En kaffedag for alle kaffeelskere

Vi elsker kaffe og vi drikker rigeligt af det. Danmark ligger på 4. pladsen i mest kaffedrikkende land. Hele 70% af nationen drikker kaffe og i gennemsnit hele fire kopper om dagen.

Omkring år 1800 får kaffen virkelig sit gennembrud i Danmark, og det er cirka heromkring at kaffen begynder at erstatte teen som den foretrukne drik i sociale sammenhænge. Til morgenmaden, til mødet, til arbejdet – kaffen er der altid.

Nu har denne herlige drik fået sin egen kampdag. Der har før hen været arrangeret Coffee Day eller National Coffee Day rundt omkring i verden, men der har ikke været nogen officiel anderkendt dag. Det er der kommet nu, og det er i dag! Det er blevet besluttet at den 1. oktober er International Coffee Day eller på dansk International Kaffe Dag, og hvordan kan dette bedre fejres end en rigtig god kop kaffe?

Det er også derfor at navnet til Den Seriøse Kaffeklub opstod. Vi mødtes. Vi snakkede. Vi drak kaffe. (Og nogen gange rødvin, men Den Seriøse Vinklub havde nok ikke runget lige så godt for iværksætteriet i Horsens).

Kender du Likemind?

Hvis du kan lide kaffe, er der næsten ikke noget bedre sted at opholde sig den 3. fredag i måneden. Likemind giver dig mulighed for at møde ligesindede over en snak og en god kop kaffe. Ingen agenda, ingen oplæg og ingen regler. Kun netværk.

Vi har her på VI STARTER SGU skrevet lidt om Likemind, men ellers kan du melde dig ind i Facebook gruppen, hvor du kan følge med i netværkets udvikling.

Ny artikelserie

Denne dag må også siges at være den perfekte dag til at introducere en kort artikelserie her på VI STARTER SGU, som kommer til at handle om at arbejde på byens caféer, og kaffen du drikker til dit arbejde. Kunne du en gang i mellem godt trænge til et break fra kontoret, så hold øje med artikelserien, som kommer i den nærmeste fremtid, og find inspiration til hvor du kan sætte dig hen og arbejde i Horsens by.

Det er jo lille-fredag

Vi kender nok alle sammen glæden der opstår, når der sent på aftenen bliver serveret en Irish Coffee, men der findes faktisk mange andre måder at benytte kaffe i drinks på, prøv at tjekke Drinksmeisters 5 gode drinks med kaffe ud.

Facts om kaffe

Du kan finde mange flere facts om danskernes kaffevaner ved at tage et kig på denne infographic.

Lad mig høre hvad din yndlingskaffe er i kommentarerne herunder:

bubble