Boblefabrikken

Tjekliste/det får du for lejen
  • Internet
  • Nespresso Kaffe 
  • Mødelokale
  • Skrivebord
  • Rengøring
  • Adgang 24-7

Opdatering 0ktober 2020: Bubblelabs er nedlagt og erstattet af Propelhuset, Søndergade 41E i Horsens. Værdierne er de samme, og det er de samme kræfter, der driver det. 

Der er en særlig stemning i kontorfællesskabet Bubblelabs, som drives af Daniel Bach og Kevin Refvik fra webbureauet bubblemedia. Laboratoriet åbnede i november 2013 og er hjemsted for iværksættere, og her sparres der på kryds og tværs. En journalist, en fotograf og en webudvikler har, udover bubblemedia, p.t. til huse i de gamle retslokaler, hvor tremmerne bag forsatsvinduerne afslører bygningens oprindelige funktion.

Bubblelabs har hjemme i vestfløjen af den gamle arrest- og retsbygning fra 1902 i Rådhusgade, en spytklat fra strøget (hvis man er god til at spytte).

Mening med galskaben

En skør professor med hinkestensbriller er en del af stedets grafiske udtryk, og små kolber med mistænkelige væsker ses på hylder og i vindueskarme. I entreen hænger professorernes hvide kitler, og kitlernes ejermænd er portrætteret på billeder over knagerækken med en pæn portion vanvid i øjnene. Måske har de drukket af kolberne?

Der er mening med galskaben. Det er et kontorfællesskab med tryk på fællesskab. Hvis du leder efter et skrivebord, hvor du kan sidde og nørkle i ro og fred, er du givetvis kommet det forkerte sted hen. Derfor vil Bubblelabs også kun have lejere, der har lyst til sparringen og det sociale fællesskab. Lejere, der kan se nogle gensidige udviklingsmuligheder. Lejere, der er åbne for nye ideer.

Ung stemning i laboratoriet

I et af lokalerne hænger et stort billede af Einstein og hans viise ord: “Imagination is more important than knowledge”. Det er måske i virkeligheden de ord, der bedst beskriver iværksætterånden i Bubblelabs.

– Vi har valgt at fokusere meget på tematisering og den oplevelse, det giver. Når folk kommer herned, skal de helst gå herfra med et smil på læben. Bubblelabs er et ekstra marketingslag og en ekstra branding, vi lægger ovenpå vores respektive virksomheder, siger Kevin Refvik, der selv arbejder i webbureauet Bubblemedia og er “adjungeret professor” i Bubblelabs.

For professoratet følger med skrivebordet. Når du har plads i Bubblelabs, er du også professor, og du får en hvid kittel ude på knagen. Du behøver ikke gå i den til daglig, men ved særlige lejligheder trækkes den frem. Når der er fælles professormøde en gang om måneden og nårKontorfællesskab bubblelabs Horsens der er fællesarrangementer med folk udefra, kommer kitlen på. Den 7. marts 2014 blev der afholdt reception for 230 nysgerrige sjæle, og som alt andet i bubblelabs var det selvfølgelig en anderledes og oplevelsesrig reception for gæsterne. Læs mere om det her og se film fra dagen her.

– Erhvervslivet er lidt støvet her i byen, så vi kan godt lide at rive lidt op i vanetænkningen på alle planer. Når der f.eks. er nytårskur, kommer alle spidserne i fint tøj, men vi kommer i vores kitler. Det kan da godt være, at der er nogle, der synes det ser mærkeligt ud, men de husker i hvert fald, at vi var der. Vi skal altid turde gå lidt over grænsen, siger Kevin Refvik.

Stemningen er ung, men der er ingen aldersfascisme: På tiden er aldersspredningen hos lejerne fra midt i tyverne til sidst i fyrrene. Loungeområdet ved Nespresso-maskinen bliver brugt til uformelle møder, eller hvis en arbejdsopgave kræver en mere afslappet tilgang. Så kan lejerne tage mobilen og den bærbare med ud i sofaen og lave et afbræk i skrivebordsarbejdet.

Gode muligheder for sparring

I det hele taget er der gode muligheder for små og uformelle møder, lejerne imellem. I køkkenet over frokosten, i loungen eller i det fuldt udstyrede mødelokale.

Prisen for et skrivebord er 2500 kroner om måneden excl. moms. I prisen er inkluderet skrivebord og stol, internet på lan og wifi (25/25), adgang til tekøkken og mødelokale.

Interesserede kan se mere på Bubblelabs’ hjemmeside.

bubble