Den bedste beslutning

For Marius Alexandru Tene, eller som alle andre kalder ham – Alex, har valget om at starte virksomhed været det helt rigtige.

For 10 år siden kom Alex til Danmark for at læse markedsføring og salg på VIA University College i Horsens. Under hans studier udviklede han en passion for fotografering, videoproduktion og grafisk design, hvilket langsomt udviklede sig til en spændende hobby. Ved at leve et begivenhedsrigt studieliv og at nyde godt af de goder som er forbundet med at være en ung studerende i et internationalt og dansk studiemiljø, kom Alex til realisationen at der var behov for en person som kunne dokumentere og fange alle de vigtige øjeblikke.

Lån for Løn

At lande den første opgave, sælge det første produkt eller få den første kunde er en milepæl for de fleste iværksættere og det var det også for Alex, da han blev hyret af VIA. Det var med et lånt kamera fra universitet at han gik til værks og det blev hans første betalte stykke arbejde inden for videoproduktion, men helt sikkert ikke det sidste.. Det var i det øjeblik at den entreprenante ånd vågnede og han besluttede at møde efterspørgslen ved at lave videoprojekter af campus livet og VIA events.

Starten på fremtiden

Som vi alle ved, er det ikke nemt at holde en sund balance mellem et fuldtidsstudie og et deltidsarbejde, men det holdte ikke Alex tilbage. Han formåede også at etablere to start-up virksomheder som ikke kun dokumenterede, men også komplimenterede studielivet i Horsens.

Sammen med en god studiekammerat blev de to pionerer da de skabte det første engelske printet medie i Danmark – Revolve Magazine, som berettede om en bred vifte af emner – fra politik og hele vejen til underholdning fra en studerendes perspektiv. I løbet af de 3 år magasinet levede blev der udgivet 5 numre og Revolve Magazine var ét skridt fra at blive VIAs officielle studenterblad.

Ved at arbejde på disse projekter, var Alex dybt involveret i det sociale liv i byen i samarbejde med Horsens Kommune, og der slog den entreprenante ånd til igen. Med alt den samlet viden, besluttede han at tilbyde løsninger til nogle af de udfordringer som internationale studerende i Danmark stødte på. Det var sådan Alex kom på idéen der fødte hans anden start-up – Student360, som var en platform der hovedsageligt forsøgte at revolutionere og facilitere jobsøgningsprocessen for unge specialister. Udviklet af et håndplukket team på omkring 8 andre passionerede studerende fra forskellige uddannelsesprogrammer, tilbød websitet ikke kun arbejdsrelaterede løsninger men indeholdte også alt som drejede sig om kultur, oplevelser og natteliv i forskellige studiebyer i Danmark.

Fremtiden bliver til Nutiden

Med en nyfunden dedikation for at hjælpe mennesker og uden at give op på hans video og fotograferings hobby, tog Alex det største skridt i hans liv indtil da. Han besluttede at tiden var inde til at transformere hans største kærlighed til hans fuldtidsarbejde som skaberen og ejeren af MAT Production. Denne gang refokuserer Alex sine evner fra privat til erhverv, som resulterede i firmaets vision – at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at etablere eller vedligeholde deres brand identitet. Ved at bruge alle de værktøjer og den viden akkumuleret gennem hans begivenhedsrige iværksætter liv, stræber Alex efter at bidrage og forbedre det lokale og nationale erhvervsmiljø.

 

“Success Is Best When It's Shared” – Howard Schultz (fra matproduction.dk)

 

For at hjælpe andre ligesindede poster Alex hver uge på hans YouTube kanal hvor han viser de færdige projekter, proof of concept-videoer men giver også indsigt ind i udfordringerne han støder på under tilblivelse processen forbundet med hans kunder.

MAT Production

Alle online oplevelser er forskellige, og kunder bruger flere typer af enheder til at finde en forretning, se indholdet eller købe et produkt eller en tjeneste fra virksomheden. Det er her hvor MAT Production kommer ind i billedet, ved “at skabe marketings indhold optimeret til alle enheder og distributionskanaler som enhver moderne organisation benytter sig af”. Derudover, tilbyder de hjemmeside og sociale medie løsninger som forsørger at skille sig ud med godt design som inspirere tillid hos besøgende og i sidste ende konvertere leads til kunder.

Ifølge Alex, må det fedeste i verden for en iværksætter være at have tilfredse, tilbagevendende kunder og at have muligheden for at arbejde med lokale virksomheder og fællesskaber. Alle Alex's iværksætter-eventyr har defineret hvem han er som entreprenør og hans bureaus kerneværdier. Hans råd til os alle sammen er at man ikke skal give op på sin drøm, arbejde mod målet og selv hvis det mislykkes skal det tages som en lærings rejse.

 

Tjek MAT Production ud på Facebook, LinkedIn eller på MAT Production.dk

bubble