Byens (måske) flotteste erhvervslokaler

Denne artikel er tredje nummer i artikelserien om Horsens’ kontorfællesskaber. Hver fredag, i den nærmeste fremtid, udgives der en ny, og du kan få overblikket her, efterhånden som de udgives. Hvis vi har overset et ledigt skrivebord, må du ikke tøve med at give os et tip. Se, hvor kontorfællesskaberne befinder sig … her.

Tjekliste/det får du for lejen
  • Internet
  • Kaffe
  • Mødelokale
  • Skrivebord (hæve-sænke)
  • Rengøring
  • Adgang 24-7

Kontorhotellet på Bastian rummer nogle af byens smukkeste og mest inspirerende erhvervslokaler. Det er også en adresse, der giver noget at tale om, når du har besøg af kunder eller samarbejdspartnere.

Man bliver ganske bjergtaget, når man sætter fødderne indenfor på Bastian første gang. Den nænsomme, ambitiøse og idérige restaurering af trævare- og telefonfabrikken fra 1875 har givet nogle rum, hvor historie og nutidige bekvemmeligheder går hånd i hånd. I den gamle kedelbygning rejser indmaden af den karakteristiske, otte-kantede skorsten sig som en skulptur i endevæggen, mens lyse parketgulve, glaspartier, rustfrit stål og flere niveauinddelinger giver en helt unik tids- og rumfornemmelse.

Det er ikke underligt, at restaureringen af den fredede bygning vandt flere priser.

Nuværende hotel udvides

Bastian-Gruppen, der råder over ejendomskomplekset, driver i dag et mindre kontorhotel i den gamle kedelbygning. Her sidder en række enkeltmandsfirmaer og arbejder sammen i netværk – i et lokale, hvor fortid og nutid spiller fint sammen. Elektriske hæve-sænkeborde, Mac-computere og ergonomiske kontorstole i stål og læder passer fortrinligt ind i rummet, hvor store plancher viser tegninger og billeder fra lokalets oprindelige funktion. Brønden fra generatorens hjul er bibeholdt og dækket med glas.

Det nuværende kontorhotel er mere eller mindre fuldt udlejet. Men omkring 1. april sker der nyt: I en tilstødende bygning i Bastian-komplekset etableres et sted mellem 25 og 30 kontorpladser til udlejning, og på lidt længere sigt kan der udvides til 50 pladser eller flere. Der er blevet god plads efter Region Midt gik på skrump og opgav mange af de hidtil lejede kvadratmetre.

– Der bliver både åbne og lukkede pladser, og vi arbejder også med muligheden for at etablere flexpladser, hvor mere projektorienterede iværksættere kan leje sig ind i kortere perioder, siger Kim Laursen fra Bastian Gruppen.

Fra 2500,- for en plads

Det er 1. salen i den vestvendte længe af Bastiankompleksets H, der skal indrettes til kontorhotel. Det gamle fabrikslokale på 900 kvadratmeter er inddelt med glaspartier, og restaureringen er sket meget nænsomt. Vægge og vinduer er i sagens natur tynde på en gammel fabriksbygning fra 1875, men det har man kompenseret for med forsatsvinduer til de smukke vinduespartier af smedejern, effektive radiatorer og klimaanlæg, der kan bryde kuldebroer og fjerne træk. Tilbage står et autentisk lokale, der er lunt, lyst og imødekommende.

Men hvad skal det koste at få et skrivebord i de historiske rammer?

– Vi har ikke fastsat en pris endnu, men vi regner med, at det bliver fra 2500 kroner om måneden. Vi vil nok også kræve et depositum på tre måneders leje og have en opsigelsesfrist, der matcher, siger Christian Petersen fra Bastian Gruppen.

For pengene får lejeren et skrivebord med elektrisk hæve-sænke-funktion, kontorstol, reolplads m.v. Der bliver også internetadgang via wifi eller lan med en foreløbig datahastighed på 75 Mbit download og 75 Mbit upload. Der kan dog skrues op for hastigheden, hvis behovet opstår. IP-telefoni kan tilkøbes.

Der bliver adgang til fælles køkken og spiseplads, mødelokaler, kopi- og printer-fasciliteter, kort sagt: Alt det, man forventer af et kontor.

– Christian og jeg flytter selv op i lokalet, fordi vi driver vores egne selskaber ved siden af arbejdet i Bastian Gruppen. Vi vil prøve at danne rammerne for et fællesskab. Måske skal vi have fælles morgenmad engang imellem. Eller måske skal vi lave nogle gå-hjem-møder med oplægsholdere. Vi finder ud af, hvad der er stemning for, siger Kim Laursen.

Et område i udvikling

Der er mange fordele i en erhvervsadresse på Bastian. Banegården ligger fem minutters gang væk, det er tæt på E45, og midtbyen er også i kort gåafstand. Lige overfor ligger Fitness DK, hvis man skal passe sin træning før eller efter arbejde, og det er i det hele taget et område i udvikling.

– Der bliver hele tiden bygget nye boliger herude, og indenfor få år sker der formentlig noget spændende med slagterigrunden. Meget vil ændre sig i en endnu mere gunstig retning de næste fem til ti år, siger Christian Petersen.

Dertil kommer, at Bastians nuværende virksomheder og institutioner er gode naboer for en iværksætter.

– Vi har jo en række succesfulde og respekterede virksomheder herude, f.eks. det verdensomspændende ingeniørfirma Atkins, RUM-arkitekterne og den meget spændende innovationsvirksomhed Brainreader. Derudover har flere advokatfirmaer og konsulentvirksomheder bopæl herude, så der er masser af liv og en god blanding af grønne og garvede iværksættere og etablerede virksomheder, siger Kim Laursen.

Interesserede kan kontakte Kim Laursen (kjl@bastian-gruppen.dk) eller Christian Petersen (cp@lejebolighorsens.dk). De kan også træffes på telefonnumrene 53 56 19 83 (Kim) eller 40 31 28 59 (Christian).

bubble