Ekstremsport og startups

Hvordan leder man gamle venner? Hvordan sammensætter man det rette hold til et startup? Det har ekstremcykelrytteren Peter Sandholt nogle bud på. Du kan høre hans foredrag i Vitus Bering Innovation Park den 30. maj.

Det er en udbredt problematik: Et par gamle venner får en idé sammen og kaster sig ud i et iværksættereventyr. Undervejs bliver der brug for flere hænder, og man satser på flere fra vennekredsen. Pludselig bliver det alvor, og der skal spyttes penge i foretagendet. Der skal træffes beslutninger, og pludselig er venskaberne en ulempe. For hvem tager teten, og hvordan skærer man igennem uden at miste både venskaber og forretningspartnere?

Leder og præsterer

Spørgsmålet er, hvordan får man sit hold til at præstere lige så hårdt som sig selv, når det kammer over til det ekstreme? Hvor går grænsen mellem god ven og chef? Ofrer man sig mere for vennen end for chefen? Det kan du blive klogere på ved foredraget i Vitus Bering Innovation Park.

Ekstremcykelrytteren Peter Sandholt fra Søvind har kørt nogle af de hårdeste cykelløb i verden og etableret sig i den internationale elite. I Race Across America 2015 blev hans tredjeplads den bedste danske placering nogensinde. Men hvordan leder man et team, så man både kan  præstere og holde sig selv ud i tusindvis af kilometer?

Touren er for tøsedrenge

Denne sommer skal Peter køre verdens hårdeste cykelløb: Red Bull Trans-Siberian Extreme 2017. 24 dage, 14 etaper, 9.200 km på russiske landeveje. Turen går fra Moskva og ender i Vladivostok og får Tour de France til at ligne et juniorræs.

Ligesom i Race Across America 2015 skal Peter sammensætte et team, der kan bistå ham gennem de hårde strabadser.

Klar på en Everesting?

Peter Sandholt har taget ultracyklingen med hjem til Danmark og forsøgt at omsætte den til danske forhold.  For at lave en såkaldt “Everesting” skal man køre det, der svarer til 8.848 højdemeter – nærmere bestemt højden på Mount Everest. Hvor gør man det i et land med Himmelbjerget og Rytterknægten? Man kører 110 gange op ad Munkebjergbakken i Vejle – frivilligt vel at mærke. Men så har man også fortjent titlen som første “Everesting” i Danmark.

Men inden han når så langt, runder han Vitus Bering Innovation Park for at dele ud af sine erfaringer og udfordringer. Det sker den 30. maj fra klokken 16:00 til 17:30. Det er gratis at deltage, men de vil gerne have, at du tilmelder dig via dette link.

Du kan læse mere om Peter Sandholts knokleri på de amerikanske veje i denne artikel.

bubble