Et tilbageblik – årets 10 bedste citater

Nu nærmer årets afslutning sig med hastige skridt, og det skal for de fleste fejres med champagne, grimme hatte og masser af krudt.

Her på Vi Starter Sgu .dk fejrer vi det dog på en lidt anderledes måde. Et kommende nyt år skal selvfølgelig fejres, med et tilbageblik på året der er gået ved at fremhæve årets 10 bedste citater. 

Michael Mortensen, CASA

Vi starter sgu med et citat af Michael Mortensen. Han holdt et inspirerende oplæg d. 19. nov. i forbindelse med arrangementet Vi Mødes Sgu – afholdt af Den Seriøse Kaffeklub. I den forbindelse udgav Vi Starter Sgu .dk også en artikel om Michael, hvor vi samlede nogle af hans gode råd:

“Hvis du vil starte selv, så gør det da! Køb en telefon og gå i gang! Du undgår sikkert ikke at snuble undervejs, men hvis du ikke tager det første skridt, finder du aldrig ud af, hvad det hele kan føre til.”

Frederikke Nissen, 3RD STREET

Frederikke Nissen, som har startet app’en 3RD STREET, der forener gågade og e-handel, snakker i sin artikel om, hvordan man så tager beslutningen og springer ud i det at starte egen virksomhed.

“Når jeg tager beslutninger, er det meget med maven. Man kan analysere tingene ihjel men til sidst tænkte jeg – nu gør jeg det sgu. Det er kendetegnende for mange successer – også selvom idéen har virket håbløs.”

Tue S. Andersen, Neets

Tue S. Andersen blev iværksætter ved lidt af et tilfælde. Han har i dag firmaet Neets som udvikler og sælger elektronisk udstyr. Dette citat er valgt fordi artiklen om ham, netop fortæller om hvordan det, at springe ud i iværksætteriet, kan virke uoverskueligt, men at det også tit handler om viljen til at gøre det frem for praktiske forberedelser.

“Jeg skulle fakturere et beløb, der lå 2.000 kr. over grænsen for, hvornår man skulle ha’ et momsnummer. Det havde jeg slet ikke overvejet, og alt det med moms virkede som en uoverstigelig mur – i virkeligheden tog det ikke ret lang tid, men det siger meget om, hvor uforberedt jeg var.”

Esben Kronborg, musiker

Hvad gør man for at slå igennem som iværksætter, når beslutningen er taget, og man et gået i gang. For musikeren Esben Kronborg handler det om at blive ved og være ihærdig og måske en gang i mellem røv irriterende.

“Hvis jeg ikke får et svar på min mail, sender jeg den igen fem gange. Der er 100 der spørger om det samme – så man er nødt til at være blandt de fem, der bliver ved med at skrive tilbage.”

Henrik Bøge, Bøge SmykkeDesign

At være iværksætter er tidskrævende. Derfor er det vigtigt at fokusere på sine styrker og ikke spilde tiden, som Henrik Bøge, indehaveren af Bøge SmykkeDesign, nævner i sin artikel.

”Jeg fandt hurtigt ud af hvad jeg er god til og hvad jeg IKKE er god til! – work smarter not harder”

Brian Nonbo, Nonbophotography

Brian Nonbo er springfyldt med passion og ideer, som han hver dag udnytter til fulde i sit liv som iværksætter. Men selvom han lever drømmen med enkeltmands fotografvirksomheden Nonbophotography, kan der opstå et behov for sparring og det at møde andre ildsjæle. I sådan et tilfælde kan det at finde et kontorfællesskab være en god ide.

“Problemet er, at du sidder selv. Du har ikke nogen at sparre med, og jeg kunne bare mærke, at hvis jeg skal noget med det her, så skal jeg ikke sidde selv. Du kommer ingen vegne, du dør for hurtigt i det, hvis alle beslutninger skal tages uden at spørge nogen til råds.”

Tobias og Kristoffer Riisager, Abeleg

I artiklen om Tobias og Kristoffer Riisager, som har webshoppen abeleg.dk, der sælger kvalitetslegetøj, snakkes der om det endelig at være iværksætter og leve drømmen, og indkomsten der følger.

“Indtil videre er det med pengene slet ikke det vigtigste. Vi har længe drømt at blive iværksættere – nu er vi det! Vi lever ikke af det, men nu vil vi bare gerne gøre os nogle gode erfaringer og vise vores ansigt på markedet. Vi vil gerne bygge noget stort op, som vi kan være stolte over. Vi er vokset op med, at det er fedt at være selvstændig. Det er fascinerende og sundt, at din indkomst direkte svinger i forhold til, hvor godt du har gjort det. Og så er der selvfølgelig også friheden.”

Charlotte Adsbøl, Vi Snakker

Charlotte Adsbøl, er den ene halvdel af Vi Snakker, som hun deler med datteren Michelle. Vi Snakker er en virksomhed, som forsøger at sætte Horsens på landkortet som fordragsby. Charlotte fortæller i artiklen, hvorfor hun valgte at blive iværksætter og skabe sit eget.

“Hvis jeg kunne finde det job, hvor jeg kunne gøre netop det jeg elsker og er bedst til, havde jeg ikke behøvet at starte selv.”

Daniel Bach, bubblemedia

Daniel Bach, en af stifterne af Vi Starter Sgu .dk og partner i webbureauet bubblemedia, taler, i en artikel om hans BUZZ tur i 2012, om at sætte barren højt – ikke kun som iværksætter, men i alle livets aspekter.

“En anden væsentlig pointe er, at Laila Pawlak fra DARE2 hver morgen bad os række hånden så højt op, vi kunne. Men vi fandt jo hurtigt ud af, at vi altid kunne række bare lidt højere – og den sidste dag stod vi alle oppe på bordet med armene i vejret. Det er en god illustration af, at du skal sætte barren højt, for du kan nå længere, end du selv umiddelbart tror.”

Kevin Refvik, bubblemedia

Sidste citat er fra Kevin Refvik, som også er en af stifterne af Vi Starter Sgu .dk og partner i webbureauet bubblemedia. Citatet er fra en artikel om Vi Starter Sgu .dk og handler netop om hvorfor dette online magasin fik navnet Vi Starter Sgu.

“Hver enkelt iværksætter har ikke kun sin egen idé, man har også sit eget kriterium for succes. Nogle drømmer om en virksomhed med flere ansatte, andre vil være glad for blot at leve delvist af ideen, og der kommer altid nogle afbræk i ruten. De første planer holder aldrig helt. Også derfor har vi døbt siden ”vistartersgu.dk”, for den fandenivoldskhed er der brug for.”

Og med det ønskes alle derude et godt nytår, med håb om at det kommende år giver:

– dem der ikke er startet endnu, modet til at springe ud i det!

– dem som er i gang, modet til at fortsætte og blive ved med at kæmpe for deres drøm, også selvom det nogengange kan virke uoverskueligt!

– dem som lever drømmen, nye drømme og modet til at forfølge dem, men også glæden ved at have nået målet!

bubble