En for 19 og 19 for en

For Alexander Simmenæs er træning og kost en stor og vigtig del af hans liv – det handler om en sund livsstil for sind og krop. Det vil han nu også gerne dele med andre og har i sin nyopstartet virksomhed FITTOGETHER skabt konceptet CLUB 19, hvor fællesskab er nøgleordet.

– Jeg har brug for 19 personer, som efter et år står med armene over hovedet, fordi de har taget kontrollen over deres liv.

USA – There and back again

Alexander tog i 2014 på en studie udflugt til USA, hvor det handlede om at suge til sig af gode ideer og se hvordan en personlig trænerforretning kan køre. Inden han tog afsted, havde han allerede iværksætter-tanker om at skabe en virksomhed efter hjemkomsten – virksomheden skulle hedde FitFuture, men USA turen inspirerede ham til at gå ad en anden iværksættersti.

– I de store fitnesscentre så jeg noget, jeg aldrig har set herhjemme – og det er mange personlige trænere på gulvet, på en gang. De er ikke nødvendigvis på arbejde alle sammen, nogen går bare og træner deres rutine. Men det fællesskab, de sammen skaber om de personer, som bliver trænet, var rigtig fedt. De ville henvende sig på en god og positiv måde og give gode råd og hjælpe. Det var meget tydeligt, at trænerne virkelig brændte for det de lavede og ønskede at hjælpe af ren og skær interesse, fortæller Alexander.

Alexander blev inspireret og fik en ny ide til en virksomhed – FITTOGETHER. I FITTOGETHER agerer Alexander personlig træner og hjælper folk med at få lavet en kostplan og følge et træningsforløb. Derudover valgte han også at skabe konceptet CLUB 19, hvor han netop primært kunne fokusere på fællesskabet.

– Det fællesskab og sammenhold jeg så derovre, tænkte jeg, at jeg godt kunne tage med til Danmark. Herhjemme er det meget egocentreret fitness –  det vil jeg gerne ændre på. Jeg er godt klar over, at det især for unge virker fint. Men CLUB 19 handler om personlig udvikling og fællesskab – både under træning, men også udenfor fitnesscentret via de sociale medier.

Fra web-inCLUB 19 Alexander Simmenæstegrator til personlig træner

Iværksætteri har altid været i Alexanders tanker, men før Alexander besluttede at gøre karriere indenfor fitnessverdenen, havde han faktisk en karriere som web-integrator, om end en kort en.

Selvom Alexander valgte at tage en uddannelse som web-integrator, blev en stor del af hans fritid brugt svedende i et fitnesscenter og på at læse om træning og kost. Da han var ved at være færdig med sin uddannelse, fik han nogle venlige, men også tankevækkende ord med på vejen af en fyr fra Horsens:

– “Hvis du virkelig vil det her, så skal du være forberedt på, at du kommer til at ligne mig.” Han var rigtig dygtig, men han havde formen, som jeg alle dage frygter at få. Jeg kunne godt se, hvad han mente – al den tid han brugte på nytænkning og arbejde for at få det til køre rundt, det var helt vildt. Så jeg fik øjnene op for, at det ikke var sikkert, at jeg kunne finde tid til at træne 10 timer om ugen og spise 7 gange om dagen – det tager jo også tid. Så hans ord satte sig i baghovedet.

Efterfølgende valgte Alexander dog alligevel, trods de vise ord, at starte op selvstændigt og lave hjemmesider. Der gik dog ikke mere end et par måneder, før han stoppede virksomheden igen – det blev tydeligt for ham, at det ikke var det, han ville. Undervejs mistede Alexander tragisk sin mor, og der fandt han et fristed i træningen.

“De to timer jeg kunne være afsted i et fitnesscenter om dagen – det var de bedste to timer, der overhovedet var i mit liv i lang tid – jeg havde det bare anderledes! Det handlede om mig, om min udvikling – jeg kunne nå meget længere ind i mig selv, når jeg trænede. Det gav mig en masse små succeser, og det var dén følelse jeg fik gennem min styrketræning og gennem min kost, som jeg ønskede at give til andre. Så der startede drømmen om FITTOGETHER egentlig.”

Alexander begyndte at henvende sig til folk i fitnesscentret og tilbyde sin hjælp – hvis han f.eks. kunne se, at de trænede forkert eller de med fordel kunne træne anderledes. En fitness-samaritaner om man vil. Kort tid efter valgte Alexander så at tage uddannelsen som personlig træner i København.

– Da jeg mødte op første dag, sagde læren, at han håbede, vi stadig kunne huske alt fra vores fitnessinstruktør uddannelse… og der sad jeg så og begyndte at få det dårligt – den havde jeg sgu ikke taget.

Alexander havde dog allerede betalt, og var meget opsat på at fortsætte, trods den manglende baggrund. Han fik overtalt læren til at lade ham fortsætte, selvom han tvivlede på om, at Alexander kunne klare det. Alexander kæmpede bravt og læste op på begge uddannelser. Han endte med at bestå uddannelsen som personlig træner med et 12 tal. Herefter valgte han så at tage fitnessinstruktør uddannelsen – selvom det var i omvendt rækkefølge. Simpelthen for at få arbejdet på flere cases, dele viden og suge ny viden til sig.

Ikke en kur

CLUB 19 Horsens Alexander klarede uddannelsen med bravour og efter turen til USA, var vejen klar. FITTOGETHER, med CLUB 19 i hovedfokus, optager nu al Alexanders tid. Og hvad er CLUB 19 så helt præcist? CLUB 19 er et koncept, hvor du, for 850 kr. om måneden, får rigtig mange ting. Såsom et årligt medlemsskab i et lokalt fitnesscenter, 24 fællestræninger i teams med flere instruktører, individuel kostplan skræddersyet til din hverdag og behov, individuel motionsplan/styrketræning, masser af motivation af din personlige coach og resten af teamet og meget mere.

- Det er et eksklusivt forløb for hver enkel person. Ligemeget hvor de er og ligemeget hvor de gerne vil hen. Det er ikke en kur, men en livsstilsændring. Igennem de uddannelser jeg har taget, og de uddannelser de andre trænere har taget, så er vi 100% sikker på, at vi kan hjælpe dem – ligemeget hvad det skulle være. Om det er skadesforbyggelse, diabetes eller glutenallergi. Hvis der er noget, vi ikke er eksperter i, jamen så bliver vi det. Vi prøver hele tiden at forbedre os. Jeg er selv i gang med et kursus om coaching, så jeg kan blive bedre til at takle eventuelle udfordringer i forbindelse med det.

Teamet bag CLUB 19 brænder for træningen og for at de 19, når året er omme, har en sundere livsstil og en bedre forståelse af deres kroppe. Alexander bruger meget tid på at sætte sig ind i hver person han sidder overfor, netop for at forstå hvor de daglige udfordringer kan opstå. Alexander påpeger, at en god dialog er et must, når det handler om livsstilsændring. Han oplever sommetider, at folk ikke melder tilbage efter et påbegyndt forløb på en kostplan eller et træningsprogram.

“Jeg ved med sikkerhed, at mine programmer leder folk mod deres mål med hastige skridt. Måske er det for nogen mennesker overvældene pludseligt at skulle veje sin mad, men jeg går ind for, ikke at gøre tingene værre end de er og understrege, at planlægning er det vigtigste, når vi ønsker at tage kontrollen. Det kræver, at man vil se mulighederne og gøre en anderledes indsats frem for at se barrieren, der ønsker, at du forbliver, som du er.”

Alexander har store planer for fremtiden og for CLUB 19, men dem må vi vente med at høre om, til en anden gang. En ting er dog sikkert, CLUB 19 er et spændende tiltag indenfor fitness verdenen, med stort potentiale for at slå igennem.

– CLUB 19 er for alle, også folk der ikke træner. Det er for folk, som ønsker at ændre deres livsstil til bedre vaner. Det handler for mig om at hjælpe folk til at få, først og fremmest, en afbalanceret kost. Hvis man er dækket ind med komplekse kulhydrater hele dagen, så har man et stabilt energi niveau, og blodsukkeret er hvor det skal være. Det er den følelse FITTOGEHTER og CLUB 19 handler om. Folk, der melder sig ind, skal have følelsen af, at de har kontrollen over – hvor de er på vej hen, og så skal de have følelsen af velvære.

VI STARTER SGU ønsker Alexander held og lykke med at give horsensianerne en sundere livsstil!

Er CLUB 19 noget for dig, eller er du bare nysgerrig, så kan du tjekke facebook ud her og hjemmesiden ud her.

bubble