjemmeside er mulighederne for, at nystartede virksomheder overlever det første år, forbedret en del.

Læs mere på virksomhedsguiden.dk.

bubble