BusinessHorsens opruster på iværksætteri

BusinessHorsens opgraderer på synlighed og tilstedeværelse i det lokale iværksættermiljø. En nyansat erhvervskonsulent vil opsøge iværksætterne, hvor de er.

Signe Marie Smidt blev ansat som ny erhvervsdirektør i BusinessHorsens tilbage i februar. Siden har der været travlt med at ændre organisationen. Nogle gik, mens nye ansigter blev ansat. Nogle projekter og samarbejdsprojekter blev afsluttet, mens andre nu ser dagens lys.

– Vi har valgt at fokusere mere på nærområdet og vores kerneopgaver. Vi er en generalistorganisation, så vi skal i højere grad satse på de store netværk, der forgrener sig, end de små og mere specialiserede projekter, siger Signe Marie Smidt.

Gratis iværksætterhjælp

En af kerneopgaverne er at servicere iværksættermiljøet i Horsens. Det er en opgave, der finansieres af Horsens Kommune, så det kræver ikke et medlemskab af Business Horsens at trække på de erfaringer, knowhow og netværk, BusinessHorsens stiller til rådighed i den sammenhæng.

Hidtil har opgaven været løst gennem erhvervskonsulenterne, der alle kunne servicere iværksætternes behov. Men nu har erhvervsforeningen ansat en specialist på området. Christian Lauridsen er navnet, og han kommer direkte fra Mercuri Urval, hvor han har arbejdet som headhunter i to år. Han har en baggrund som cand.merc. i innovationsledelse, og han har selv været iværksætter, da han efter endt uddannelse skabte et rekrutteringsfirma med en kammerat.

– Jeg har både en god forretningsforståelse og en brugbar konsulenterfaring fra større virksomheder at bidrage med, siger Christian.

Han tilføjer, at han grundlæggende er et kommercielt tænkende menneske. Det er godt at have drømme, men hvordan kan vi få noget handling og noget indtjening ud af dem?

Udfarende erhvervskonsulent

Christian vil ud og møde iværksætterne, hvor de er. I praksis betyder det, at han hver onsdag vil tage en halv dag på FÆNGSLET 2. ØST og en halv dag i miljøet omkring kontorfællesskaberne Tinghuset og Bubblelabs i Rådhusgade. Her kan man slå et slag forbi, hvis man har brug for sparring eller praktisk hjælp. Men det er nok en god idé at lave en aftale først.

- Hvis der ikke kommer nogen, vil jeg selv bevæge mig ud og opsøge iværksættere i området, siger Christian.

Det kræver som nævnt ikke medlemskab af BusinessHorsens at gøre brug af Christians hjælp; det er et tilbud, som finansieres af Horsens Kommune. Christian kan hjælpe med sin viden, eller han kan hjælpe iværksætteren videre til et sted, hvor den rette hjælp er at hente.

– Jeg er ikke bleg for at trække på mit netværk og ringe med det samme, hvis en iværksætter skal bruge specialiseret hjælp. Der skal lægges en plan, og der skal ske noget, når man henvender sig til mig. Det skal ikke bare være en sludder for en sladder, siger Christian.

Han kan hjælpe med lidt af hvert, og der er i praksis ingen begrænsninger.

– Jeg er altid klar på en snak over en kop kaffe, uanset om virksomheden er etableret eller på idéstadiet. Jeg vil gerne hjælpe med redskaber, så man kan teste sin idé af relativt hurtigt, siger Christian.

Bedre kommunikation

Christian suppleres af BusinessHorsens’ øvrige erhvervskonsulenter, erfarne Karsten Leth og nyansatte Jannie Mejer, der begge tillige kan hjælpe iværksættere med de problemer og udfordringer, som de måtte bakse med.

Men selv de bedste initiativer er ikke meget værd, hvis målgruppen ikke hører om dem. Derfor har foreningen oprustet på kommunikationsfronten. Martin Kastoft Nielsen er blevet ansat som kommunikationskonsulent, og han suppleres af Nicole Dybro Justesen, der før stod alene med opgaven.

– Vores opgave bliver at samle alle erhvervsnetværk og -initiativer. Vi skal ikke sætte os på dem, men vi vil i højere grad lægge os op af dem, så også iværksætterne bedre kan se en sammenhæng mellem det, vi tilbyder, og alt det andet velfungerende, der er skabt af andre aktører, såsom Likemind, siger Signe Marie Smidt.

Nye arrangementer og prisuddeling

BusinessHorsens’ arrangementer vil også ændre fokus og udtryk. Foreningen vil i højere grad satse på kompetenceudviklingsarrangementer, hvor deltagerne kan inddrage deres egne udfordringer, end de traditionelle, passive oplæg med spørgsmål til sidst.

Som kronen på værket har foreningen indstiftet fire erhvervspriser, herunder en iværksætterpris, der skal uddeles ved et awardshow den 16. november. Du kan indstille en iværksættervirksomhed frem til den 2. oktober via dette link.

Læs mere på BusinessHorsens’ hjemmeside.

Christian Lauridsen og Signe Marie Smidt
bubble