Den boblende Fugl Fønix

Bubblelabs lukker og slukker. Et nyt kontorfællesskab rejser sig af asken på en ny adresse i Brænderigården.

Det blev til syv fantastiske år for Bubblelabs i Rådhusgade. Syv gode år følges som bekendt af syv dårlige, så det var på tide at finde på noget nyt. Hvis man er lidt overtroisk, forstås.

Rettidig omhu

Det er dog ikke overtro, der har fået stifterne af Bubblelabs til at skifte adresse og koncept. Det er noget så fornuftigt og kedeligt som rettidig omhu. Coronakrisen fik enkelte lejere til at opsige deres pladser i fællesskabet, og selvom det ikke trak tæppet helt væk, gav det alligevel anledning til at revurdere konceptet. Måske er tiden ikke længere til et fællesskab med op mod 25 pladser på to adskilte etager.

Kevin Refvik og Daniel Bach ved den store trappe, der forbinder stuen og 1. sal i det kommende fællesskab.

Kevin Refvik og Daniel Bach ved den store trappe, der forbinder stuen og 1. sal i det kommende fællesskab.

– Da vi tilbage i 2013 stiftede Bubblelabs var det med en mission om at skabe det fedeste og bedste kontorfællesskab i Horsens. Nu står vi syv år senere og ser tilbage med tankerne: Det har vi egentlig gjort meget godt! Og nu gør vi det igen – bare i nye lokaler, siger Daniel Bach, der sammen med kollegaen Kevin Refvik stiftede kontorfællesskabet i den gamle retsbygning.

Ny helhedsfølelse

Den nye adresse bliver i Brænderigården midt på Søndergade, i det tidligere galleri. Her er der også to etager, men en bred trappe i midten knytter de to etager tættere sammen – i langt højere grad end Rådhusgade. Når man sidder i stuen, er der langt mere føling med, hvad der sker ovenpå – og vice versa. En anden helhedsfølelse end man har været vant til i Rådhusgade.

– Vi har været glade for vores laboratorium i to etager i Rådhusgade, som blev etableret med stor hjælp fra Per Hansen og CASA. Men da vi blev lidt færre under Coronakrisen, og mange begyndte at arbejde mere hjemmefra, kunne vi mærke svagheden i at være fordelt på to etager. Af og til var der ikke et øje i stueetagen, og det gjorde følelsen af fællesskab lidt mere skrøbelig, siger Kevin Refvik.

Helt nyt koncept

I Brænderigården bliver der som udgangspunkt plads til 15-17 faste pladser. Omkring 15 af pladserne er optaget af de tidligere ”professorer” fra Bubblelabs, der flytter med. Det er i udgangspunktet tanken, at alle skal placeres på 1. sal i det nye fællesskab, så stuen kan bruges til mødelokaler, kantine og lounge. På førstesalen er der desuden adgang til en enorm og lækker tagterrasse, der kan udnyttes til mangt og meget i årets lune måneder.

“Vi vil præsentere noget helt nyt”

Der bliver ikke tale om at flytte Bubblelabs til Brænderigården. Bubblelabs havde sin tid, og som ved myten om Fugl Fønix futtes konceptet af i sensommeren, før et helt nyt koncept rejser sig af asken i Brænderigården. Det sker dog uden brug af ild, så CASA, der ejer Bubblelabs’ lokaler, skal ikke være nervøse.

– Vi vil præsentere noget helt nyt, og vi brygger bl.a. på muligheden for at etablere nogle flexpladser i det nye fællesskab. Det har været efterspurgt under Coronakrisen, hvor flere valgte at arbejde hjemmefra nogle dage om ugen. Men de havde stadig brug for de input og den sparring, et kontorfællesskab giver, siger Daniel Bach.

Boblerne flytter med

Bubblelabs slutter i løbet af september, så det nye kontorfællesskab i Brænderigården kan åbne omkring 1. oktober. Der er dog nok én ting, der rykker med til de nye rammer.

– Vi vil stadig fejre hverdagens succeser med champagne eller mousserende vin. Så boblerne giver vi ikke slip på, griner Daniel Bach.

Hvis du er interesseret i en plads i det nye fællesskab, kan du kontakte Daniel Bach på daniel@bubble.dk eller telefon 2230 2299.

Daniel Back og Kevin Refvik glæder sig til at slå dørene op for et helt nyt kontorfællesskab i Brænderigården.
bubble