Grund til smil trods krise

Midt i Coronapausens tristesse har der været godt humør hos Startup Central. Iværksætternes løfteraket har netop kunnet fejre tre års fødselsdag med bravur.

Der er mange iværksætterprojekter, der givetvis havde fået lov at blive i skuffen lidt længere, hvis vi tilbage i 2018 havde kunnet forudse Corona. Det er svært at vide, om Anders Fogh havde gemt sin idé om løfteraketten for iværksættere, Startup Central, til efter Corona. Rationelt set havde det sikkert virket som det klogeste, hvis man dengang kunne forudse, hvad 2020 og 2021 blev for anni horribiles.

Iværksætternes løfteraket

“Jeg synes da, at vi kan ranke ryggen og være en smule stolte, for vi er her stadig efter tre år”

Heldigvis kan mennesket ikke se ind i fremtiden. For nogle gange kan projekter og ideer trodse modgang med samme flyveevne som humlebier. Startup Central har dog ikke udseende af en humlebi; virksomheden, der hjælper andre iværksættere, ligner mere en raket.

– Jeg synes da, at vi kan ranke ryggen og være en smule stolte, for vi er her stadig efter tre år. Vores medarbejderstab er vokset, så vi i dag er syv mand her på kontoret på Søndergade, siger Anders Fogh, stifter og CEO for Startup Central.

IMG_0933Fra børneværelset til Søndergade

Det hele begyndte med en idé hjemme i Anders’ stue i privaten i Brædstrup. Siden kom en investor til, så den første medarbejder kunne ansættes, og de to fandt sig til rette i et af hjemmets børneværelser. Virksomheden blev officielt stiftet den 8. februar 2018, så den 8. februar 2021 var der kage på kontoret på Søndergade, hvor Startup Central har haft til huse i knap to år.

For at gøre fejringen en tand mere indlysende, var det en af de mange glade medlemmer, der leverede den fine lækkerbisken. Kinga Rebowska, der fik god hjælp fra Startup Central til at åbne Sukré Bakery i Graven, var meget naturligt dagens kageleverandør.

En tand mere uundværlig

Coronakrisen har naturligvis påvirket Startup Central, og undervejs har kursen skullet justeres. Medlemmernes ønsker til en platform som Startup Central har ændret sig i krisetider, og Anders Fogh og co. har helt naturligt justeret både i udviklingen af platformen og metoder til at fastholde medlemmerne.

– Det er klart, at når krisen kradser, ser man sig om efter besparelser. Der har vi skullet gøre os selv en tand mere uundværlige for medlemmerne, og vi kan se, at indsatsen har hjulpet. Levetiden for medlemskaberne vokser, selvom vi er midt i en krisetid, siger Anders Fogh.

IMG_0922Normalt koster det penge at vækste, så Startup Central har gjort en del ud af at skabe organisk vækst i virksomheden. Det er gået så godt, at man midt i krisen kunne udvide medarbejderstaben fra seks til syv.

Medlemmerne hjælper hinanden

“Vi kan se, at medlemmerne i høj grad føler sig som en del af et fællesskab og derfor er begyndt at hjælpe hinanden”

Samtidig har Anders Fogh kunnet se, at medlemmerne i højere grad end tidligere er begyndt at interagere med hinanden.

– Vi kan se, at medlemmerne i høj grad føler sig som en del af et fællesskab og derfor er begyndt at hjælpe hinanden. Hvor de tidligere skrev til os med et spørgsmål, er det blevet mere almindeligt, at de spørger de andre medlemmer i vores lukkede Facebookgruppe, siger Anders Fogh.

Medlemsskaren er bred – både geografisk og fagmæssigt.

– Vi har medlemmer fra Bornholm til Skagen, og det er alt fra IT-baserede startups til håndværkere. Der er vel en jyde gemt i alle – de fleste vil gerne spare lidt, hvor det er muligt, siger Anders Fogh og henviser til de mange gratis fordele, der følger med et medlemskab.

Du kan læse om fordelene på hjemmesiden.

VI STARTER SGU vil gerne ønske Anders Fogh og co. et stort tillykke.

bubble