Sådan startede det sgu

Det hele begyndte i 2014 med en håndfuld iværksættere og et møde over en kande kaffe. De var alle enige om, at livet som iværksætter ofte er lidt ensomt, fordi det var svært at finde ligesindede at sparre med – både personligt og professionelt. 

Efter en række idéer resulterede det i et nyhedssite for iværksætterne. Her kunne iværksættere i Horsens og omegn dele deres historier og få den anerkendelse, de fortjente. Samtidig kunne de lære af hinanden, og historierne kunne måske inspirere andre til at tage springet. 

"Uden at vide, hvor det skulle ende, besluttede vi os bare for at mødes løbende og snakke over kaffe"

- Initiativtager, Daniel Bach. 

Fra idé til virkelighed

Visionen var at gøre det sjovere at være iværksætter i Horsens og skabe et miljø, der kunne understøtte iværksætterens behov, samt ikke mindst skabe en god og stærk kultur omkring iværksætteriet i Horsens Kommune. 

"Vi stod med en idé, som ikke bare lige realiseres, hvorfor vi besluttede os for at tage ét lille skridt som opstart – nemlig at sætte fokus på lokale iværksætterhistorier, samtidig med at vi afdækker interessen og iværksætterne i byen. Det lille skridt blev til VI STARTER SGU."

Initiativet fik herefter hurtigt ben at gå på og ikke mindst opbakning fra byens større aktører og iværksættere i Horsens og omegn.

Vores små kaffemøder var pludselig blevet meget seriøse – deraf navnet…

Én indgang til iværksætteriet 

Hvad der startede som et kaffemøde, er i dag et netværks- og nyhedssite på tværs af hjemmeside og sociale medier, men det er fortsat drevet af ønsket om at skabe bedre vilkår og rammer for lokale iværksættere og selvstændige.   

Vi Starter Sgu er én indgang til iværksætteriet i Horsens Kommune, hvis vigtigste mission er at gøre det nemmere og sjovere at navigere i alle de rådgivningsmuligheder, tilbud, initiativer og fællesskaber, som der findes for iværksættere i og omkring Horsens.

Samtidig er det én indgang til at lære andre iværksættere at kende, blive inspireret gennem deres rejser og historier – og måske endda opfordre til, at der dannes nye fællesskaber mellem iværksættere, som kan have gavn af hinanden.

Alle iværksættere er startet i det små

En undersøgelse viser, at mange har svært ved at finde rundt og få overblik over mulighederne som iværksætter, og det er her, at Vi Starter Sgu kommer ind i billedet. 

Ved at lave én indgang gør vi det nemt for både eksisterende og spirende iværksættere at række ud og komme udover rampen. Målet er, at det kan hjælpe, så det ikke er helt så forvirrende eller angsprovokerende at springe ud i livet som iværksætter.

Det er nemlig vigtigt, at vi bliver ved med at gøde jorden omkring os og byens iværksættere, da disse fremover danner et afgørende fundament for fremtidens by- og erhvervsliv. 

 - Schur, Nissens, Vola, Hatting/Lantmännen, Rema1000, Stibo, HusCompagniet, Velux m.fl. er alle startet et sted i det små – ligesom du/I selv er!

Har du en god iværksætterhistorie i ærmet, som kan inspirere andre? Så send os et tip her

bubble