Unikke smykker på bestilling – det er ægte håndværk!

”Folk siger, fedt du er selvstændig, så kan du selv bestemme hvornår du arbejder, MEN skal folk giftes lige oveni hinanden (7.9.13 & 4.10.14) så arbejder jeg igennem så længe det kræver og får alle vielsesringene færdige til tiden!”

Bøge SmykkeDesign står for høj kvalitet og en fantastisk service, hvor der er fokus på personlighed og god rådgivning! – hellere bruge lidt længere og nå et helt rigtigt resultat, som han siger…Henrik Boege

Henrik Bøge, manden bag de unikke smykker, laver alt selv fra start til slut!

Anledningen, hvortil folk køber smykker hos Henrik, er alt fra bryllup, barnedåb og mindesmykker – ja alt hvor man gerne vil markere en bestemt begivenhed, som skal kunne holde langt ind i fremtiden…

Mange tænker også arveguldet ind i processen – ofte kommer kunderne med gamle smykker, som de får smeltet om til et nyt og mere personligt smykke med den rette stil & symbolik…

”Det er fantastisk at få lov at arbejde med familiens gamle guld og bringe det til live igen for de personer som det betyder så meget for”

14 år i branchen samlet set…

Henrik har lavet stort set alt i guldsmedebranchen, men nu står den på UNIKA smykker, hvor det er bestillingsarbejde med stor vægt på det håndværksmæssige i specialdesignede smykker.

Man kommer ind og får en snak om mulighederne, hvorefter Henrik selv tegner skitserne til kunden – han tilbyder også at lave en billedserie eller film af selve produktionen, således man som kunde får hele processen med fra start til slut!

Henrik Bøge Sørensen aka ”Bøge”

Lige siden 6 klasse, blev han kaldt Bøge, noget han faktisk overtog fra sin storebror! Det er det danske nationaltræ, det er kort og nemt at huske, samt lidt unikt, så egentlig god personlig branding uden det var bevidst – faktisk var han i starten lidt træt af at blive kaldt Bøge, men blev ret hurtigt glad for det og i dag er det en stærk del af hans brand for smykkevirksomheden.

Det har altid været smykker

Henrik Bøge stiftede sin virksomhed den 1. februar 2009, som deltidsprojekt, hvor han lavede nogle få, men store opgaver for kendte mennesker – fx Marc Johnson, som de fleste måske kender som bowleren i byen!

Som ansat ved GuldPerlen i Odense og Vejle, en familieejet guldsmedekæde, fik Henrik en masse erfaring, men da den gik konkurs i foråret 2010 så han muligheden for at springe ud som fuldtids iværksætter. Selvom det nok var et slemt tidspunkt i krisen, for dyre smykker, så Henrik mulighederne i, at det jo kun kunne blive bedre…

Det har altid været smykker og det startede med kobberrør og tråd, som blev lavet om til smykker. Faktisk var et af Henrik’s første ord ”dittermant”, oversat til ”diamant” og formentlig fremprovokeret af, at hans morfar var frimurer og havde en stor flot ring med en diamant i, som Henrik var meget betaget af.

En barndom som meget lærenem!

Henrik er født i Vejle, men opvokset i Stouby som ligger mellem Vejle og Juelsminde, dog betragter han Horsens som sin hjemby…

Forældrene havde et værksted, hvor Henrik brugte meget tid, lidt som Emil fra Lønneberg. Dog uden at det var en straf, for Henrik lavede udstyr til sine actionmænd, fx blev søm omdannet til sværd eller noget så omstændigt, som at banke en slange ud i brystpanseret til en He-Man figur…

 – og så i en alder af kun 8 år!

Som de fleste andre har han været vejen forbi folkeskolen, så Flemming Efterskole på 9 og 10 klasse år. Her var fokus på springgymnastik, smykkeværksted & musik, hvor han lærte at spille saxofon på kun én uge, og helt af sig selv, for lærerenBoege SmykkeDesign-RIngs ord og vejledning gik ikke nær så godt…

”Jeg har altid haft super nemt ved at lære nye ting, samt elsker jeg at fordybe mig i kunst, musik og selvfølgelig arbejdet med smykker”

Faktisk så spiller Henrik mange instrumenter, men tiden er desværre ikke til at kunne holde det ved lige, samtidig med driften af virksomheden Bøge SmykkeDesign!

Måtte vente 10 år på at få lov at arbejde med sin drøm…

Allerede fra Henrik var 8 år, vidste han at han ville være guldsmed, men kunne ikke få lov at arbejde med det rigtigt. Der er nemlig en regel om, at man skal være myndig inden man må arbejde med værdigenstande.

Hans tålmodighed løb dog op i en alder af 16 år, hvor han besluttede sig for at begynde at søge læreplads. Det vidste sig at være op af bakke grundet reglen, men han blev ved at søge samme sted 4 gange om ugen, for at få dem til at bukke under og sige ja.

”Hver gang medbragte jeg forskellige ting jeg havde lavet, fx tegninger, malerier, skulpturer, smykker og andet der viste min kunnen med hænderne – jeg ville overbevise dem om at jeg skulle være deres næste lærling”

Til sidst gav de op, for han var der jo alligevel hele tiden, så hvorfor ikke sætte ham i arbejde.

En ulykke satte ”næsten” en stopper for drømmen!

Det lykkedes og Henrik fik lovning på læreplads som 18 årig.

MEN kun tre dage før opstarten, kørte Henrik galt på en scooter, hvilket resulterede i 3 måneders indlæggelse og genoptræning…

”Jeg startede i lære inden jeg kunne smide krykkerne, for jeg ville finde ud af om min hånd duede, eftersom den næsten blev knust ved ulykken!”

Altid i shorts

Henrik fortæller, at fremmede mennesker stopper ham på gaden og spørger om ikke han fryser, nu hvor han render rundt i shorts året rundt – også om vinteren!

”Jeg kan kun sige, I skal ikke bekymre jer – jeg er en ægte viking :)”

Efter ulykken blev benet skåret nærmest helt op, nerverne som har indflydelse på kroppens termostat blev skåret over, så nu tror hjernen at foden fryser konstant, derfor svarer kroppen igen ved at skrue op for varmen, og derfor går Henrik altid i shorts…

Største udfordringer som iværksætter

Det administrative arbejde er som kreativ mand det værste jeg ved – siger Bøge.

Heldigvis har Henrik´s far Søren været mentor i forhold til driften af virksomheden, så det har været rigtig godt med en gammel revisor, direktør og nu headhunter, som deler ud af sin erfaring og samtidig holder ham lidt til ilden med det administrative!

 – ”desuden er min far min aller bedste sælger”

Bøge laver selv al fakturering, men overlader bogføring og revision til professionelle…

”Jeg fandt hurtigt ud af hvad jeg er god til og hvad jeg IKKE er god til! – work smarter not harder”

Render man ind i det samme problem gang på gang, så lav dem om, for mig er det fx indretning af værkstedet i min lejlighed eller hvornår man gør ting, altså planlægningen og samling af aktiviteterne!

Henrik’s vigtigste markedsføring er:Boege SmykkeDesign MobilePay

  • Mund til mund er bedste måde, så sørger for en god oplevelse under processen!
  • Billeder på sociale medier, herunder specielt Facebook og Instagram…
  • Messer og events, primært lokalt, men overvejer at tage længere rundt – fx har han været til Audi Exclusive event her i november, hvilket er ret cool, da man her bliver inviteret for at kunne deltage!

Som Bøge selv siger det, så vil han gerne være den person folk drømmer om at kunne gå til, for at få lavet et unikt smykke til fx bryllup eller anden milepæl i deres liv!

”Min udfordring er at få bygget et stærkt brand op omkring Bøge, gerne i mere end DK. Fx har jeg lige leveret et sæt vielsesringe til et dansk par i Dubai…”

Han drømmer også om at blive gæste guldsmed i guldsmedebutikker rundt om i verden, lidt ligesom tatovører gør det!

Hvad synes du om Horsens som iværksætterby?

Jeg oplever en stigning i antallet af folk der springer ud som iværksætter, med en god spredning af erhverv. God sparring og udvikling mellem hinanden.

Kunne være fedt med et værksteds-fællesskab, for det kan være lidt trivielt at arbejde hjemme med værksted midt i lejligheden, køkken på den ene side og stue i den anden!

  • fx et samarbejde med en anden erhvervsdrivende…

”Eller bare arbejde et sted hvor der er andre mennesker! Om det så var midt i en cafe ;)”

Statement!

Henrik vil gerne bryde normen med al den masseproduktion der lige nu er i smykkebranchen, og nu hvor Danmark er kendt for godt håndværk og design, så mener han vi skal gå foran som et godt eksempel…

Nogle brander sig på dansk design, hvor det bliver lavet i østen alligevel – faktisk har han oplevet at nogle af hans unikke designs, pludselig dukker op i større kædebutikker.

”Jeg er godt nok jyde, men janteloven sat til side, så er jeg den bedste til unikt & personligt smykkedesign i DK”

Bøge har altid gjort tingene på sin egen måde, og det kendetegner også fint hans iværksætterliv nu!

Har du lyst til at læse mere om Henrik, så tjek ham ud – Bøge SmykkeDesign, Facebook og Instagram.

bubble