Drømmende iværksætteri fra Julie Due

Foto af: thepassie

Kan I huske den surfende og fotoglade iværksætter Julie Due Steffensen, hvis iværksætterhistorie vi fortalte i januar sidste år? Julies foto- og projektvirksomhed DueMore er, trods hendes travle hverdag på Danmarks Medie og Journalist Højskole i København, hvor hun har læst fotografisk kommunikation siden sommers, stadig i fuld gang.

Inden jeg tog fat i Julie for at høre hvordan det stod til med iværksætteriet, lavede jeg selvfølgelig lidt research og til min overraskelse var både DueMores facebookside og hjemmeside lukket ned, og det blev jeg jo nødt til at høre noget mere om.

– Jeg har stadig DueMore, men jeg er blevet lidt mere kritisk, derfor er hjemmesiden lukket ned, så det er mit sommerferie projekt. Men den kører stadig derud af – jeg har lige lavet hjemmeside og taget billeder for komikeren Mark le Fêvre og busbanner til Mokka T, fortæller Julie.

100.000 kr. til børns drømme

Men DueMore er bestemt ikke den eneste virksomhed, som Julie har gang i.

I forbindelse med Julies mange rejser rundt i verden fandt hun sin sande passion – mennesket. Særligt gjorde børnene, hun mødte på sin vej, et indtryk og et dagbogsnotat der lød “Intet er vigtigere end børns drømme” blev starten på projektet og virksomheden WHAT IS YOUR DREAM, som har fyldt meget i Julies liv det sidste år.

– Grundværdien i WHAT IS YOUR DREAM er, at børns drømme er vores ansvar og vores fremtid. Det er børnene, vi skal kæmpe for. Det drømme kan, hvis vi tør, er nemlig at hjælpe os til at nå vores mål og hjælpe os til at kæmpe videre, lyder det fra Julie.

Hun startede virksomheden WHAT IS YOUR DREAM sidste år, og fik mulighed for at gå i praktik i virksomheden i forbindelse med en praktikperiode på multimediedesign studiet i Aarhus. Hun fik derefter ret hurtigt selv en praktikant i virksomheden fra Aarhus Kommune. De fik kontor i Det Gule Parkhus og så stod den ellers på projektudvikling og søgning af fonde.

“Jeg var så heldig at få 100.000 kr. af Ole Kirk fonden til projektet – det var vildt fedt. Så var det bare at finde børnene og udstillingsstederne”, lyder det fra Julie.

Julie rejste landet rundt og mødte en masse børn, tog deres billede og lyttede til deres drømme. Det endte ud med en flot udstilling, som bl.a. har prydet Roskilde Festivalen og Jernlageret her i Horsens. Næste stop for udstillingen er Bornholm til sommer.

Selvstændig og bare derudaf

Selvom Julie nu bor i København grundet studiet, så er hun på ingen måde færdig med Horsens. Sidste år var Julie en del af Børnekulturforeningen Mirakleriet i Horsens, som i sommers lavede cirkus for børn. Der var Julie balletdanser og den rolle gentager hun igen i år, når cirkusvognen parkerer på Jernlageret.

Julie har, ligesom da vi snakkede med hende sidst, gang i utrolig mange ting, og det virker ikke til at det nogensinde kommer til at stoppe for den kreative iværksætter. Julie fik en ud af 20 pladser på fotografisk kommunikations linjen ud af flere 100 ansøgere – Julie er nemlig meget målrettet, både når det kommer til hendes uddannelse og hendes iværksætteri. Og efter endt uddannelse ved Julie godt hvad der skal ske.

– Jeg skal være selvstændig ligesom nu, og så bare derudaf.

Vi ønsker Julie held og lykke med det hele – vi hører sikkert fra hende igen.

Du kan tjekke udstillingen WHAT IS YOUR DREAM ud her – det kan klart anbefales!

bubble