Dr. D rykker ind i Kippervig

Dennis Laursen springer ud som iværksætter med Dr. D Guitars i Kippervig. Butikken, der er specialiseret i salg og reparationer af strengeinstrumenter, åbner lørdag den 1. august.

Egentlig ville Dennis prøve noget andet. Efter at have stået i musikbutikker mere eller mindre uafbrudt siden 2004, stoppede han som butikschef i Big Tone i Nørregade. Han ville være kok.

– Det var egentlig fedt nok, og jeg kunne godt lide læretiden. Men så kom Corona, og så blev jeg hjemsendt. Da jeg gik derhjemme, og min tidligere chef fra Big Tone ringede og sagde, at de lukkede butikken i Nørregade, kom jeg på nye tanker, siger Dennis.

Pludselig var Horsens uden en musikforretning. En situation, der ærgrede Dennis så meget, at han begyndte at regne på mulighederne for selv at starte en ny butik op. Et sted, hvor kunderne kan få personlig, faglig betjening og kan forsyne sig med guitarstrenge, kabler og andet tilbehør, som man da godt kan købe på nettet – hvis man har tid til at vente.

– Jeg lagde alledrdguitars_horsens2 tallene sammen og tænkte ”det har jeg ikke råd til”. Men så måtte jeg jo bare fjerne nogle poster og gå i gang alligevel, griner Dennis.

I god kontakt med den lokale musikscene

“Der er ingen grund til at klynke over nethandel. Det er et vilkår, som vi bare må manøvrere efter”

33-årige Dennis stammer oprindelig fra Brædstrup og flyttede til Horsens, da han blev myndig. Han har været i nær kontakt med det horsensianske musikmiljø i de sidste knap 15 år. Både som udøvende og som butikschef i den hedengangne musikbutik i Nørregade. Det er hans drøm, at Dr. D Guitars kan blive et samlingssted for den lokale musikscene, men det skal også være et rart sted at komme for familierne, som skal have en begynderguitar til datteren eller sønnen, der begynder i musikskolen.

– Det er lidt forslidt at love høj service, men det er klart, at det er det, jeg skal leve på. Mine priser på guitarer matcher i det store hele nettets priser, men jeg skal levere den ekstra oplevelse, som man ikke får på nettet, siger Dennis.

Den lokale butiks berettigelse

“Jeg har besluttet mig for, at jeg kun gider have instrumenter ind i butikken, som jeg synes er fede til prisen”

Han nævner som eksempel justeringen af instrumenterne, som er helt nødvendig, før de tages i brug. Sådan en justering koster hurtigt 5-600 kroner i en musikbutik, men den er naturligvis inkluderet i prisen, når man køber instrumentet i Kippervig.

– Der er ingen grund til at klynke over nethandel. Det er et vilkår, som vi bare må manøvrere efter. Jeg tror jo på, at den lokale, fysiske butik stadig har en berettigelse, hvis bare man gør arbejdet godt nok og placerer sig i den del af markedet, hvor kunderne er, siger Dennis.

Sortiment til både nybegyndere og professionelle

Han satser på et prisleje i midten. Det betyder, at kunderne hverken vil finde billigt skrammel eller hundedyre vintagemodeller i sortimentet. I øjeblikket kan man få en westernguitar fra godt 1000 til knap 16.000 kroner. Sidstnævnte er i øvrigt en amerikansk Blueridge – en guitar, som selveste Paul McCartney ses traktere på scenen fra tid til anden.

– Jeg har besluttet mig for, at jeg kun gider have instrumenter ind i butikken, som jeg synes er fede til prisen. Derfor satser jeg på gode akustiske brands, der har en kvalitet, som matcher det bedste i markedet, siger Dennis.

Reparerer de fleste instrumenter

Der er heller ikke vanvittigt meget plads i butikken i Kippervig. De omtrent 50 kvadratmeter er polstret med guitarer på vægge og i vinduerne. Ved indgangen finder man den akustiske afdeling med spanske guitarer, ukuleler og westernguitarer. Seks skridt mod venstre er der et trin op til kassen og til højre herfor er der ca. ti kvadratmeter med elektriske guitarer og basser. Her er også forstærkere, effektpedaler og tilbehør.

Den begrænsede plads er også en af årsagerne til, at Dennis har valgt at specialisere sig i strengeinstrumenter. Men det betyder dog ikke, at alle andre typer instrumenter er bandlyste.

– Jeg reparerer også gerne et keyboard, jeg får lidt percussion ind med tiden, og jeg har et lille udvalg i trommestikker, hvis en trommeslager kommer til at mangle, siger Dennis.

Dennis er specialiseret i at reparere alle typer instrumenter, så han kan hjælpe med det meste. Det er mest den beskedne plads i vdrdguitars_horsens3ærkstedet bag butikken, som sætter sin naturlige begrænsning. Strengeinstrumenter er Dennis’ speciale. Efter at have arbejdet i en årrække i Big Tone, der ejes af vintage-forhandleren Woodstock i Aarhus, har Dennis igennem årene lært håndværket fra den højeste faglighed på området. Dennis er stadig i kontakt med sine læremestre, så der er hjælp at hente, hvis en særlig krævende opgave havner på værkstedet.

Vil skabe miljø omkring butikken

Dennis har masser af ideer med butikken på lidt længere sigt. Lokalet ville være ideelt til små, streamede, akustiske koncerter, ligesom han heller ikke vil afvise at stå bag koncerter på det nye Torvet. Han har allerede været i dialog med ”The Square” på den anden side af Torvet om et eventuelt samarbejde om forskellige events.

Men lige nu er det det vigtigste at få gang i forretningen, der kommer til at have åbent tirsdag til fredag fra 10-17:30 og lørdage fra 10 til 13. Mandag kan der åbnes efter aftale.

Følg med i Dr. D Guitars’ aktiviteter og giv Dennis et thumbs up på Facebook.

bubble