Bilvask i hånden

Ahmed Osman vil se, om horsensianerne er klar til et storbyfænomen: Bilvask i hånden. Han giver forsøget tre måneder, og indtil videre ser det fornuftigt ud.

Hvorfor holde i kø på en tankstation om søndagen, når du kan reservere en fast tid til at få din bil vasket? Hvorfor lade vaskehallens skrappe børster slide på din lak, når du kan få en langt mere nænsom vask med højtryksspuling og knofedt? Hvorfor knokle løs med en støvsuger bagefter, når du kan få det hele klaret på én gang?

Grundig og nænsom vask

Det var de tanker, der fik Ahmed Osman til at udvikle ideen til Horsens Bilvask. I et tidligere vognmandsværksted på Nørrestrandsgade tilbyder han håndvask af biler til en absolut konkurrencedygtig pris. For mellem 149 og 169 kroner, afhængig af bilens størrelse, bliver bilen vasket, tørret med vaskeskind og støvsuget. De indvendige paneler og alufælgene får også en tur. Der er to eller tre mand på opgaven, og det hele skal være overstået på 25 minutter.

– Med bilvask kan man blive ved, for der er altid lidt snavs i en krog et eller andet sted. Så det er vigtigt at fortælle, at det ikke er klargøring, jeg tilbyder til den pris. Det er almindelig, grundig vask og støvsugning, siger Ahmed.

Udover støvsugning får bilen dog også tørret instrumentpanelet af, ligesom vangerne får en tur med kluden. Det er altså noget grundigere end vaskehallen.

Men han kan sagtens tilbyde en grundigere vask, hvis der er behov for det. Ligesom han tilbyder damprens af sæderne, hvis de er blevet lidt trætte at se på.

Ahmed Osman

Ahmed Osman

Arbejder som tolk

Ahmed bor i Ikast og pendler frem og tilbage. Men det var ikke rene tilfældigheder, der fik ham til at vælge Horsens.

– Jeg arbejder som tolk, primært på familiecentret i Horsens, og jeg er også mentor for nogle drenge, så jeg har min daglige gang her alligevel. Og så har Horsens en størrelse, hvor jeg tror, der er mulighed for en virksomhed som min, siger Ahmed.

Han åbnede 1. august og giver ideen tre måneder. Hvis der er en sammenhæng i indsatsen og indtjeningen, vil han fortsætte, men ellers er han klar til at lukke igen.

– Jeg har lejet lokalerne her i en prøvetid på tre måneder. Jeg vil ikke hænge på et helt års leje, hvis det alligevel ikke kan løbe rundt. Så har jeg prøvet det af. Men indtil videre har jeg grund til optimisme, siger Ahmed.

Masser af læring

Mens mange har holdt ferie, har Ahmed Osman haft en arbejdsuge på over 70 timer. Horsens Bilvask holder åbent fra 10 til 20 alle ugens dage, og i begyndelsen har han måttet være der det meste af tiden.

Han ser allerede en god blanding af kunder. Der er både pensionisterne, der ikke er begejstrede for at køre i vaskehal, og unge, der bare er meget nænsomme overfor deres kære køretøj. Endelig er der en del, der vælger Horsens Bilvask, fordi det er muligt at reservere tid. Men den første måned har også budt på masser af læring.

– Jeg startede op med de velkendte bilplejemidler, men flere af dem faldt ikke i kundernes smag. Vinylpleje kan f.eks. godt være meget fedtet på nogle vinyltyper. Så jeg har skiftet til professionelle rensemidler, der bare gør rent, siger Ahmed.

Som et besøg hos frisøren

Mens bilen bliver vasket, er der mulighed for en kop kaffe i et tilstødende lokale. Her er også et udvalg af ugeblade og bløde møbler at sidde i. Så på mange måder minder et besøg hos Horsens Bilvask om et besøg hos frisøren. Hos Ahmed kan du også vælge mellem at bestille tid eller bare dumpe ind, når det passer.

Du kan læse mere om Horsens Bilvask på hjemmesiden og give Ahmeds forretning et like på Facebook.

bubble