“Det vigtige er at vide, hvad man er god til …”

Glæden ved programmeringens magi og lysten til at hjælpe andre fik den 20-årige Andreas Kragekjær Pedersen i gang som ambitiøs iværksætter. Med Acrovo.com bygger han langsomt en virksomhed op, der har et klart internationalt sigte.

Andreas er vokset op med programmering og den magi, der kan følge med. Fascinationen af at se tal og koder blive til funktioner og design på en computerskærm har han fra sin far, der har arbejdet med programmering fra fagets spæde start og i dag er beskæftiget i et af de tungere webbureauer.

– Jeg har altid syntes, det var sjovt at sidde og nørde lidt med koderne og så se, hvad der kom ud af det. Få det hele til at fungere. Og hvis jeg samtidig kunne hjælpe nogen med mine evner, var det endnu bedre, siger Andreas Kragekjær Pedersen.

Kragen og Acrovo

Så da han skulle lave et større projekt på HTX, var der ingen tvivl om, at det skulle tage udgangspunkt i programmering. Egentlig ville han have lavet en blog for sin bror som projekt, men han valgte i stedet at springe ud i det og blive virksomhedsejer. Så da studenterhuen med det marineblå bånd var i hus sidste sommer, havde han ellerede et cvr-nummer og en hjemmeside. Virksomhedens navn, Acrovo, var en blanding af leg med sprog over Andreas’ kælenavn, ”Kragen”, og behovet for et navn, der lå godt i munden på både dansk, engelsk og spansk.

IT-nomade i Columbia

For der er ingen tvivl om, at Andreas også satser på udenlandske kunder. Det fik han for alvor smag for, da han var ude at rejse med kammeraterne efter HTX. De var blandt andet i Columbia i Sydamerika, og her gav Andreas’ evner gratis husly.

– Vi boede på et hostel ude på landet, og jeg kunne se, at hans hjemmeside fungerede ekstremt ringe. Den var næsten ikke til at finde på Google, fordi den hverken var responsiv eller SEO-optimeret. Så jeg tilbød ham at fikse den, hvis vi til gengæld kunne bo gratis i en måned, siger Andreas.

Da hovedparten af det pågældende hostels kunder bookede via hjemmesiden, var der god ræson i få gjort noget ved sagerne. Det blev en uges arbejde for Andreas, der befandt sig fint i rollen som IT-nomade, men han kom ikke sovende til det.

– Jeg sad om aftenen og natten og arbejdede, og jeg var nødt til at downloade hele siden og så uploade igen, når jeg var færdig, for internettet var mildest talt ikke stabilt, siger Andreas.

Efter hjemkomsten har Andreas stadig det columbianske hostel blandt sine kunder. Han kan se et ret stort potentiale i den type kunder, hvilket er årsagen til, at han har valgt at lade sin hjemmeside være på engelsk. Han har også planer om at få teksten på hjemmesiden oversat til spansk, så sydamerikanere uden engelskkundskaber også kan se, hvad Acrovo.com kan udrette. Med tiden skal den også være på dansk, så danske kunder ikke skræmmes væk.

Studier i vente

Foreløbig programmerer Andreas primært i PHP gennem WordPress. Men han kan også lave lidt i HTML og CSS, hvis han f.eks. skal opbygge en webshop. Fra september udbygges hans viden på det felt, da han begynder på datamatikeruddannelsen – men det vil ikke få ham til at skrue ned for ambitionerne med Acrovo.com.

– Det er kun en fordel at kunne bruge ny viden i praksis, ligesom praktiske udfordringer med en opgave i Acrovo naturligt vil øge min nysgerrighed i forhold til uddannelsen, siger Andreas.

Desuden er det en online-uddannelse med hjemmestudier, for Andreas har ikke i sinde at sidde mere på skolebænken end højst nødvendigt. Han vil hellere ud at arbejde, og cv’et er allerede fyldt op med bunker af ufaglærte job – fra arbejdsdreng på et værksted til bartender og ufaglært kok. Andreas vil ikke kun læse sig til en karriere; han vil arbejde sig til den.

– Der er et godt citat af Bill Gates, hvor han siger, at han ikke klarede sig så godt til eksamen som sin ven – og at vennen i dag er tekniker hos Microsoft og han selv er ejeren. Jeg tror ikke på, at man skal knokle i årevis for et flot eksamensbevis; det vigtige er, hvad man brænder for og er god til, siger Andreas.

Acrovo.com er da heller ikke kun benhård business: Andreas vil gerne hjælpe andre iværksættere, der har udfordringer med hjemmesider og webshops.

– Jeg brænder så meget for det, at jeg tit vil kunne hjælpe gratis eller meget billigt. Der sidder sikkert andre iværksættere uden budget til webbureauer, og dem vil jeg gerne hjælpe i det omfang, jeg kan, siger Andreas Kragekjær Pedersen.

Du kan læse mere om Acrovo på hjemmesiden og give et like på Facebook.

Andreas Kragekjær Pedersen
bubble