Fra tandlæge til iværksætter

Iværksætteri er ikke kun for de eventyrlystne og ambitiøse; iværksætteri kan også være en udvej fra stress og magtesløshed. Det har Kirsa Jespersen lavet en podcastserie om.

IKAST – Kirsa Jespersen havde fået drømmejobbet som tandlæge og havde arbejdet med faget i 15 år, da livet måtte tage en ny drejning. Hun var gået ned med stress, og hver dag var en kamp at komme på arbejde, få kitlen på og tage mod nye patienter. Stress blev til depression, og hun følte ikke længere, at hun fortjente sit liv med mand og børn. Hendes deroute tog fart, da hun arbejdede i den kommunale tandpleje i Vojens og også løste opgaven som tillidskvinde. Tidspres og lange ventetider for patienterne – i et job, hvor der ikke er plads til at begå fejl. Et veludviklet omsorgsgen bidrog i den forbindelse til sammenbruddet, fordi en del børn af de såkaldte nomadefamilier tydeligvis havde brug for mere hjælp, end Kirsa kunne levere.

Drømmen om en arbejdsuge, man glæder sig til

Hun blev til sidst sygemeldt med stress i et år, før en jobkonsulent mente, at hun skulle i gang med tandlægegerningen igen. Men selv 15 timer om ugen blev for meget, og snart var hun sygemeldt igen. I yderligere et år levede hun som hjemmegående husmor uden at modtage offentlige ydelser, så der ikke var noget pres eller forventninger fra samfundet. Det gjorde hende rask.

Hun startede som tandlæge igen, men i de to år, der var gået med stress og rekonvalescens havde hun fået smag for ideen om et arbejde, der ikke var til at holde ud. Hun ville have et arbejde, som var fedt at stå op til. Hendes bror, Kent, var startet som iværksætter i Ikast, og Kirsa var blevet fascineret af den energi og det engagement, han udstrålede. Selvom Kirsa på det tidspunkt boede i Haderslev, spurgte hun broderen, om hun måtte være med i hans projekt. Det måtte hun.

Jobbet er en hobby

I dag har de to opbygget webshoppen curvii.dk, der handler med tøj til kvinder i størrelse 42 til 60. Virksomheden har ti ansatte.

– Jeg har det sådan, at når jeg står op om morgenen og kører afsted, så ser jeg det ikke som et arbejde. Det er en hobby. Det er da ikke bare en dans på roser og blomstrende kjoler alt sammen, men selv de svære ting kan jeg sagtens håndtere. Jeg har fået et arbejde, jeg kan rumme og have inden i mig, og det har været lykken at skifte fra tandlæge til tøjhandler, har Kirsa Jespersen tidligere udtalt til TV MIDTVEST.

Podcast om vejen fra tandlæge til tøjhandler

Rejsen er levende beskrevet i podcastserien ”Fra stressramt tandlæge til succesfuld webshopindehaver”, der kan aflyttes gratis på både Spotify, Google Podcasts og Apple Podcasts. Serien har p.t. 20 afsnit og beskæftiger sig med mangt og meget omkring virksomheden curvii.dk, men afsnit to til seks fortæller historien om at gå fra prestigefyldt og sikkert arbejde med god løn til rollen som iværksætter.

Du kan læse mere her.

bubble