Endnu en pokal til hylden

SubReader kunne hjemtage endnu en imaginær pokal til hylden, da Business Region Aarhus uddelte Iværksætterprisen 2017.

Det var en glad og træt Alexander Gram Jensen fra SubReader, VI STARTER SGU mødte efter prisoverrækkelsen på Centralværkstedet i Aarhus.

- Jeg har nok sovet samlet ti timer i sidste uge, sagde den 18-årige iværksætter og elev fra Learnmark.

Priserne og anerkendelsen er kommet i en lind strøm det seneste års tid, og toppen af kransekagen udgøres af gårsdagens iværksætterpris samt sejrene i DM og EM i entreprenørskab. Den slags kommer man ikke sovende til.

De blødere værdier rangerede højt i årets dommerpanel, og ideen med at hjælpe ordblinde til en bedre filmoplevelse blev altså belønnet med prisen i kategorien ”Young Stars”.

Ændrede kategorier

Kategorierne har ændret sig i år. Hvor man før gav priser til ”bedste fysiske produkt” (som horsensianske Sleepbag vandt sidste år), ”bedste immaterielle produkt” og ”den bedste kreative idé”, gik de tre priser i år til ”young stars”, ”change the world” og ”the world is yours”. Førstnævnte var målrettet de unge, fremadstormende, den anden var til iværksætteri med indbygget samfundssind eller miljøbevidsthed, og den sidste var til iværksætteri med lovende eksportmuligheder. De to andre priser gik til henholdsvis Pond fra Aarhus, der har udviklet en bionedbrydelig erstatning for plastic, og Plinthit fra Aarhus, der har udviklet en god parasolfod, der allerede er efterspørgsel på i Tyskland.

Mere styr på PR

Med prisen til SubReader fulgte også en omsættelig præmie. De kunne vælge mellem et mentorforløb, et investorforløb eller en PR-pakke. Valget var ikke svært.

– Vi valgte PR-pakken, fordi vi skal have bedre styr på kommunikationen. Vi havde nogle uheldige oplevelser efter den første presseomtale, hvor flere troede, at app’en allerede var klar. Det skal vi have lidt bedre styr på, siger Alexander Gram Jensen.

Snart er app’en klar til brug i mindre biografer – i første omgang i Middelfart og Pandrup. Senere følger de større forhåbentlig, for det er ikke nogen større udskrivning at være med.

– Det koster biografen 5000 kroner, og så betaler brugerne 15 kroner for at bruge det – meget lig prisen for et par 3D-briller, siger Alexander.

Endnu en anerkendelse

Han glæder sig over, at dommerpanelet valgte SubReader blandt tre ambitiøse iværksætterprojekter.

– Det er da endnu en anerkendelse og endnu et rygstød. Det bekræfter os i, at vi har fat i noget rigtigt, og PR-pakken bliver en god hjælp til at komme videre, siger Alexander Gram Jensen.

Anders Bredgaard Thuesen og Alexander Gram Jensen (med mikrofonen) fra SubReader modtager prisen.
bubble