Gymnaiseelever fra Horsens gør det igen

For andet år i træk hiver elever fra Learnmark Horsens sejeren hjem ved DM i Entreprenørskab. Sidste år var det holdet bag virksomheden Plash, og i år var det så holdet bag virksomheden SubReader, som kunne tage imod vinderpokalen, en check på 10.000 kr. og en plads til Europamesterskabet Company of the Year Competition til juli.

De unge iværksættere bag SubReader, (som kort fortalt er en app, der kan læse undertekster på film op for ordblinde og svagtseende) består af fire unge gutter, som faktisk ikke er helt ukendte her på VI STARTER SGU.

I februar fortalte vi historien om den unge iværksætter Alexander Gram Jensen, som sammen med kammeraten Anders Thuesen fra Esbjerg har virksomheden Mötrik, som hovedsageligt laver og udvikler hjemmesider. I forbindelse med et skoleprojekt har Alexander og Anders, sammen med to af Alexanders klassekammerater, William Nyby Pedersen og Kristoffer Strube Græm, udviklet appen.

Da vi snakkede med Alexander i Februar, havde SubReader allerede vundet flere priser, og der var ingen tvivl fra Alexanders side om, at de både i virksomheden Mötrik og i skolen fortsat ville arbejde og udvikle på SubReader. Det gav pote d. 27. april da de efter en lang dag med 12 timers koncentreret arbejde op i mod 46 andre hold, kunne modtage præmien overrakt af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie.

– Vi havde en fornemmelse af, at det ville gå godt. Spørgsmålet var så bare, hvor godt det gik. Og det gik jo heldigvis ret godt. Det var sjovt at pitche vores ide til prins Joachim, som spurgte meget ind til den tekniske del af vores app, da han overrakte os præmien, fortæller William Nyby Pedersen og tilføjer, at prinsesse Marie allerede har downloadet deres app.

Turen går til Schweiz

Næste stop for SubReader er Schweiz til juli, hvor Europamesterskabet bliver afholdt.

– Når nu vi en gang har fået armene ned igen, så starter forberedelserne mod EM, hvor vi har lige så store ambitioner som op mod DM. Vi skal have oversat alt vores materiale, tilpasset vores stand og få øvet alle vores pitches ind på engelsk, fortæller Alexander og fortsætter:

“Til EM foregår præmiefordelingen en smule anderledes, der er størstedelen af de awards der uddeles nogen som private firmaer har sponsoreret og uddeler, her har særligt AT&T en award vi tænker kunne passe godt på os. Men ligeledes arbejder vi jo frem mod at kunne modtage hovedpræmien “Company of the year”, vi kender dog ikke nogen af de andre konkurrenter, så det bliver super spændende.”

Her fra VI STARTER SGU skal der lyde et kæmpe held og lykke med Europamesterskabet og selvfølgelig også et stort tillykke til holdet med førstepladsen, og så skal Alexander have et ekstra tillykke, da han også modtog en lederskabsaward.

– At jeg modtog lederskabsawarden var super fedt, det bekræfter mig og teamet i, at den måde vi arbejder på fungerer, og at jeg har fået sammensat et godt hold. Det giver en masse gåpåmod i fremtiden, slutter Alexander af.

Drengene fra SubReader, da de vandt DM i entreprenørskab.
bubble