Agentoft Advokater deler egne erfaringer til iværksættere

Peter Agentoft Nielsen, som er ejer af og partner i Agentoft Advokater, sidder i dag på sit kontor på Holmboes Alle med udsigt udover Horsens by og fjord. Peter selv har aldrig tænkt, at han skulle være iværksætter, men hans advokatkarriere, timingen og ikke mindst hans drive for forretningsudvikling har alt sammen banet vej for, at han i 2021 etablerede Agentoft Advokater, som i dag har 10 ansatte.

Peter Agentoft Nielsen er ikke det typiske billede på en iværksætter, der ofte starter helt fra nul med minimal startkapital – og Peter opfatter heller ikke sig selv som iværksætter i ordets klassiske forstand. Men Peters vej fra ansat advokat over partner og medejer i eksisterende advokatforretninger til at starte sit eget firma vidner om, at der ikke findes én universal iværksættervej.

”Som ung studerende fik jeg hurtigt behov for at få noget praksis erfaring ved siden af det teoretiske jurastudie. Jeg cyklede derfor Horsens tynd for at søge uopfordret job hos advokatkontorer rundt i byen. Her ville skæbnen det, at jeg fik job med at sætte orden i biblioteket hos Ret&Råd Sundhuset, hvorfra min advokatkarriere startede,” lyder det fra Peter.

Hos Ret&Råd Sundhuset blev Peter efter studietiden advokatfuldmægtig og i samarbejde og med støtte fra særligt partner, Poul Erik Andersen, fik han gode og vide rammer til at udvikle sig selv og forretningen. Han så en interesse i erstatningsret og formåede hurtigt at etablere en ny afdeling i den eksisterende virksomhed. Dette resulterede i, at Peter som blot 31-årig blev partner og medejer i Sundhuset.

Et naturligt drive for forretningsudvikling

”Jeg har nok altid haft et drive for forretningsudvikling, som også har været en gennemgående rød tråd i mit job som advokat. Jeg drives af at hjælpe virksomheder med at nå deres potentiale.Det er også én af grundene til, at Agentoft Advokater i dag beskæftiger os primært med erhvervsdrivende og ejerledede virksomheder, da vi her virkelig kan gøre en forskel.”

Inden Peter etablerede Agentoft Advokater i 2021, var han fra 2016-2021 partner i LRP, Horsens største advokatkontor. I den sidste periode var Peter ordførende Partner i firmaet,. Også her var han med til at bygge videre på virksomheden herunder at opkøbe et par andre advokatvirksomheder, og i de mere end fem år, hvor Peter arbejdede der, gik virksomheden fra ca. 40 til 65 ansatte.

”Da jeg i 2021 besluttede at starte mit eget og tage en del medarbejdere og mine kunder med mig, var det på baggrund af uenighed om retningen og tempoet i ejerkredsen. Jeg har altid gået på arbejde med det formål, at det skal være sjovt og givende, og med tiden er jeg blevet skarpere på, hvad jeg vil og i fællesskab med det rette team kan tilbyde mine kunder,” siger Peter.

”Det er meget svært at være selvstændig på funktionærlignende vilkår”

Agentoft Advokater støtter op om ViStarterSgu som Hovedsponsor, da dét, ifølge Peter, burde være alle forundt at lære om virksomhedsdrift og forretningsudvikling – uanset om man vil være selvstændig eller ej:

”Forståelsen for, hvad der får en virksomhed til at hænge sammen, kan bruges i mange sammenhænge i livet. Jeg går derfor generelt ind for at skabe oplysning omkring netop de emner, som ViStarterSgu berører, samt at få flere nuancer i de forskellige brancher. Og af den grund fortjener formålet med ViStarterSgu alt mulig støtte.”

Peter understreger, at hans rejse til succes til tider har været et langt sejt træk, hvor han på den hårde måde flere gange har måttet konstatere, at man ikke kan nå det hele på én gang – eller være god til alt – slet ikke med en indsats på 37 timer om ugen:

”Iværksætteri handler ofte om alle succeshistorierne, hvor tingene ser nemme ud, men det er vigtigt, at man ved, hvor meget det egentlig kræver at starte en virksomhed op og få succes med den. Man skal acceptere, at der i rejsen vil være mange udviklingssteps og hårde beslutninger. Der er er ingen grund til at prøve at bilde nogen ind, at det er nemt eller hurtigt at lykkes med at skabe en forretning. Det tager mange timer at blive god til noget.” 

Agentoft Advokater har oplevet vækst siden stiftelsen i 2021, og Peter forventer, at denne stigning vil fortsætte: "Vi er i en branche, som står overfor en spændende fremtid, hvis man er klar til udvikling og forandringer," afslutter Peter.

Læs mere om Agentoft Advokater her, eller kontakt dem her, hvis du har spørgsmål til juridiske forhold ved det at starte op som selvstændig.

Følg dem også gerne på LinkedIn og Facebook.

bubble