Høje ambitioner er vekslet til succes

Det var en ung mand med ambitioner, vi portrætterede i artiklen om Daniel Johannesen og Watery i november i fjor. Ambitionerne bar frugt, og Venture City Horsens hjalp med sparring undervejs.

Virkelysten og ambitionerne lyser ud af Daniel Johannesen på en vandkold, mørk eftermiddag i december. På en dag, hvor vinterdepressionerne hænger på træerne, tager han imod i de lager- og administrationslokaler på Søndergade, som netop er blevet Waterys faste adresse. Lokalerne, der i en menneskealder har rummet et arkitektfirma, er lejet til halv pris i en periode, fordi ejeren, CASA, gerne vil støtte unge, energiske iværksættere som Daniel.

Ekspanderer i Skandinavien

Man forstår CASAs bevæggrunde for at yde rabat, når man ser på Daniels succes og målrettethed. Hvad han proklamerede af mål i interviewet til VI STARTER SGU i november sidste år er i det store hele opnået, og han følger kursen, som han udstak for et år siden, på vej mod de større mål. Målet var at åbne en webshop i Sverige eller Norge i løbet af de første to år, og den plan forventes fortsat gennemført i løbet af 2018.

Undervejs er han også blevet nomineret til iværksætterpriser både i Horsens og Aarhus.

“… der har heldigvis været hjælp at hente hos familie og venner, når der skulle pakkes. Både min mor og far har også været en uvurderlig hjælp”

Watery vækster mellem 20 og 30 pct. om måneden, og i begyndelsen af det nye år skal virksomheden omdannes til et ApS med Daniel som ejer. Det første år måtte det køre som en enkeltmandsvirksomhed i Daniels fars navn, fordi Statsforvaltningen ikke havde den store fidus til en 16-årig, der ville lave en webshop. Daniel kunne ikke få dispensation til at få et cvr-nummer før han fyldte 18, fordi skrivebordsanalytikerne ved Statsforvaltningen fandt hans forretningsplan urealistisk, når han nu også havde en skole at passe.

Mails i timerne

Men Daniel magtede at bygge forretningen op og passe sin skole samtidig. Og han er ikke kommet sovende til succesen.

– Jeg har da måttet svare på nogle mails i undervisningstimerne, men der har heldigvis været hjælp at hente hos familie og venner, når der skulle pakkes. Både min mor og far har også været en uvurderlig hjælp, siger Daniel.

Han nævner en ”helt vanvittig” Black Friday, hvor der var 400 kunder igennem websiden. I øjeblikket er der travlt med julesalget, før knokleriet med den store SRP-opgave på handelsgymnasiet venter inden jul. Den opgave skal selvfølgelig handle om Watery.

Hjælp fra Venture City Horsens

Igennem opbygningen af Waterys succes har Daniel fået mentorhjælp fra Venture City Horsens. Det begyndte ved awardshowet ”Iværksætterprisen” i Aarhus, hvor Daniel fik en snak med formanden for Venture City Horsens, Ulla Meinby Sparre. Daniel var egentlig på udkig efter hjælp til profitabel Facebookannoncering, men Ulla mente, at han kunne få gavn af Venture City Horsens’ hold af mentorer.

 “… grundlæggende er det bare rart at have en ligestillet at vende udfordringer med”

 

Mentorordningen går ud på, at iværksættere kan få gratis sparring fra en mentor, der er nøje udvalgt til den virkelighed, iværksætteren står i. Daniel fik tildelt Daniel, nemlig Daniel Bach, der er medstifter og medejer af webbureauet Bubblemedia. De to har siden mødtes omtrent en gang om måneden til en snak om de udfordringer, der løbende opstår i opbygningen af en webbutik som Watery.

– Han har blandt andet hjulpet mig med nogle to-do-teknikker, så jeg bedre kunne økonomisere med min tid, og hans kompetencer indenfor markedsføring har helt sikkert også hjulpet mig. Men grundlæggende er det bare rart at have en ligestillet at vende udfordringer med, fordi han står udenfor og kan se på tingene med andre øjne, siger Daniel.

Knokleriet værd

Daniel står ikke helt alene med alt arbejdet i Watery, for så ville det givetvis hurtigt blive uoverskueligt. Han har for længst outsourcet arbejdet med webshopudvikling, SEO og Adwords, og han håber at kunne kanalisere andre arbejdsopgaver ud med tiden, så han kan koncentrere sig om at skabe vækst i forretningen.

“… jeg synes stadig, det er megasjovt at se forretningen vokse. Det er alt knokleriet værd”

Selvom der i sagens natur er mange rutineprægede og slidsomme opgaver i en webshop som Watery, keder han sig ikke.

– Med tiden håber jeg at kunne ansætte nogle praktikanter fra VIA til at stå for markedsføringen, og det vil også være godt at få nogle administrative opgaver væk fra mit bord, men jeg synes stadig, det er megasjovt at se forretningen vokse. Det er alt knokleriet værd, siger Daniel, der lige havde været nede og aflevere dagens sidste pakker til forsendelse, da VI STARTER SGU kiggede ind.

Du kan give Daniels iværksætteri et like på Facebook og måske finde en julegave i webshoppen. Hvis du vil læse mere om Venture City Horsens’ mentorprogram, kan du klikke på dette link.

 

Daniel Johannesen tager imod i det nye lagerlokale.
bubble