Magnus Damsgaard Jakobsen og Andreas Buch Sørensen er to meget ambitiøse fyre fra Horsens… og så er de selvfølgelig også glødende iværksættere. I en alder af 18 år, er de sprunget ud som iværksættere, med drinks og fester hver weekend. For når man har en af Danmarks eneste mobile barer – BessersBar, kræver det hårdt weekendarbejde og masser af sprut… til gæsterne selvfølgelig.
Det hele startede i det sene halvår af 2014. Andreas, som er idemanden bag og i dag den ene halvdel af BessersBar, sad en dag sammen med en kammerat, som lige havde startet et mobildiskotek.
– Det var simpelthen så sejt, så det skulle jeg da bare være med til, men han kiggede bare på mig og sagde “Jeg kan simpelthen ikke bruge dig til noget.” Jeg kunne ikke være dj, jeg kan ingenting med lyd og lys – jeg har ingen teknisk snilde overhovedet. Så hældte jeg to glas cola op, og det var helt perfekt hældt op, så jeg tænkte “ej det er smart – måske skulle jeg være bartender”. Så jeg sagde til min kammerat “hvad med sådan en mobilbar, man kunne tage med rundt?” men det stillede han sig noget skeptisk overfor!
99 % af arbejdet
Trods kammeratens manglende tro på ideen tog Andreas den alligevel videre til en anden kammerat, som han i noget tid havde snakket om at skulle starte noget sammen med. Kammeraten ville gerne være iværksætter og gik med på den, selvom han ikke fandt ideen særlig interessant og engagementet var da heller ikke stort.
Navnet skulle vælges – Andreas blev på efterskolen kaldt Besser, så BessersBar var oplagt.
“Så startede vi en facebook side. Der var ikke nogen fast plan, men jeg havde bare så travlt med at komme i gang, at jeg bare skulle have en facebook side. Der gik ca. 4-5 timer så havde jeg mit første job – en veninde, der skulle holde 18 års fødselsdag. Så der skulle pludselig bestilles t-shirts hjem, alkohol og bar. Jeg tror, vi havde alkohol med til ca. 300 mennesker, og der var 40 mennesker til festen”, fortæller Andreas.
Selvom det første job kom hurtigt, var det dog ikke en nem start for BessersBar. Andreas stod med meget af arbejdet selv, og selvom han fik hjælp og støtte mange steder fra, var der stadig en masse ukendte faktorer. Såsom hvor meget drikker folk til en fest, og hvordan kommer man ud med ideen og får den solgt. Der gik heller ikke lang tid, før disse frustrationer udmøntede sig i ændringer af partnerskabet.
– Jeg lavede 99% af arbejdet, fordi han ikke rigtig gad. Så det endte med, at han kom ud af det. Der stod jeg så med det helt alene, og det kunne jeg heller ikke helt overskue med skolen ved siden af. Så jeg spurgte Magnus, om han kunne tænke sig at være med, og lige fra den dag i november, har det bare eksploderet.
Magnus havde vist interesse for Andreas’ idé og sprang til, da Andreas manglede en partner. Det blev starten på det stærke partnerskab, der i dag styrer BessersBar.
Kunden risikerer ikke noget!
Konceptet blev klargjort og opgaverne fordelt. Andreas tager sig af kundekontakt og Magnus tager sig af det administrative, derudover er de begge ude til festerne og bartende, i fælleskab med deres 8 faste bartendere.
- Vi lægger meget vægt på at kunden kan være med til at sammensætte deres egen bar. Og så fokuserer vi meget på, i vores marketing, at kunden jo ikke risikerer noget. Vi kommer ud – er i baren, sælger og tager hjem igen. Alternativet er at de selv skulle ud og købe alkohol og hvad der tilhører. Men hvad med alt det, der er tilbage bagefter, eller hvad hvis der ikke er nok. Det er jo mange gange nemmere for kunden at hyre os, og lige så snart det går op for kunden, bliver de hurtigt overtalt – da de slipper for rigtig meget, og så kommer vi jo gratis ud. De regner måske med at kvaliteten passer sammen med prisen, men så overrasker det, når vi kommer ud og gør et meget professionelt stykke arbejde, fortæller Andreas.
Gratis – hvordan kan det løbe rundt?
“Det er den vildeste jydetanke. Jeg skulle finde på noget der var billigt og godt! Og jeg tænkte, hvorfor skulle jeg tage 1000 kr. for at komme ud – jeg er jo en virksomhed, der tjener det, jeg sælger for. Derfor tænkte jeg – jeg kommer gratis ud, og så sælger jeg derude og tjener mine penge på den måde”, fortæller Andreas
Og folk rundt i landet er begyndt at åbne øjnene for BessersBar. Selv ovre i København begynder jobsene at komme. Derfor har de her d. 1. februar 2015 åbnet en afdeling i København, så de er frie for at skulle helt til København.
– Vi har fundet en afdelingsleder derovre – en af mine kammerater, som jeg har kendt længe. Det er meget broerne og selvfølgelige afstanden, der ligger til grund for valget. Derfor har vi valgt at starte den nye afdeling, fortæller Magnus.
Fra buketter til bar
Iværksætteri er ikke helt fremmede for de to unge herrer, der som små begge brugte fritiden på at lave boder og sælge diverse buketter, saftevand, frugt og hvad de ellers kunne finde på til de forbipasserende.
– Jeg startede, da jeg var 5-6 år gammel, med at bryde ind i folks haver og plukke deres blomster, så sammensat jeg buketter og gik rundt og bankede på dørene og spurgte, om de ikke ville købe buketter. Jeg plukkede æbler og jordbær og lavede små boder med frugt. Jeg fik min lillebror til at arbejde i min frugtbod, der omsatte jeg for 20 kr. om dagen. Men jeg elskede at sælge, og det har jeg altid gjort, fortæller Andreas.
– Jeg lavede også boder, da jeg var lille. Jeg boede og bor stadig ude på landet, og der kom måske en bil forbi hver anden time. Så jeg stod der med saftevand, jeg selv havde lavet, og jeg solgte jo aldrig noget som helst. Jeg lavede også en bilvask, hvor jeg havde fået en kammerat med på det, hvor vi lavede flyers (udprintet papir) og lagde i alle folks postkasser. Vi gik tre kilometer for at komme det nærmeste sted hen, hvor der faktisk boede folk, fortæller Magnus med et grin.
- du er godt klar over, at vi arbejder lige nu, ikk?
Lige nu får de unge herrer ingen løn, men det er heller ikke det, der driver dem.
“Jeg elsker at arbejde for mig selv. Lige nu får vi ikke nogen løn, og selvom vi nogen gange kan arbejde 17 timer i træk, når vi skal kører langt, stille op, pakke sammen igen og kører hjem, så føles det ikke som arbejde, da man styrer og gør det helt selv og for sig selv”, fortæller Magnus.
– Vi kigger nogen gange på hinanden og siger: Du er godt klar over, at vi arbejder lige nu ikk? Hvis vi kører rundt, hygger og snakker i bilen, og vi skal et eller andet sted hen – trykke nogen t-shirts, eller lave nogle aftaler, så føles det jo ikke som om vi er på arbejde, selvom vi er det. Man hygger sig jo bare, fortæller Andreas.
– Vi har det jo bare sjovt, samtidig med, at vi også lærer at drive en virksomhed, og vi lærer om en masse regler. Det er en meget lærerig process, tilføjer Magnus.
Et tordnende samarbejde
Fremtiden ser lys ud for BessersBar, især med et nyt stærkt samarbejde, der helt sikkert nok skal hjælpe BessersBar 1 skridt eller 5 op ad stigen.
– Vi er lige indgået i et samarbejdspartnerskab med Thunderpower, som er et af Danmarks bedste mobildiskoteker. De har et virkelig godt omdømme, så at blive forbundet med dem betyder rigtigt meget for os, fortæller Magnus.
Andreas og Magnus læser begge HF på Horsens Statsskole, som de afslutter til sommer. Da arbejdet for det meste ligger i weekenderne, fungerer det fint for dem. Det nye samarbejde skal nok få sat endnu mere skub i baren, men indehaveren af Thunderpower regner ikke med, at det går amok før til det nye skole år.
– Skoler bruger ofte det, de har gjort tidligere, resten af året. Så det er det næste år, hvor vi virkelig skal prøve at ramme dem, og der går jeg fuldtid ind i baren. Og der er vi ligesom klar, både tidsmæssig, økonomisk og mandskabsmæssigt. Jeg skal leve af at være iværksætter, og jeg skal være det resten af mit liv, og det her er en rigtig sjov start, fortæller Andreas.
VI STARTER SGU ønsker BessersBar held og lykke med samarbejdet og fremtiden, hvem ved, måske hører vi mere fra dem i fremtiden her på VI STARTER SGU.