QuadSAT får kapital fra Venture City Horsens

Fire Business Angels fra Venture City Horsens har spyttet 600.000 i QuadSAT, og pengene kan bringe satellitvirksomheden et vigtigt skridt videre.

VI STARTER SGU har tidligere skrevet om QuadSAT, der tegnes af nordmanden Joakim Espeland. Han tog en bachelor i mechanical engineering på VIA i Horsens, medbringende en iværksætteridé. Han havde arbejdet som satellitingeniør og detekteret et problem under arbejde med at kalibrere satellitkommunikation på skibe. Et problem, der kunne løses med droneteknologi. Dronen skal populært sagt bilde computeren ind, at skibet tager en jordomsejling i løbet af få timer – uden at lægge fra kaj.

Den teknologi er der store perspektiver i, fordi driftssikker satellitkommunikation kan være et spørgsmål om liv eller død på verdenshavene.

Siden VI STARTER SGU talte med Joakim Espeland, har QuadSAT præsenteret teknologien og markedsundersøgelserne for Venture City Horsens’ Business Angels. Fire af dem – der ønsker at være anonyme – er gået sammen om at finde de 600.000 kroner, der kan bringe QuadSAT videre.

På vej til Singapore

Kapitalindsprøjtningen giver virksomheden nogle nye muligheder.

- Vi skal bruge pengene til at bygge en ny prototype, og det kræver nogle dyrere satellitkomponenter og specialværktøj, ligesom vi har brug for specialviden, siger Joakim Espeland.

Han fortæller, at en primitiv prototype allerede er lavet, og den skal med på messen CommunicAsia i Singapore i slutningen af maj måned. CommunicAsia er et enormt mødested for teknologiske virksomheder, og QuadSAT er inviteret til at deltage af GVF (Global Vsat Forum – et globalt netværk  virksomheder, beskæftiget med satellitkommunikation).

Stor hjælp fra Studentervæksthuset

Kapitalindsprøjtningen fra Venture City Horsens’ Business Angels markerer en milepæl i QuadSATs udvikling. En udvikling, der fra starten blev hjulpet godt på vej af VIA Student Incubator/Studentervæksthuset. Det var da også VIAs tætte samspil mellem uddannelse, iværksætteri og erhvervsliv, der i første omgang lokkede Joakim til netop Horsens for at studere.

-  VIA Incubator hjalp os med at lave idé til forretning, de har bistået med startup-værktøjer, rådgivning og netværksfaciliterede events, siger Joakim Espeland.

Siden fandt QuadSAT plads i Bering StartUp i Vitus Bering Innovation Park, hvor den videre forberedelse til præsentationen for Venture City Horsens’ Business Angels faldt på plads.

Nu gælder det Singapore og den videre udvikling af teknologien bag QuadSAT. En udvikling, der altså har fået et solidt rygstød fra fire lokale investorer fra Venture City Horsens.

bubble