Fængslet, fødselsdag og festival

Sidste weekend var i sandhed en weekend i iværksætteriets tegn. Fredag d. 14. august startede hårdt ud med åbningen af det nye kontorfællesskab på FÆNGSLET, og fejringen af webbureauet, bubblemedias, 5 års fødselsdag. Lørdag d. 15. august løb DISPLAY Festivalen af stablen, med musik og kunst i mange afskygninger. 

Hvad har disse tre events tilfælles? De har det tilfælles, at de alle har fået skrevet en artikel om dem på VI STARTER SGU, og derfor er de selvfølgelig på den ene eller anden måde forbundet med iværksætteri. Her på redaktionen synes vi, at et sådant væld af iværksætteri samlet på en weekend fortjener en lille artikel.

Fængslet – et nyt iværksted for iværksættere

Tekst af Thomas la Cour

Fredag åbnede det nye kontorfællesskab på FÆNGSLET, ”Kontorfællesskabet 2. Øst – Iværkstedet”, officielt dørene. Souschef på FÆNGSLET, Mads Helbo, kunne byde velkommen til åbningsreception i lokaler, der var omtrent 30 pct. fængselsinstitution og 70 pct. moderne kontorfællesskab. Den procentfordeling fremdrog Mads Helbo selv som et bevidst valg – kontorfællesskabet skal være lækkert og indbydende, men gæster og lejere skal mindes om bygningens historiske funktion.

Over dørene til de små mødelokaler har man bibeholdt de oprindelige cellenumre, ligesom tremmerne naturligvis er intakte. Enkelte steder har man dog måttet lave snydetremmer for at leve op til sikkerhedskrav til flugtveje.

Selve kontorfællesskabet ligger i et tidligere administrationslokale, mens lounge, tekøkken og mødelokaler ligger på en gammel cellegang. Et lille antal celler er omdannet til små mødelokaler/rekreationsrum, der har hvert sit indretningstema. De ellers så beklumrede og kolde celler er blevet små åndehuller med varme og lyse farver.

I løbet af efteråret er det meningen, at gamle værkstedslokaler bliver en del af kontorfællesskabet, således at håndværksiværksættere får et sted at ”slå et søm i et bræt uden at forstyrre andre”, som Mads Helbo udtrykker det.

Horsens har efterhånden en del kontorfællesskaber, og de henvender sig alle til forskellige segmenter af iværksættere. FÆNGSLETs ”iværksted” henvender sig især til iværksættere i oplevelsesindustrien, men alle typer er velkomne. Eneste betingelse er, at man interesserer sig en smule for kultur og eventmageri, og at man har lyst til at sparre med de andre iværksættere.

Interview leveret af Anders Boll Film & Foto og Thomas la Cour – Din Journalist

Fødselsdag – fejring af iværksættere

Gennem de sidste 5 år har ejerne af webbureauet bubblemedia, Kevin Refvik og Daniel Bach, kæmpet hårdt for at leve iværksætterdrømmen. Virksomheden tæller i dag 6 mand med fuld fart fremad. De går aldrig på kompromis med deres arbejde eller andre aspekter af deres virksomhed, for den sags skyld. Så fejringen af deres 5 fødselsdag blev selvfølgelig ligeså gennemført som alt andet.

Bubblemedia har i år fokus på kundernes synlighed i (internet)trafikken, og cellegangen i Tinghuset var, selvfølgelig, derfor pyntet op til den helt store trafikfest. Med trafiklys, advarselsskilte, balloner i røde, gule og grønne farver og meget mere blev gæsterne budt velkommen.

Gæsterne var mange, og stemningen var høj i fejringen af iværksætterne og deres iværksætteri. Her fra VI STARTER SGU skal der lyde et stort tillykke med fødselsdagen og det seje iværksætteri.

I filmen nedenfor fortæller Kevin og Daniel lidt om hvordan de har klaret sig igennem de første fem år.

Interview leveret af Anders Boll Film & Foto og Thomas la Cour – Din Journalist

Festival – udlevelsen af iværksætterdrømme

Tidligere på sommeren fortalte VI STARTER SGU historien om iværksættertrioen Danni Skovgaard Josefsen Jaswant, Suzanne Damgaard Taylor og Stine Dupont Friis Steffensen, som gennem de sidste otte år har bygget en lokal festival på benene. Før hed den Stoneass Festival, i år har den fået navnet DISPLAY Festival, og trioen ser ikke længere festivalen som et lokalt musikevent, men som en kulturel begivenhed.

En ting som altid har en påvirkning på en festival og som ingen desværre kan gøre noget ved, selvom NETTO ihærdigt forsøger, er vejret, og d. 15. august syntes vejrguderne åbenbart at gråt regnvejr var hvad DISPLAYs festivalgængere trængte til. Men det betød heldigvis ikke det store – de fremmødte festede alligevel igennem!

Især til Folkeklubben, som var andet band på scenen, silede regnen ned, men stemningen var høj – både på scenen og blandt publikum. Bandet viste især overskud da trommeslager Rasmus Jusjong faldt over i den velkendte danske popsang Regndans af Danseorkestret, og publikum faldt hurtigt ind, og teksten “Dans, dans så regnen falder ned. Dans Isabella dans” blev skrålet ud over fængselspladsen.

Musikken, som udover Folkeklubben også bød på Wangel, The Minds of 99, Thomas Barfod og Sjakket, spillede hovedrollen på dagen, godt opbakket af kunsten. Rundt omkring på Fængselspladsen, kunne festivalgængerne opleve kunst og skabelsen af kunst. Visuelt Gymnasium Horsens var bl.a. til stede og skabte under publikums nysgerrige øjne kunst af forskellig art.

Om dagen siger teamet bag DISPLAY:

“Vi er godt tilfredse med DISPLAY 2015 – På trods af regnvejret var fremmødet stort, stemningen var god og musikerne formåede at nå ud over scenekanten og fyre op under publikum. For os var oplevelsen total og vi har, ifølge os selv, aldrig haft et bedre setup end til DISPLAY 2015.”

Det var tydeligt, at de tre iværksættere havde lagt al deres kærlighed i festivalen, og herfra VI STARTER SGU får de et kæmpe skulderklap – de gør det sgu!

Billederne er leveret af Hanne5.dk

Publikum - DISPLAY 2015Folkeklubben - DISPLAY 2015Lys og kunst - DISPLAY 2015Visuelt Gymnasium - DISPLAY 2015Minds of 99 - DISPLAY 2015Interaktiv kunst - DISPLAY 2015Minds of 99 - DISPLAY 2015Frivillige - DISPLAY 2015Kunst - DISPLAY 2015Minds of 99 - DISPLAY 2015

bubble