Highfive til iværksætterne

Horsens Kommune, CCD og Business Horsens byder nye iværksættere velkommen med infomateriale, merchandise, kaffe og et lækkert krus at drikke den af. Muleposen med indhold er tænkt som en highfive, siger Jeppe Keller Jensen, der er leder af erhvervsudvikling i kommunen.  

Det kræver ret ofte en god portion mod at springe ud som iværksætter. Måske kvittes et sikkert lønmodtagerjob, og måske ofres spareskillingerne på drømmen. Derfor har iværksætterne brug for et klap på skulderen. De har brug for at høre, at de bor i en kommune, der vil dem. En kommune, der tør vise begejstring for deres initiativ og vovemod.

Gode råd og highfive

Som led i den bestræbelse har Horsens Kommune, Business Horsens og Construction Center Denmark (CCD) nu en mulepose med indhold til alle nye iværksættere. Posen er ment som en venlig hilsen med info om de mange muligheder, der allerede eksisterer for iværksættere i Horsens Kommune. 

- Først og fremmest vil vi gerne sende en stor highfive til iværksætteren og en kæmpe respekt over at man har haft modet til at springe ud som iværksætter. Det fortjener de. Derudover vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dem godt i gang med iværksætterlivet i Horsens Kommune, med gode sådan-starter-du-din-start-up-råd, og et overblik over alle de hjælpende hænder der er i Horsens og som gerne vil hjælpe nye iværksættere godt på vej, siger Jeppe Keller Jensen og tilføjer: 

- Vi kommer med en klar opfordring til, at man kommer ud af garagen og får brugt det lokale netværk. Alle erfaringer viser, at nye virksomheder klarer sig bedre, når de er en del af et iværksættermiljø. 

Horsens er stærk på iværksætteri

Det ser godt ud med iværksættertrangen i Horsens Kommune. 2020 var trods Corona et rekordår med en vækst i nye iværksættervirksomheder på hele syv pct i forhold til 2019. 777 nye cvr-numre knyttet på iværksætteri blev det til (holdingselskaber m.v. er sorteret fra). I 2021 ser det også godt ud: Det ser ud til, at Horsens Kommune runder 700 nye iværksættere, men tallene fra november og december er dog ikke opgjort endnu.  

Iværksætteri er vigtigt for en kommune som Horsens. 

- Iværksættere er vigtige. De skaber nye job, nye løsninger og ”bider også de eksisterende virksomheder i haserne” så de bliver mere innovative. Samtidig viser erfaringerne, at iværksættere ofte også er meget aktive medborgere som også i deres fritid bidrager aktivt til at skabe en god kommune for os alle, siger Jeppe Keller Jensen. 

 

Væsentligt økosystem

Jeppe Keller Jensen synes, at Horsens har noget særligt at byde på, når det kommer til iværksætteri: 

- Vi har et stærkt iværksætter-økosystem med spændende iværksættermiljøer og kontorfællesskaber i hele kommunen med hver deres profil. Vi har mentorer og investorer i Venture City Horsens, gode netværk og events, hjælp og vejledning fra både Business Horsens og Erhvervshuset og en god digital indgang til det hele på vistartersgu.dk. Men vigtigst er den ”sæt-i gang” mentalitet som jeg synes kendetegner Horsens og de mange gode kræfter der findes overalt i vores kommune og som rigtig gerne vil hjælpe en ny virksomhed godt i gang, siger han.

Få posen hos Business Horsens 

Hver måned laver Erhvervshus Midtjylland en liste over nye iværksættere med cvr-nummer i Horsens Kommune. Listen er ”renset” for cvr-numre der ikke er rigtige virksomheder, som f.eks. dødsboer og holdingselskaber. Alle nye iværksættere på listen får tilsendt et velkomstfolder med gode fif til at komme godt i gang med iværksætterlivet i Horsens og tilbud om at hente den nye mulepose hos Business Horsens. Business Horsens kontakter også alle nye iværksættere telefonisk for at høre, om der er brug for hjælp af den ene eller anden slags.  

Iværksættere uden cvr-nummer kan også være med. 

- Så lang tid man ikke har registreret sin virksomhed med et cvr-nummer, har vi selvsagt ingen mulighed for at vide, at virksomheden eksisterer, hvis vi ikke på anden måde bliver gjort opmærksom på det. Selvom man er i et tidligt iværksætterstadie og endnu ikke har oprettet et cvr-nummer er man selvfølgelig velkommen til at deltage i aktiviteter og netværksmøder som Business Horsens, Construction Center Denmark og andre af byens aktører afholder, ligesom vi selvfølgelig gerne sender velkomstmateriale og velkomstpakke, hvis man rækker ud til os, siger Jeppe Keller Jensen. 

bubble