Effektiv StartUp

Bering StartUp i VBI-Park har en plan om at blive Østjyllands mest attraktive inkubatormiljø for entreprenører med internationalt og teknologisk fokus, og efter de første seks måneder er de på rette vej.

Inku…hvad for noget? Begrebet inkubation stammer fra USA omkring 1959. Siden har konceptet bredt sig, og i dag er der mere end 7.000 inkubatorer i hele verden. Det er specialdesignede programmer til udvikling af iværksætter- og startup-virksomheder gennem en række udviklingstilbud, testfaciliteter, mentorer, kontakter m.v.

Det er netop det, Bering StartUp tilbyder. I modsætning til typiske acceleratorprogrammer som eksempelvis Thinkubator, har Bering StartUp ingen økonomisk involvering i virksomhederne. Eneste målsætning er at skabe flyveklare og succesfulde iværksættervirksomheder inden for de 18 måneder, forløbet varer.

Travlhed og resultater

Det kræver en vedholdende indsats fra Henrik Kjærgaard Clausen og Henrik Mark Henriksen, der tegner Bering StartUp. Over de sidste måneder har de afholdt tre inspirationsmøder, tiltrukket otte nye virksomheder til stedet, arbejdet med 15 virksomheder i forbindelse med forretningsudvikling, hjulpet med ansøgninger til investorkapital i fire tilfælde, etableret mentorkontakt i fem tilfælde, etableret samarbejde med Learnmark og en hel del mere.

- Vi har haft utrolig travlt, men det er hele sliddet værd, når vi kan se, hvordan virksomhederne kommer en anelse tættere på deres mål og hvordan iværksætterne vokser med opgaverne, siger Henrik Kjærgaard Clausen.

Det lyder måske dyrt, men en plads hos Bering StartUp kan fås fra kr. 750,- om måneden for en flyverplads uden fast skrivebord og kr. 1250,-, hvis du vil have benene under eget bord og fri adgang til mødefaciliteter. Der er kun en måneds binding.

Få gratis sparring

Bering StartUp tager ofte udgangspunkt i Business Model Canvas (BMC), når en virksomheds muligheder og udfordringer skal defineres. Det er også den model, der bruges, når vordende virksomheder modtager 30 minutters gratis sparring hos Bering StartUps professionelle business coaches.

Du kan downloade et canvas på nedenstående link, ligesom du kan se en introvideo fra Strategyzer om, hvordan du bruger modellen rigtigt. Derefter er du som nævnt velkommen til at sende det udfyldte canvas ind til en gratis coaching-session på 30 minutter hos Bering StartUp.

Læs mere på dette link: Bering StartUp

Download et canvas her (pdf): Business Model Canvas (BMC)

Se en introvideo, der fortæller om brugen af BMC: Strategyzer – BMC

 

 

Ulla Sparre (VBI-Park), Henrik Mark Henriksen og Henrik Kjærgaard Clausen (Bering StartUp).
bubble