Find rundt i den offentlige jungle

Du har måske hørt om BusinessHorsens, imidt og Væksthus Midtjylland, men hvad er egentlig hvad og kan du få noget ud af at kontakte de offentlige organisationer, som er sat i verden for at hjælpe iværksættere?

Det kan være en udfordring at finde igennem junglen af offentlige strukturer og velmenende tiltag som har til formål at hjælpe dig i gang eller videre på vejen som iværksætter. Derfor har vi i denne artikel forsøgt at kortlægge og gøre det tydeligt hvilke muligheder du har og hvad du kan få ud af at et forløb der involverer det offentlige organ.

Så hvordan hænger det hele sammen?

BusinessHorsens er den lokale aktør som du skal starte med at kontakte for at få sparring og hjælp plus undersøge om der er grobund for at kontakte Væksthus Midtjylland. Væksthus Midtjylland er den regionale spiller der er en del af imidt, som samler indsatserne i hele Midtjylland. Virk Startvækst er et tiltag under Væksthus Midtjylland, som giver dig værktøjer til at arbejde med din virksomhed.

For at gøre det mere klart, får du herunder en kort gennemgang af de enkelte instanser og hvad de kan tilbyde dig, så du får et indblik i hvordan du skal gribe sagen an, hvis du ønsker at komme i gang med at udnytte de fordele du kan få.

Hvad er BusinessHorsens for dig?

BusinessHorsens er en aktør i Horsens, som giver gode råd og sparring, når du starter din virksomhed op og på sidelinjen efterhånden som din forretning tager form. Arbejdet hos BusinessHorsens er delvist finansieret af Horsens Kommune og delvist af kontingenter fra over 650 lokale virksomheder. Der arbejdes tæt sammen med Væksthus Midtjylland og især virksomheder under 3 år med vækstambitioner har gode muligheder for at få hjælp og måske endda tilskud fra Væksthus Midtjylland.

Læs Vi starter sgu artiklen og bliv klogere på hvad BusinessHorsens kan hjælpe dig med

Hvad kan Væksthus Midtjylland?

Hvad Væksthus Midtjylland gør for dig

PLATO – et eksklusivt etårigt udviklingsforløb for vækstiværksættere.

Væksthus Midtjylland laver mange tiltag for at hjælpe iværksættere med at udvikle deres forretning – PLATO er blot et af dem. Du kan læse meget mere om PLATO i dette dokument.

Væksthus Midtjylland er en offentlig spiller, som du måske har mulighed for at få en hjælpende hånd fra, hvis du fx gerne vil have kortlagt dine forretningsmuligheder, trække på specialiseret viden, og adgang til et stort netværk af rådgivere. Der er også mulighed for at købe specialiseret rådgivning.

Læs mere om, hvad du kan få hjælp til

Væksthus Midtjylland kan også hjælpe dig med at få et overblik over rådgivningstilbud og ordninger samt hvordan du bedst vælger de tiltag der giver mest mening for din virksomhed,

Om Væksthus Midtjylland

Væksthus Midtjylland er 1 ud af 5 regionale væksthuse, som har til formål at opbygge kompetence i problemafklaring, vejledning og henvisning af virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Midtjylland er en erhvervsdrivende fond, som ejes af de 19 kommuner i Midtjylland.

Virk Startvækst

Virk Startvækst er Danmarks største portal for virksomheder med vækstambitioner. Læs mere på startvaekst.dk

Hvad er imidt for en størrelse?

imidt er en fællesbetegnelse for alle de spillere, der er sat i verden for at skabe mere vækst i region Midtjylland. Spillerne er Væksthus Midtjylland og de lokale erhvervsservices (som i Horsens er BusinessHorsens). De to instanser arbejder tæt sammen for at skabe vækst i regionens virksomheder.

Se alle startvejledninger fra imidt

bubble