Det udviklende fællesskab

Med REZONe vil John Kristensen og Brian Lyk skabe et inddragende kontorfællesskab med udviklende oplevelser i naturen.

John Kristensen har i 15 år arbejdet med egen virksomhed som freelancer inden for IT-arkitektur og systemløsninger, herunder de sidste 5-6 år med udgangspunkt i softwaren ServiceNow. Arbejdet har i en længere periode budt på en månedlig arbejdsuge i Stockholm, men det satte Corona en stopper for. Så de sidste måneder har han ligesom mange andre freelancere siddet foran skærmen og klaret møderne via webcam. Det satte gang i nogle tanker.

John Kristensen savnede fællesskab under Coronakrisen.

John Kristensen savnede fællesskab under Coronakrisen.

– Jeg kan godt mærke, at jeg savner et fællesskab. For som freelancer er man aldrig en del af klubben. Det kan godt være, at jeg løser opgaver i en virksomhed og måske har en kontorplads som alle andre, men jeg står alligevel udenfor. Man er ikke rigtig inde i varmen. Under Corona har den følelse bare været endnu mere tydelig, siger John.

Han mangler et fællesskab, hvor der er mulighed for at give og tage.

– Jeg kan mærke, at jeg mangler energi. Jeg mangler at se andre mennesker, jeg kan sparre med på et mere personligt plan. For det er ikke nødvendigvis selve IT-arbejdet, jeg har brug for sparring omkring. Det kan i lige så høj grad bare være rollen som iværksætter og arbejdet som freelancer, siger John.

Coachuddannelse skabte samarbejde

“Jeg er ikke god til for faste rammer”

John tog forrige år en coachuddannelse for at blive lidt klogere på sig selv og metoder til at få privatliv og arbejdsliv til at mikse optimalt. Under uddannelsen stødte han ind i Brian Lyk, der var hoppet på samme uddannelse til mastercoach hos Bladbjerg Kibsgaard i Aarhus.

De to stødte sammen igen i foråret og blev ret hurtig enige om, at de kunne komplementere hinanden i forhold til at udleve deres fælles interesse for at få mere glæde og energi ind i iværksætterlivet.

Brian har en baggrund som ingeniør og har i 14 år arbejdet bredt indenfor projekt- og forandringsledelse. Efter mange år med fuldtidsarbejde i flere større virksomheder, blev en sidebeskæftigelse som freelance-teambuildinginstruktør en øjenåbner for et mere fleksibelt arbejdsliv og vejen til coachinguddannelsen var dermed banet.

– Jeg er ikke god til for faste rammer, og det har vist præget hele mit arbejdsliv, at jeg søger nye udfordringer, når det hele bliver for firkantet og rutinepræget, siger Brian.

Coaching i naturen

Brian stiftede virksomheden REZONe tilbage i 2018 med en mission om at tilbyde mennesker en ”timeout i naturen”. Det er noget, han selv har oplevet effekten af.

Han arbejder som coach og sparringspartner, og netop nysgerrigheden på at udfordre det kendte har gjort ham til en vandrende af slagsen.

– Jeg kan ikke coache ordentligt, hvis vi sidder overfor hinanden i et lille rum, for så spiller rammerne alt for meget ind. Jeg foretrækker at tage mennesker med ud på en vandretur i naturen. Jeg oplever at det giver dem stærkere refleksioner – naturen er en fantastisk medspiller, siger Brian.

Færre overspringshandlinger

“Jeg vil gerne have et fællesskab, hvor vi forsøger at holde hinanden op på de målsætninger, vi har”

John og Brian ser et potentiale for at hjælpe mennesker videre med deres ideer – store som små. De ser det store potentiale i, at fællesskabet aktivt kan bruge hinanden til ”kærlig forpligtelse”, så man får prioriteret de vigtigste opgaver og derved bruger mindre tid på overspringshandlinger.

– Som iværksætter, freelancer eller selvstændig er der uanede muligheder for hjælp i form af kurser, foredrag, netværksmøder, webinarer og den slags. Man kan sige, at du har alle grunde, every reason, til at lykkes. Men trods et klart formuleret formål, er det ikke alle, der lykkes, når de selv står tilbage med eksekveringen, siger Brian.

Af den tankerække kom ideen til fællesskabet REZONe, der skal være en zone, hvor mennesker mødes og hjælper hinanden til at komme i mål. Det lille ”e” står samtidig for energi.

Fællesskabets energi

Energi er det, det hele handler om. Den energi, et fællesskab skaber.

– Jeg vil gerne have et fællesskab, hvor vi forsøger at holde hinanden op på de målsætninger, vi har. Hele tiden udfordre det, der bremser os af den ene eller anden grund, siger John.

John og Brian har ikke et klippefast koncept på plads endnu, men tanken er, at der kan følge en times gratis coaching med, når man er en del af fællesskabet, ligesom der jævnligt vil blive arrangeret arbejdsdage ud af huset efter behov og efterspørgsel.

Brian Lyk coacher bedst i naturen.

Brian Lyk coacher bedst i naturen.

– Nogle gange kan det give noget helt andet til iværksætteriet, når man tager en arbejdsdag udenfor. En god vandretur med idéudvikling og efterfølgende arbejde ved et Hotspot kan noget andet end at sidde ved skrivebordet dag efter dag, siger Brian.

De to planlægger også på et par arrangementer til efteråret, hvor man kan melde sig til nogle anderledes arbejdsdage i sommerhus. Her skal naturen og det sociale aspekt inddrages aktivt. Arrangementerne ventes at blive annonceret i løbet af august.

Tre pladser ledige

“Vores fællesskab er for mennesker, der vil både fællesskabet, udviklingen og ønsker at inddrage naturen i arbejdsdagen”

Foreløbig er der tre ledige fuldtidspladser i REZONe. Prisen er 2000 kroner om måneden excl. moms, og der er ingen binding.

– Vi er meget optagede af at finde de rette til pladserne, så vi vil hellere lade interesserede prøve det i 14 dage og se, om vi er det rette match, end binde lejerne til depositum og flere måneders leje, siger John.

For pengene får man et skrivebord, stol, mødelokale og adgang til WiFi. Der bliver også mulighed for nogle flyverpladser til omkring 1200 kroner.

Det rette mindset

Hvem passer så ind? Hverken John eller Brian vil lægge sig fast på nogen brancher – det handler mere om mindset.

– Vores fællesskab egner sig ikke rigtig til en sælger, der taler i telefon hele tiden, og vi vil heller ikke have lejere, der bare vil sidde og kigge ind i skærmen dagen lang. Vores fællesskab er for mennesker, der vil både fællesskabet, udviklingen og ønsker at inddrage naturen i arbejdsdagen, siger Brian.

Kontorfællesskabet er formelt åbent nu, men de to regner først med at have alt på plads efter sommer. Derfor er der heller ingen hjemmeside endnu. Men hvis du er interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at skrive til john@rezone.dk for en uforpligtende snak og fremvisning.

John Kristensen og Brian Lyk er klar til at byde velkommen i REZONe.
bubble