To Horsens-kombattanter til iværksætterpris

I morgen, tirsdag den 2. maj, uddeles ”Business Region Aarhus Iværksætterprisen 2017” i kulturbyen. Blandt de tre nominerede i kategorien ”Young Stars” er de to Horsens-initiativer Watery og SubReader.

VI STARTER SGU er selvfølgelig på pletten i morgen, når Business Region Aarhus uddeler sin iværksætterpris på Centralværkstedet ved Bruuns Galleri i Aarhus. Det skal blive spændende at se, om årets unge stjerne kommer fra Horsens.

Vi har gode kort på hånden. SubReader har allerede vundet et dansk og et europæisk mesterskab i entreprenørskab for unge, og Watery nærmer sig en million i årlig omsætning efter at have eksisteret i mindre en ét år.

App til ordblinde

SubReader står bag en app til ordblinde, så de kan nyde udenlandske film i biografens mørke uden at have en oplæser siddende at hviske ved siden af. En QR-kode scannes ind i de biografer, der understøtter app’en, og den ordblinde kan derefter sætte et earplug i det ene øre og høre, hvad der bliver sagt.

Bag app’en står William Nyby Pedersen, Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm fra Learnmark Horsens og Anders Bredgaard Thuesen fra Esbjerg. VI STARTER SGU har tidligere skrevet om SubReader, da de vandt DM i entreprenørskab. Du kan læse artiklen her.

Webshop til svømmere

Watery er en webshop for svømmetøj og -udstyr, og allerede efter syv måneder ser det ud til, at årsomsætningen runder én million. Det er den 18-årige Daniel Johannesen, der står bag. Daniel er elitesvømmer i sin fritid fra skolearbejdet på Learnmark, og han åbnede webshoppen i oktober i fjor. Hans indsigt i svømning og medfølgende netværk gav et godt rygstød til Watery, som han finansierede med gamle konfirmationspenge og opsparing fra fritidsjob.

- Mine mål og drømme er store, og det lægger jeg ikke skjul på. Jeg vil være den bedste og største, og det bliver jeg uden tvivl også. Spørgsmålet er bare, hvor hurtigt det sker, siger Daniel Johannesen til dagbladet Ekstra Bladet.

Hans mål er, at Watery inden for det næste års tid bliver den største webshop for svømmetøj i Danmark. VI STARTER SGU talte med Daniel i november, da det hele var temmelig nyt. Du kan læse artiklen her.

VI STARTER SGU krydser fingre og håber, at den bedste vinder.

Drengene fra SubReader, da de vandt DM i entreprenørskab.
bubble