Hos Barbershop skal kvinderne helst tie stille

Du skal ikke være bange for at opdyrke din egen niche – for det skiller dig ud fra alle de andre, lyder læresætningen fra Omid Dashti

Horsens er stor nok til at opdyrke sin egen niche. Bare servicen er i orden. Sådan lyder konstateringen hos de to brødre, der står for ragekniv og hårvask i Barbershop i Borgergade. De kalder den ”Tilflugtsstedet for mænd”, og sandt er det, at den ikke ligner en almindelig frisørsalon: Her er gammeldags frisørstole, rå vægge, en blød Chesterfield-sofa med herremagasiner samt – ikke mindst – bagerst i lokalet en rustik bar, hvor man kan få sig en fadøl i ventetiden. Og det er kun mænd, der kan blive klippet og barberet.

“Kvinder er da velkomne her; bare de tier stille og ikke blander sig i mit arbejde”, siger indehaver Omid Dashti med et skævt smil.

Lidt af en niche

Han fik ideen fra den tilsvarende herresalon barberen.com i Clemensstræde i Aarhus, hvor han er udlært, og besluttede sig for at prøve ideen af i hjembyen Horsens. I to et halvt år har hans bror, Rezghar Nick Dashti, også været en del af salonens hverdag, efter at han blev udlært hos Madam Mølgård i Brædstrup.

– Jeg har altid vidst, at jeg ville ha’ min eget sted, men det skulle heller ikke ligne alle de andre i byen. En lidt gammeldags barbersalon for mænd er lidt af en niche, men jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville forsøge, siger Omid Dashti.

I begyndelsen måtte han, naturligt nok, kæmpe for at gøre Barbershop kendt i Horsens og omegn. Avisomtale plus en kampagne på dagenshorsens.dk hjalp en del.

– Jeg forærede 80 gavekort til butikken væk ad den vej. Det lyder af mange, men jeg var sikker på, at når kunderne først havde været her én gang, ville de komme tilbage – og de ville fortælle om det til venner, naboer og kolleger. Det virkede, og efter et halvt års tid begyndte telefonen for alvor at ringe lidt oftere, siger Omid Dashti.

Service gør forskellen

Barbershop i Horsens Strategien virkede, og efter et par år blev der plads til hans bror, der ikke er i tvivl om, hvad forretningen primært skal leve af:

“God service og en anderledes oplevelse. Du kan få klippet håret mange steder, men vi gør hele besøget til en oplevelse, og vi har ikke travlt. Når kunden sidder i stolen, kan han slappe af og nyde det. Du må frem for alt ikke blive stresset af et besøg her, og heldigvis er der mange, der har fundet ud af, vi har god tid til hver enkelt,” siger Rezghar Nick Dashti.”

Efterhånden kommer der kunder fra både Randers og Odense, og de mandlige gæster kommer nogle gange i flok:

– Det er ikke usædvanligt, at f.eks. en flok kolleger kommer forbi efter arbejdet og får en barbering og en fadøl. Det kan også være en polterabend, der begynder her, og stadigt flere kvinder køber et gavekort til deres mand eller kæreste, siger Omid Dashti.

Iværksætterdrømmen er dermed blevet til en fast og populær del af bybilledet i Horsens. I foråret fik brødrene renoveret salonen, så den fremstår lidt mere rustik og har fået bedre plads til afslapning, og med et nyt online-bookingsystem på vej kan kunderne let finde den tid, der passer dem.

– Vi har kunder hele ugen, dog flest torsdag til lørdag. Nogle gange står folk og venter udenfor, når vi åbner kl. 9 – det kan være dem, der skal møde i butik kl. 10, men også nogle gange kunder, som kommer her forbi på vej hjem fra natarbejde. Andre benytter frokostpausen til en halv times forkælelse, og atter andre bruger det til at koble ned på vej hjem fra arbejde, siger Omid Dashti.

Kunder på vej hjem fra fest

De fleste festglade kunder er på vej videre, når de kommer forbi Barbershop, men ikke alle:

– Et par gange er det da sket, at vi lørdag morgen har klippet og barberet en fyr, der var på vej hjem og sove efter en lang nat i byen. Han får selvfølgelig samme service som alle andre, siger Rezghar Nick Dashti med et grin.

For indehaver Omid Dashti er det hver dag en stor tilfredsstillelse at byde mange forskellige mænd velkommen til hårvask, klipning, barbering m.m.
– Jeg havde sparet op til min egen salon gennem nogle år, så jeg kunne gå i gang. Men al begyndelse kan være svær, og derfor er det en god idé at have en god bankrådgiver med fra starten, siger han.

Kunne I tænke jer at læse mere om Barbershop, så tjek dem ud på facebook eller barbershop8700.dk.

bubble