De ti, der fængede mest

Der var både bilsyn, fransk caféstemning og iværksætterdating blandt de ti mest læste historier på VI STARTER SG* i 2017.

Året går på hæld, og om få dage skal vi skrive 2018. Det er tid at se tilbage på årets historier og blive klogere på, hvad der fængede hos læserne i året, der gik. Det studie er en god hjælp, når vi tager hul på et nyt år – ikke fordi læserne kun skal have det mest populære, men fordi det dermed bliver nemmere at lave et miks, der falder i de flestes smag. Det er nemlig ikke så ligetil at vide, hvilke historier der genererer mange kliks og hvilke, der ikke skaber den store opmærksomhed. Det er helt afgørende, hvor meget historien deles, og hvor store netværk, historierne kan aktivere.

Hjemvendte “københavnere” og gentlemen

På en tiendeplads finder vi historien fra november om smykkedesigneren Mille Rubow Vestergård, der af familiære årsager er vendt tilbage til Horsens efter en lovende start med butik i København.

Læserne kan givetvis godt lide historierne om iværksættere, der vender hjem fra København, for på niendeplads finder vi historien fra august om Martin Egholm, der har åbnet en lille, intim café med fransk stemning i Thonbogade. La Vie er et sted, der siden har fundet sin helt egen plads i det horsensianske restaurationsliv.

Fransk caféstemning har en del at gøre med gentlemen, og den del af kulturen udgør både plads nummer otte og fire. Historien om plakatproducenterne Gentlemen’s Lounge var den fjerde mest læste historie i det forgangne år, og på en ottendeplads finder vi opfølgningshistorien, da de tre gentlemen bag havde rundet den første million i omsætning.

Syvendepladsen er dog et stykke fra både caféstemning og gentlemen. Det er ølspillet Beer Pong, som Sebastian Thrane har fundet en nebengesjæft i. Han udlejer de særlige borde og sælger de helt rigtige krus, som ungersvende med smag for øl og konkurrence kan kaste bordtennisbolde i.

Iværksætteri som mulighed hele livet

Sjettepladsen er den eneste historie i top ti, der ikke fortæller en iværksætterhistorie. Historien handler om finansieringsvanskelighederne for tech-startups. Interessen for historien blev nok ikke mindre af, at det lykkedes at få en kommentar fra iværksætter-guruen Martin Thorborg.

På femtepladsen er årets anden caféhistorie – og samtidig en historie om iværksætteri som en mulighed hele livet. Den tidligere skolelærer Robin Bjørnskov fik lyst til at prøve kræfter med at have sin egen café, og i april åbnede han Olivias i Jessensgade – opkaldt efter datteren, der fyldte tre på åbningsdagen.

Den tredje mest læste historie i 2017 er den rørende og inspirerende historie om Leander, der trods spastisk lammelse ikke vil tilbringe sit liv på sofaen. Han har sit eget lille servicefirma, hvor han blandt andet hjælper med indkøb og bortkørsel med affald. Historien var muligvis den historie, der gav flest thumbs up på Facebook og flest kommentarer.

På andenpladsen finder vi historien om Thomas Hammergaard, der efter en del succesfulde år som synsmand i Vejle omsider åbner i hjembyen Horsens.

“Dating-app” for iværksættere

Den mest læste historie i året, der gik, var fortællingen om de fire unge gutter, Oliver, Jonathan, Sebastian og Aksel, der med StartupMate ville skabe en app, som kan gøre det lettere for iværksættere at finde kvalificerede samarbejdspartnere.

VI STARTER SGU havde knap 45.000 klik på siden i det forgangne år, fordelt på 86 artikler om iværksætteri. Et tal, vi naturligvis håber at kunne forhøje i 2018 gennem endnu flere læseværdige artikler om iværksætteri i Horsens og opland.

Vi vil gerne ønske alle vores trofaste læsere et godt og lykkebringende nytår.

bubble