Den musikalske filmmager

Patrick Lieberkind har det godt som selvstændig filmmager. Foreløbig er det mest bryllupper og virksomheder, han filmer, men drømmene rækker videre.

Det er de færreste 20-årige beskåret at være beskæftiget mere eller mindre fuld tid med det, de brænder for. Men det er sagen for Patrick, der blev student fra Horsens Gymnasium i fjor. Som mange andre studenter skulle han også en tur til udlandet, og fra oktober til februar var han barista på en kaffebar på handelsgaden Kingsway i London. Han var meget interesseret i kaffe, før han drog af sted, så det var bare om at kaste sig ud i opgaven og tre måneders hverdage i den britiske metropol.

Lidt af en filmnørd

“Jeg kan se filmen for det indre øje, før jeg laver den, og jeg er ofte ret engageret i at gøre den vision til virkelighed”

Da han kom hjem, var forældrene i mellemtiden flyttet til Mariager, så det er blevet en midlertidig adresse, før han flytter for sig selv i Aarhus til juni. Men forbindelsen til barndoms- og ungdomsbyen Horsens er stadig fast. Han er i gang med at lave en profilvideo for sin gamle skole, Horsens Gymnasium. En opgave, der giver god mulighed for den selvstændighed, han foretrækker ved videoopgaver.

– Jeg elsker de kreative muligheder i filmmediet. Jeg kan se filmen for det indre øje, før jeg laver den, og jeg er ofte ret engageret i at gøre den vision til virkelighed, siger Patrick.

Han er lidt af en filmnørd, og ofte trækker ”behind the scenes” mere end selve filmen, ligesom dramaturgien i en film må glide lidt i baggrunden, når Patrick er i biografen. Så er det mere de tekniske virkemidler og kameraføringen, der analyseres.

Lieberkind_visuals2Laver af og til musikken selv

Når han laver film, gør han sig meget umage med at finde den rette musik. Det er nemlig ikke en helt nem opgave, da ophavsret forhindrer ham i at vælge frit på alle hylder. Der findes hjemmesider, hvor man for få eller ingen penge kan hente musik, der er lovligt at bruge, men kvaliteten er ofte ret svingende. Så af og til laver Patrick musikken selv.

– Jeg er klassisk uddannet på klaver, så ret ofte kan jeg selv lave den musik, der passer til den historie, jeg gerne vil fortælle, siger Patrick.

Patrick er autodidakt fotograf og filmmager. Han startede som de fleste andre videografer med at tage billeder, men snart koncentrerede han sig udelukkende om de levende billeder.

– Film er et meget stærkt medie med utrolig mange muligheder, og man kan skabe et helt nyt univers, hvis man vil. Man kan skabe noget, der ikke var der før. Det er utrolig fascinerende, siger Patrick.

Mund til mund-metoden

Han har ikke gjort så meget ud af at markedsføre sit firma, Lieberkind Visuals. De fleste kunder er kommet via mund til mund-metoden. Det har givet ham kunder både i København, Aalborg og det østjyske.

– Mund til mund er også den bedste reklame, fordi en tilfreds kunde genererer en ny. Det giver også langt mere loyale kunder, siger Patrick.

Måske en fremtid på filmskolen

Han er meget bevidst om ikke at lave det samme for længe. Han vil ikke være en udbrændt og kede sig. Så når han flytter til Aarhus, håber han at kunne komme lidt tættere på spillefilmsproduktion, ligesom den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft også trækker.

– Det kunne være fedt at få bygget noget fortælleteknik på min selvlærte, tekniske kunnen. Så jeg vil ikke udelukke, at jeg lader firma være firma et stykke tid. Men det er nok mest, hvis jeg begynder at kede mig, siger Patrick.

Han kan ikke forestille sig at lave andet end noget med film. Men det må ikke blive ren rutine og samlebåndsarbejde.

Perfektionisten går all in

“Jeg går altid all in, når jeg har gang i et projekt. Men jeg bliver så også tilfreds, når resultatet foreligger”

Patrick er efter eget udsagn lidt af en perfektionist, og at han godt kan bruge for meget tid på klippearbejdet, før resultatet bliver nøjagtig, som han ønsker det.

– Jeg går altid all in, når jeg har gang i et projekt. Men jeg bliver så også tilfreds, når resultatet foreligger, siger Patrick.

Når han laver bryllupsvideoer, er det som oftest med udgangspunkt i tre timers råfilm, der klippes ned til en sangs længde. Det skal være en særlig film.

– Den skal jo helst give lidt gåsehud, så jeg gør en del ud af at få de fortælletekniske greb på plads. Så det ikke bare er en lidt kedelig gengivelse af dagens hændelser, siger Patrick.

Du kan se og læse mere om Patricks arbejde på hjemmesiden, følge ham på Instagram og give ham et like på Facebook.

bubble