Gamle barndomsvenner sammen om gadgets

Emil Jensen og Andreas Toft fra Søvind har åbnet webshoppen gadgetspace.dk. I første omgang som en hobby, men man kan aldrig vide …

Både Emil og Andreas har egentlig nok at se til i hverdagen. Andreas er to år fra at blive  alment praktiserende læge i Aalborg, og Emil bruger sin uddannelse som datamatiker i startuppen Crunch IT, der har hovedsæde i København. Emil arbejder fra Horsens, hvortil han netop er flyttet med kæreste og barn efter nogle år i Aarhus.

Ears er navnet på den lille skrivebordsventilator med bluetooththøjtaler.

Ears er navnet på den lille skrivebordsventilator med bluetooththøjtaler.

Smag for gadgets

“Vores kontakt sagde bare ’hvor mange skal I bruge?’, og så var vi i gang.”

De to gamle skolekammerater fra folkeskolen i Søvind har længe delt en fascination ved gadgets. Disse små elektroniske vidundere, der kan flere ting på samme

tid. Andreas’ far havde tidligere importeret lidt elektronik fra Asien som hobby, så både Emil og Andreas havde længe gået med tanken om at gøre ham kunsten efter. For et år siden tog de tre og Andreas’ lillebror til

– Hong Kong TDC Exhibition er enorm, og du kan finde produkter, der er meget billige, fordi de ikke har noget brand. Vi gik efter et brand, fordi vi ville finde en producent, der turde stå ved det, de lavede. Desuden kræver de såkaldte no-brands typisk også, at man aftager mindst 8000 enheder, før de vil bruge kræfter på at printe et navn og et logo på produkterne, siger Emil.

Emil og Andreas bor langt fra hinanden men har holdt fast i venskabet gennem den nye webshop.

Emil og Andreas bor langt fra hinanden men har holdt fast i venskabet gennem den nye webshop.

Producent i Sydkorea

De fandt sydkoreanske Póut [påwt], der havde flere interessante gadgets på hylderne i et prisleje, der passede til Emil og Andreas’ forretningsmodel. Leveret i en nydelig og kvalitativ indpakning.

– Vi søgte nogle produkter, hvor kvalitet og pris hang sammen, og hvor prislejet samtidig var så langt nede, at kunderne tør handle på spontane impulser, siger Andreas.

De endte med at tage en håndfuld produkter med hjem, mens de rugede over ideen. Det ene var en lille skrivebordsventilator med indbygget bluetoothhøjtaler, der kan sælges for 199 kroner. Det andet produkt var en skrivebordslampe med LED-lys og bluetoothhøjtaler, der kan lyse i forskellig styrke og med forskellige lysnuancer. Prisen er 299 kroner. Det foreløbig dyreste produkt i sortimentet er en musemåtte, der understøtter trådløs opladning. Dels vil den medfølgende, trådløse mus kunne genoplades, når den ikke bruges, og dels kan en mobiltelefon med trådløs opladning blot placeres på musemåtten, når den mangler strøm. Prisen på hele herligheden incl. mus er 399 kroner. 275 kroner, hvis du kan undvære musen. Alle produkterne fra Póut kan lænkes sammen med USB-stik, så kun den ene enhed skal have direkte kontakt til computer eller oplader. Skrivebordslampen skal dog bare plugges direkte i stikkontakten.

Eyes er LED-lys og musik i lækker indpakning.

Eyes er LED-lys og musik i lækker indpakning.

Udsendes fra lagerhotel

Efter et halvt års snak frem og tilbage med sydkoreanerne valgte de to at investere et anseeligt beløb i produkter. Egentlig kunne Emil og Andreas ikke honorere koreanernes ønsker til volumen, men producenterne var så interesserede i at komme ind på det europæiske marked, at de alligevel fandt en løsning.

– Vores kontakt sagde bare ’hvor mange skal I bruge?’, og så var vi i gang. Vi valgte at få alle produkterne leveret på et lagerhotel i København, der samtidig kan stå for pakning og udsending af produkterne, når de sælges på webshoppen. Det er ikke den billigste løsning til en startup, men det er smart og skalérbart, siger Emil.

Fremtidssikret model

Det ville være billigere at have varerne hjemme i garagen og selv pakke dem, når kunderne bestiller. Men med den anden model, er der ingen begrænsninger for udviklingen.

Med Hands3 kan mobilen oplades trådløst på musemåtten.

Med Hands3 kan mobilen oplades trådløst på musemåtten.

– Når der kun skal pakkes et par forsendelser om dagen, er det jo ingen sag. Men når interessen pludselig vokser, kan vi med vores model stadig garantere levering fra dag til dag, uanset hvor travlt vi måtte have med vores andet arbejde, siger Andreas.

Foreløbig er det en hobbyvirksomhed, men både Emil og Andreas vil ikke afvise at gå all in, hvis det viser sig at blive en forretning med lidt større potentiale. Foreløbig vil de to forsøge at finde flere gadgets, der matcher og komplementerer de fem produkter fra Póut. Elektroniske gadgets stilrent design og ny teknologi.

Du kan snuse mere til de fikse gadgets på webshoppen, og du kan give deres iværksætteri et like på Facebook.

bubble