Bæredygtige cykeloplevelser hos The Bicycles

Cykelsmed og -forhandler Andrei Lazureanu, The Bicycles på Torvet, har med COH & CO fået et ambitiøst, dansk cykelbrand på lager.

Det er tydeligt, at Andreis hjerte banker for cykler med æstetik. Udgangspunktet for ”The Bicycles”, der åbnede som shop in shop i Vinylbiksen i fjor, var istandsættelse og opbygning af vintagecykler. Desuden fik han snart eneforhandling af finske Pelago og svenske Pilen, der begge står for noget af det ypperste inden for hvert sit felt. Nu sættes kronen på værket med forhandling af danske COH & CO.

Andrei på en elcykel fra COH & CO. Batteri og motor er alt sammen indbygget i navet.

Andrei på en elcykel fra COH & CO. Batteri og motor er alt sammen indbygget i navet.

Cirkulær økonomi

”COH & CO Copenhagen” er grundlagt af Paul Harder Cohen og Mette Walsted Kristiansen, der begge har baggrunde inden for produktdesign og -teknik. Innovativt design, den nyeste teknologi og det ypperste håndværk er kendetegnende for alle COH & CO-cykler. De fleste cykler er lavet i kulfiber, der er iblandet en smule stenfiber. Det sikrer, at stellet både er let og stærkt. Samtidig er cyklerne designet med bæredygtighed og cirkulær økonomi for øje.

– Hvis stellet er helt færdigt og ikke kan rekonstrueres, kan vi afmontere alle løsdele og sende resten til genanvendelse i andre industrier. Men det er et stærkt materiale, og cyklen kan i princippet holde livet ud, hvis man passer på den og får skiftet sliddelene, siger Paul Harder Cohen.

Cyklerne er dermed 100 pct. genanvendelige.

Digital logbog

Alle cykler har digital profil og logbog, hvor både cyklens bestanddele, materialer og alt arbejde udført i dens levetid registreres. Det er sammenligneligt med en servicebog for en bil, og samtidig gør det opgaven lettere for cykelsmeden, så det er let at finde de rigtige komponenter, hvis noget skal skiftes.

COH & CO producerer alle typer cykler – fra ekstreme konkurrencecykler til bycykler og ladcykler. Priserne starter ved knap 14.000 kroner. Til gengæld får du en cykel, der med sit rå design ser meget anderledes ud en de fleste andre – og som også holder en hel del længere.

Se cyklerne hos The Bicycles hos The Square på Torvet i Horsens. Se også meget mere på The Bicycles’ Facebookprofil.

Du kan også læse mere om COH & CO på deres hjemmeside.

Mette og Paul fra COH & CO med Andrei i midten. Til venstre en særlig cykel med stel i asketræ og kulfiber. Den er prøvetkørt 20.000 km i bjerge, så den holder! Derudover giver den efter sigende en ret speciel køreoplevelse, bl.a. pga træets dæmpende virkning.
bubble