Fra garagen til FÆNGSLET

Frederik Lassen og Mikkel Bank startede SoMe Devoted for halvandet år siden. I foråret rykkede de fra Frederiks forældres garage til mere noble lokaliteter på FÆNGSLET.

Frederik og Mikkel byder velkommen i et yderst præsentabelt lokale på 3. sal i FÆNGSLET. Det er efter sigende lokalerne, hvor fængselspræsten og fængselspsykologen har haft kontor og praksis, så det har næsten kunnet tages i brug, som det stod, efter personale og fanger drog mod Enner for knap 12 år siden.

Her er fin plads til tre skriveborde, så Mikkel og Frederik i øjeblikket kan få følgeskab af Daniel, der arbejder som freelancer med at justere kundernes hjemmesider.

FIFA i garagen

“Vi havde et enkelt skrivebord, vi delte, og der var også et TV, så vi kunne spille lidt FIFA, når der var brug for en pause”

Frederik og Mikkel arbejdede godt sammen, da de begge studerede til markedsføringsøkonom på VIA. Frederik havde allerede en hobbyvirksomhed kørende, hvor han lavede billige WordPress-hjemmesider. Når han stødte på tekniske vanskeligheder, kunne han ofte hente hjælp hos Mikkel, så det var indlysende for de to at starte en virksomhed sammen.

Det blev en realitet, mens de stadig studerede. SoMe Devoted så dagens lys for halvandet år siden, hvor Mikkel og Frederik rykkede ind i Frederiks forældres garage.

– Vi havde et enkelt skrivebord, vi delte, og der var også et TV, så vi kunne spille lidt FIFA, når der var brug for en pause, siger Frederik.

SoMe Devoted HorsensPraktik i egen virksomhed

De arbejdede mest om aftenen med diverse småprojekter, som var centreret omkring WordPress-hjemmesider. Billige hjemmesideløsninger, der endte med at tage alt for lang tid.

– Når man er lidt perfektionistisk, kan man hurtigt bruge meget mere tid, end der egentlig er budgetteret med. Så vi fandt ret hurtigt ud af, at det ikke var hjemmesider, vi skulle basere vores forretning på, siger Mikkel.

Da de to tog en overbygning på uddannelsen, skulle de nogle måneder i praktik. Den praktik kunne gennemføres i deres eget iværksætterprojekt, og det gjorde det hele noget nemmere.

– Det var i det hele taget en stor hjælp, at vi det første års tid kunne arbejde med SU’en i ryggen. Det gav ro til at prøve tingene af, siger Frederik.

Et hul i markedet

I prøveperioden fandt de ud af, at billige hjemmesider ikke skulle være deres fokus. De rykkede i stedet over på Facebook og andre sociale medier, hvor deres uddannelsesbaggrund kom lidt mere i spil.

– Vi opdagede et hul i markedet, for mange små erhvervsdrivende mangler hjælp til at udnytte marketingspotentialet i de sociale medier. Det kræver en daglig indsats, hvor man tester forskellige annoncer og løbende analyserer, hvordan de performer, siger Frederik.

Den daglige indsats er givet godt ud, for annoncering på de sociale medier kan give megen målrettet opmærksomhed for relativt få midler. I stedet for at skyde med spredehagl kan annoncerne havne hos lige netop det kundesegment, virksomheden søger.

– Det er som regel et samspil mellem de sociale medier og virksomhedens hjemmeside. Der kan vi også hjælpe, hvis virksomhedens hjemmeside trænger til at spille bedre sammen med Facebook, siger Mikkel.

Beskedne og ambitiøse

SoMe_Devoted_HorsensDer findes en del lykkeriddere på markedet for hjemmesider og sociale medier. Distanceblændere, der er gode til at lyde kloge og sende ublu fakturaer. Man mærker hurtigt, at Mikkel og Frederik ikke hører til i den kategori. De arbejder begge lidt ved siden af, og forventningerne til indtjening i SoMe Devoted er beskedne, nærmest jyske. Men der er ingen grund til at forveksle beskedenheden med mangel på ambitioner.

– Vi kommer jo fra en del år på skole på en SU, så vi har ikke så høje leveomkostninger. Så de måneder, hvor vi kan trække femcifrede beløb ud i løn, bliver vi sådan helt ”wow”-agtige. Vi vil hellere spare lidt op i virksomheden i de første år, siger Frederik.

Frederik har påtaget sig sælgerens rolle, mens Mikkel mere er den, der har styr på finanserne. Frederik erkender, at han ikke er den fødte sælger, men han er ved at komme lidt efter det. Deltagelsen i erhvervsnetværk har også hjulpet en del på den udvikling.

– Vi besluttede fra første dag, at vi ville være med i AC Horsens-netværket, selvom vi egentlig ikke rigtig havde råd. Det har virkelig givet os en masse, siger Mikkel.

Ankermænd på iværksætternetværk

De er selv ved at etablere deres eget erhvervsnetværk. Mikkel og Frederik deltog som oplægsholdere i Middelfart Sparekasses iværksætterkursus og -netværk, Boost Horsens. Da sparekassen gerne vil finde friske kræfter til at føre det videre, har Mikkel og Frederik takket ja til at være ankermænd på en videreførelse af netværket.

– Vi vil lave et netværk af omkring 25 virksomheder, der skal mødes ti gange om året. Det skal koste 1500 kroner at være med for ét år, fordi betaling sikrer seriøsitet blandt deltagerne og giver lidt penge til eksterne oplægsholdere og kaffe, siger Frederik.

Du kan læse mere om SoMe Devoted på hjemmesiden og give Frederik og Mikkel et like på Facebook.

bubble